Spring naar inhoud

Geen goed huwelijk, mijn voeten en Saucony

Niet is zo afwijkend als de voeten van ieder individu. Wat jij fijn vind aan je voeten kan bij de ander compleet een andere beleving zijn. Dat de ene schoen de andere niet is, mag ook duidelijk zijn.

IMG_1621.jpg

Mijn zoontje van 7 jaar is daar een toonbeeld van, als hij lievelingsschoenen heeft dan komt er niet snel een ander paar aan zijn voeten. Je wil niet weten hoeveel echt hele gave schoenen er in de kast staan zo goed als nieuw, omdat mijnheer ze niet fijn vond zitten.

Met hardloopschoenen is het natuurlijk net zo. De ene zit fantastisch en de andere mwah. Zo had ik ooit een paar Nike Lunarglide Flyknit 1, daar kon ik nog geen honderd meter fatsoenlijk op hardlopen maar als sneakers heb ik ze tot op de draad versleten.

Zo kreeg ik begin dit jaar een paar Saucony Triumph iso 2 aan mijn voeten en daar beleefde ik niet heel veel plezier aan. Ik kon er niet lekker op lopen en mijn voeten gingen er in tintelen. Kan gebeuren natuurlijk.

IMG_1599.jpg

Later in het jaar was Saucony aan het toeren door Nederland met hun Stride Lab. Daar werd ik gescreend op dezelfde dag dat ik op een tof evenement van Runner’s World een paar knal oranje Saucony Ride 9 (Run Pops) aan mijn voeten kreeg. In de Stride Lab test was er uitgekomen welke schoenen er bij mij zouden moeten passen in theorie. De Ride 9 zou optimaal moeten zijn. Deze waren ook nog een uitgerust met het revolutionaire Everun dit materiaal is echt goed doordacht en zorgt voor demping op de plaats waar dit het meest effectief is. Het everun materiaal is een dunne laag die direct onder je voet zit en volgens de theorie van Saucony lever je op die plek het minste in van de eigenschappen van het materiaal.

IMG_1636.jpg

Maar goed op deze schoen moest ik ook echt aan wennen en daar heb ik ook echt mijn best voor gedaan. De Ride 9 voldeed theoretisch aan alle voorwaarden waar mijn voeten zich fijn bij zouden moeten voelen. Toch werd het geen goed huwelijk met de Ride 9 en mijn voeten, ik heb het geprobeerd en lang ook. Ik heb er denk ik een kilometer of 70 op gerend. Steeds een stukje verder totdat mijn voeten op onze laatste gezamenlijke run zeiden, bekijk het maar, ik schiet in de kramp. Echt eerlijk waar ik had nog nooit kramp in mijn voeten gehad, dit was het laatste trucje van de Ride’s en ik heb er niet meer hard op gelopen.

Zijn de Triumph en de Ride’s dan slechtte schoenen, nee zeker niet. Ik ken persoonlijk echt veel mensen die op de deze schoenen lopen en dat met heel veel plezier doen. Bij mij werken ze echter niet, nu geloof ik niet dat ik hele rare voeten heb maar het voelt gewoon niet lekker. Het huwelijk tussen mij en de mooie oranje run pops hield niet lang stand.

Net als mijn zoontje die gewoon meteen lekker in zijn schoenen wil stappen ’s morgens wil ik dat ook als ik ga hardlopen. Alles moet kloppen en fijn zitten, je voeten en je schoenen moeten gewoon elkaar meteen goed aanvoelen.

Heb jij problemen met de juiste schoenen vinden?

Let me know en ondertussen… Keep on running i a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

25 gedachten over “Geen goed huwelijk, mijn voeten en Saucony Plaats een reactie

 1. Wat opvallend Mari! ik heb het ook met Saucony. Weet niet wat het is, maar altijd zere voeten na het lopen (met Nike, Asics, Adidas, Salomon etc. nooit geen last) Een paar jaar geleden saucony afgezworen, maar een half jaar geleden toch gevallen voor die mooie oranje runpops😍 En helaas weer zere voeten…. gebruik ze nu maar voor de korte loopjes (er staat 86km op de teller, maar ik heb het vermoeden dat ze de 500 niet gaan halen)

 2. Ik zweer dus bij diezelfde Nikes hè… maar nu ik mijn meest recente paar aan het afrennen ben merk ik met de dag wel meer dat het laatste model minder bij me past dan de voorgaande drie. Ik heb ooit eens asics gehad, ik dacht cumulus (bakstenen) en saucony’s aangehad maar nog niet het juiste model gevonden. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik nu een meting laat doen zodat ik in ieder geval weet waar ik op moet letten nu. Nu nog even de moed vinden.

   • blijft apart hoe een ieder op andere schoenen loopt. had laatst ook een paar hoka’s geprobeerd maar dat voegt al helemaal niet. ik had er zo’n rotgevoel van dat ik snel mijn eigen nike’s aan deed en nog een klein rondje liep om dat in mijn geheugen te hebben ofzo. ik moet op de een of andere manier wel de straat voelen. dus dat is dan wel iets om rekening mee te houden. ben benieuwd wat er uit de test komt, ga echt binnenkort een afspraak maken.

 3. Ik loop heel graag op saucony..heb hele brede voeten en veel moeite om goede schoenen te vinden..Triumph 1 en nu de 3 zijn voor mij geweldige schoenen..op de 1 heb ik 2 marathons gelopen! De Triumph 2 was na 400 km totaal kapot! Schoenenvoorkeur is zo verschrikkelijk persoonlijk!

 4. Ik ben verliefd op de Asics Kayano 22. Vorig jaar een paar Saucony Guide 9 erbij gekocht, liepen wel aardig maar ik merkte dat ik ze niet vanzelf uit mijn kast pakte maar meer onder het mom van het moet weer even een keer op die. Ik heb ook een paar Kayano 23 maar die lopen toch minder lekker dan mijn 22’s. Dus heb ik nog gewoon een paar reserve 22s gekocht en hoop ik maar dat Asics de 24 weer wat meer zoals die maakt. Saucony’s gebruik ik nog wel eens op de baan…daar maakt het allemaal niet zo uit.

 5. Tot 2010 altijd op asics GT(diverse serienummers) gelopen en na shin splint klachten een aantal jaren niet gelopen. Vorig jaar weer nieuwe schoenen uitgezocht en tijdens die zoektocht uiteraard ook asics GT gepast. Maar net als bij een aantal andere merken stond ik daar aan de binnenkant op een randje. Uiteindelijk bij Brooks terecht gekomen en dit jaar bij de Podotherapie (want weer klachten) kwam de aap uit de mouw: doorgezakte voetbogen en niet mijn schoenen, maar mijn voeten waren het probleem. Nu ben ik heel erg tevreden met mijn Salomons 🙂

 6. Heel herkenbaar op welke hardloopschoen loop je het prettigst en mijn ervaring mete Asics was bedroevend, maar dit had verschillende redenen o.a. kreeg ik warme voeten tijdens mijn training was dus heel vervelend. Maar ze waren na 2-3 maanden al stuk aan de binnenzijden. Ik heb na een gevecht (bij wijze van spreken) met de zaak waar ik ze gekocht had nieuwe gekregen zelfde maat. Omdat ik de pest in had heb ik deze geruild met iemand op FB die van zijn Saucony af wilde. Maar dit was ook geen succes helaas merkte na 1 week al dat ik blessure op zou lopen en heb ze maar weg gedaan. Nu loop ik op Brooks Transcend 2 en 3 (heb 2paar om te kunnen wisselen) en deze bevallen mijn uitstekend. Maar het is al gezegd dat het persoonlijk is voor iedere loper welke schoen je bevalt. Maar ik zweer bij Brooks.

 7. Ben ook een echte Nimbusloper. Helaas heb ik maat 44 nodig en als dame is dat niet zo leuk. Ik heb trouwens last van grotere slijtage met de laatste 2 paar. Merk jij verschil? Ben benieuwd.

  Groetjes,

  Dorothé

  • Ik ben ook echt fan van de Nimbus op lange afstanden, maar slijtage heb ik geen last van. Mijn laatste paar is de Nimbus 17, daar heb ik twee Marathon op gelopen en daar ook alle trainingen op gedaan.

   • Ik heb de Nimbus vanaf nr 11 t/m 18 maar de laatste 17 en 18 geven opvallend meer slijtage dan de vorige exemplaren. Ik vind ook dat ze veel minder goed ademen sinds de bovenkant veranderd is. De demping blijft verder goed. Ik gebruik altijd twee paren tegen elkaar in omdat ook de schoen moet herstellen;-)

 8. O, ik ben helemaal fan van Saucony! Heb eerder op Asics gelopen. Ook goed, maar daar kreeg ik nog weleens blaren mee. Met Salomon helemaal, daar kan ik niks mee. Gelukkig maakt Saucony ook fantastische trailschoenen. Adidas heeft volgens mij een beetje dezelfde pasvorm als Saucony. Ook fijn om op te lopen. Brooks kan ik slecht aan de voeten houden, het is allemaal inderdaad erg persoonlijk.

 9. Zo kan ik niet lopen op Asics, Saucony of salomon. Ik zweer bij skechers en wil alleen nog maar deze schoenen. Pantoffeltjes… maar de verkrijgbaarheid laat helaas te wensen over, terwijl het in de states nummer 3 op de verkoop-ranglijst is meen ik. Ik heb inmiddels een paar Skechers GoRun Ultra’s 1 met 2480km op de teller en ze kunnen nog steeds. Kan er geen afscheid van nemen! K heb ooit 2 verschillende paren Asics Nimbus en de GT2000 gehad, de Saucony Triumph meen ik en Salomon X screams en voor de trail Fellraisers….allen een slecht huwelijk. Voor mij alleen nog tot 3mm heel-to-toe, op een heeele brede zool. Dan vallen haast alle traditionele merken af. Hoka’s zijn goed te doen, evenals Altra’s en Topo’s. Allemaal hetzelfde principe. Weinig drop en brede toe-box. Zo heeft inderdaad een ieder zijn voorkeur. Run on!

 10. Bizar dit. Ik heb hetzelfde. Ik heb na 2 keer Brooks de Saucony Triumph iso 2 aangeschaft. Nu een aantal loopjes mee gedaan en ook tintelende voeten. Met Brooks nooit last van gehad. Ik dacht ik google t even en toen kwam ik hier uit. Toch maar weer naar de Brooks dan ben ik bang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: