Spring naar inhoud

Inschrijving Disneyland Paris Halve Marathon Weekend 2017, geopend

Voor alle liefhebbers van hardlopen in een bijzondere omgeving en voor iedereen die het in 2016 heeft gemist. Disney gaat volgend jaar september weer het RunDisney weekend organiseren en wel van 21 tot en met 24 september 2017.

Nieuw is dat er ook een 10 kilometer run bij is gekomen en dat er (naar wat ik heb gehoord) er een challenge bijkomt in de vorm van, als je de 10 km en de halve loopt dat je een extra medaille verdient. Geloof me die medailles van Disney zijn de moeite waard. Mocht je een na willen lezen hoe ik het dit jaar in september beleefde dan kun je dat hier nog eens terug lezen.

De komende editie van het Runner’s World Magazine heeft trouwens een foto special over het afgelopen event.

 Halve-marathon-Disneyland-Paris.jpg

Hieronder volgt de informatie die Disney vandaag heeft gedeeld in een persbericht.
Na het grote succes van de eerste editie in 2016 en ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Disneyland Paris, kunnen gasten een gevarieerd programma van evenementen beleven die vier dagen vol plezier en sport garanderen.

Disneyland Paris 5K
Het Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend begint op vrijdagavond 22 september 2017 met de 5K run. Deze ‘fun run’ gaat door het Walt Disney Studios Park waar de deelnemers worden aangemoedigd door Disney figuren. Gasten kunnen aan dit avontuur deelnemen als gezin of met vrienden, ongeacht hun conditie. Er is maar één regel: plezier hebben! Op dezelfde avond opent het Walt Disney Studios Park haar deuren voor een exclusief openingsfeest met attracties die open zijn, ontmoetingen met een aantal Disney figuren en een DJ feest!

Disneyland Paris 10K
Op zaterdag 23 september kan iedereen deelnemen aan de 10 km run door de Disney Parken! Een nieuwe kans om te genieten van het hardlopen in een magische omgeving en in aanwezigheid van de Disney figuren.

Kidsruns
Op zaterdag 23 september komen ook de runs voor kinderen onder de 12 jaar terug: 100 meter, 200 meter en 1 km voor de oudere kinderen

Disneyland Paris – Val d’Europe Half-Marathon
Tot slot, op zondag 24 september, vindt het halve marathon evenement plaats door de Disney Parken en de aangrenzende omgeving van Val d’Europe.

De runDisney Health & Wellness Expo
De runDisney Health & Wellness Expo is geheel gewijd aan sport en wellness en opent haar deuren in de Disney Events Arena in Disney Village van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september.

Het Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend 2017 is slechts één van de niet te missen evenementen waarmee Disneyland Paris haar 25e verjaardag viert. Een leuke en onvergetelijke gebeurtenis voor alle leeftijden en fitness niveaus!

Verblijven inclusief startbewijzen voor het Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend 2017 kunnen vanaf vandaag worden geboekt via www.run.disneylandparis.com of via de Nederlandstalige Disneyland Paris vakantie-experts op telefoonnummer 0900 34 76 39 65 (€1,00 per gesprek).

Mocht je willen weten hoe ik die kilometers daar heb ervaren, lees dan mijn blog “De mooiste kilometers ooit”.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

30 gedachten over “Inschrijving Disneyland Paris Halve Marathon Weekend 2017, geopend Plaats een reactie

 1. Oh ik wil zo graag, maar ik vond het vrij prijzig… (en ja, dat is het vast waard en ondanks de prijs wil ik nog steeds, maar je moet het wel hebben…). Ik wacht nog even, het duurt nog lang. Wie weet zit het er later in.

  • Afgelopen editie kwamen er ook losse startnummers in de verkoop (op een later moment), dan kun je op eigen gelegenheid een hotel of camping in de buurt boeken. Dat scheelt wel in de kosten. Als je bij Disney zelf zit heb je natuurlijk wel alle voordelen,

   • Ik had het gezien ja, maar volgens mij waren die ook nog behoorlijk prijzig helaas. En verblijf en reis erbij tikt wel aan, ook al scheelt het zeker als je zelf iets boekt.

   • Volgens mij waren de startbewijzen voor de halve 69 euro. Dat is geen uitzonderlijk prijs voor een hele bijzondere run. Je moet er dan uiteraard wel naar toe, het is een soort mini vakantie

   • klopt hoor, daarom zei ik ook, ik geloof zeker dat dat het waard is, en ik heb het er ook echt wel voor over, maar het moet er in de eerste plaats wel zijn.

  • Hoi Charlotte,
   Wij ,mijn 2 vriendinnen en ik, hebben via loopreizen.nl een arrangement geboekt. 2 overnachtingen en een startbewijs voor de 5km. Moet eerlijk zeggen dat ik nog geen bevestigingsmail heb, maar heb gisteravond, vrijdagavond, de boeking via een mail gemaakt.
   We hebben er zo’n zin in! Lijkt ons helemaal geweldig. Nog maar net een jaar aan het hardlopen en nu al dit gaan doen, TOP!

 2. Jij hebt zelf een langere afstand gelopen. Waar heb je de kinderen toen gelaten? Of waren ze oud genoeg. Is daar wat voor geregeld als kinderen niet alleen kunnen zijn?

 3. Vraagje… Ik kan het online nog niet zo goed vinden…. Ben je verplicht om naast je inschrijving ook entreegeld voor het park op die dag te betalen. Of geld dat alleen als je na je run het park in wil.
  Ik zie nl wel dat het exclusief is maar ik begrijp het niet zo goed.. Misschien dom van mij.. Haha. Aangezien de run prijzig is, mijn denkwijze …dat je sowieso de run voor dat geld kan doen en als je het park verder zelf in wil, dat je dan entree moet betalen?? Maar mss zit ik er helemaal naast. Het ziet er namelijk wel heeeel tof uit! En idd ook de medailles zijn heel leuk!

   • Ik heb ook via loopreizen.nl m’n boeking gedaan. Ik ga samen met twee vriendinnen lopen. Alles wordt geregeld. Verblijf in hotel. Toegang tot het park. Je startbewijs en je kan ook nog je kaartje voor het feest op vrijdag avond in het park extra bijboeken. Prima geregeld!
    Wij hebben er zin in en al druk opzoek naar outfits… 😉

   • Hey Silvia Ik zie alleen de hotellen van disney zelf staan en dat vind ik te duur. Ben ik alleen al 300 nog wat kwijt voor verblijf en het park. Komt de run eten en de reis naar parijs bij. KAching dan dus :-S Dus ik wil kijken of ik buiten het park iets kan vinden. Plus ik hoef niet perse meerdere dagen het park in. 😉 Het is natuurlijk maar net hoeveel je er voor over hebt.

   • Beste Mari,

    Wij gaan 24 juli al voor 4 dagen naar het Disney Hotel + parken dus wij willen ook graag op in september nogmaals 4 dagen er naartoe om vorige mij de 5km te lopen en mijn vrouw de 10km. Maar gaan dan waarschijnlijk niet nogmaals in disney parken en boeken dan een hotel buiten disney. Wij zouden graag weten hoe je je
    alleen kunt op geven voor de Disney run en wanneer dat kan dus niet via een reis arrangement. Ik hoor graag van je. Groeten Peter van Leijenhorst

   • Hoi peter, ik ben geen partij in deze alleen een hardloper en liefhebber van Disney. Ik heb niet meer informatie dan ze bij loopreizen of Disney hebben.

   • Beste Mari,
    Bedankt voor je bericht en moeite ik zal de Disney organisatie proberen te contacten over hoe en wanneer je in kan schrijven zonder georganiseerde reis.
    Groeten

    Peter van Leijenhorst

 4. Wauw dit lijkt me echt super gaaf, weet iemand of je tijdens deze dagen ook gewoon in de attractie kan. Dan maak ik er een mini vakantie van met mijn dochter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: