Spring naar inhoud

Hardlooprevolutie van Asics?

Asics blijft (net als alle andere merken overigens) bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten. Maar als je al een heel arsenaal aan goede producten hebt, wat dan? Dan ga je terug naar de basis en bekijkt die opnieuw.

image.jpg

Zo is Asics gaan kijken naar de tights die ze in het assortiment hadden. Die tights hebben ze opnieuw ontworpen en het Motion Muscle Support (wat ik al eerder heb getest) principe verder door gevoerd. Zo ver door gevoerd dat ze hetzelf een revolutie noemen. Ga je er harder of sneller door lopen, nee dat durf ik best nu al te zeggen. Kun je er langer comfortabel mee lopen, ja dat naar alle verwachtingen wel. Wat zegt Asics zelf zegt met de introductie er van, dat kun je hier onder (gedeeltelijk) lezen.

Wetenschappers van het ASICS Institute of Sport Science ontwikkelden een hardloopinnovatie: de ASICS Finish Advantage Tight. Deze nieuwste high performance tight verdubbelt de hoeveelheid Muscle Support. De techniek ondersteunt lopers tot aan met een felle eindsprint naar de finish.

Wat is muscle support?
ASICS’ Muscle Support-technologie (ontwikkeld in 2014) geeft stabilisatie en ondersteuning waar lopers het nodig hebben. De Muscle Support items, zoals de leg balance tight en de Inner Muscle top, herinneren je tijdens het lopen aan de juiste houding en helpen je deze langer volhouden. Die techniek is nu verbeterd: de hoeveelheid Muscle Support is meer dan verdubbeld en is verwerkt in de Finish Advantage Tight.

Finish Advantage Tight
De geavanceerde technologieën van de Finish Advantage Tight zijn geheel ontworpen om extra steun te bieden en zo vermoeidheid in de belangrijkste spieren te verminderen. Met als einddoel: de meest efficiënte loophouding volhouden. De Finish Advantage Tight  is het resultaat van wetenschap en techniek en biedt ongeëvenaarde prestatievoordelen ten opzichte van andere tights. Met twee keer zoveel steun, zijn lopers in staat hun efficiënte houding vol te houden en krachtig te finishen.

Wetenschap & precisie
In de juiste houding (blijven) hardlopen, is dé sleutel tot betere prestaties. Dat is de conclusie van wetenschappelijk onderzoek naar de lichamelijke effecten bij vermoeidheid op lange(re) afstanden.

Kracht en comfort
Om al deze gebieden extra te ondersteunen, ontwikkelde ASICS een aangepaste formule van Viscomagic. Een veelzijdig materiaal dat enerzijds aandachtsgebieden ondersteunt. En tegelijk comfortabel stretcht, zonder naden. Resultaat: kracht en ondersteuning, zonder een compromis voor het comfort.

image.jpg

Mooie zinnen uiteraard maar waar komt het op neer volgens mij.
De Tight is vernieuwd als je de tekst mag geloven. Dat het Muscle Support werkt weet ik inmiddels en dat als je dat verder doorvoert zal het ook nog beter werken denk ik dan als logisch gevolg. Of het een revolutie is weet ik niet. Ik denk dat het gewoon een hele lekere tight is waar je heel lang in kunt lopen. Hij is er in het zwart (wat ik dan wel mooi vind) en in andere kleuren verkrijgbaar voor 120,- euro. Voor mannen is hij ook in de kleur Thunder Blue, die ik dan echt spuuglelijk vind (sorry) en voor de dames is het meer stijlvollere indigo blue op de markt.

Blijft er één ding over, een tight bij mannen. Daar schreef ik al eens over, doe er maar een short overheen. Waarom ik dat vind lees je hier, Klaas Boomsma schreef er afgelopen week trouwens ook over.

Keep on running in a free world!

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: