Spring naar inhoud

Heb je wel tijd voor al die goede sport voornemens

Om even meteen duidelijk te zijn, ik heb geen goede voornemens. Ik zie alleen in de eerste week van het nieuwe jaar 2017 zoveel goede voornemens voorbij komen en challenges dat ik denk, hoe dan. Je kunt heel veel (sport) doelen willen halen maar wees wel realistisch naar jezelf.

mari boschhe broek.jpg

Als ik naar mezelf kijk dan zou ik best een goddelijk lichaam willen hebben, niet dat ik ontevreden ben over mezelf hoor. Maar als ik voor een onderzoek in het ziekenhuis ben, waar ik mezelf tot op mijn boxershort moet uitkleden wordt er al meteen gezegd “u bent zeker een hardloper”. Waarmee ze bedoelen, goh dat is zelden dat we zo een dun (ik noem het net als Dolf Jansen liever afgetraind) persoon zien. Uiteraard zou ik er met mijn lijf uit willen zien als Arie Boomsma, inclusief die strakke kaaklijn. Maar dat is niet zo, zou ik in de buurt willen komen dan moet je daarvoor werken en hard ook. De sportschool in en het liefst 5 keer per week. Dat zou een goed voornemen kunnen zijn, de sportschool.

Net als ieder jaar krijgen de sportscholen in januari weer veel extra leden, die in maart net zo hard weer opzeggen. Stel je voor ik zou ook aanmelden, daar moet je over nadenken. Als jij dit leest en je hebt zeeën van tijd en motivatie dan komt het vast goed, maar…

Als jij dit leest en je bent een werkende man met een grote vriendengroep én je doet ook nog iedere avond het huiswerk met je oudste dochter én in het weekend ben je ieder uur aan het klussen aan dat leuke jaren-70 huisje van jullie én je loopt daarnaast al 3 keer in de week hard dan wordt het toch al lastig.

Als je dit leest en je bent bijvoorbeeld moeder van 2 naar schoolgaande kinderen met nog 1 kind nog in de luiers, je werkt ook nog als vrijwilliger in je woonplaats bij de lokale voedselbank én staat iedere avond in de keuken én als je later op de avond eindelijk op de bank zit je ook nog de aandacht moet geven aan je geliefde én je moet ieder weekend de grote boodschappen doen met je 3 kinderen omdat je man aan het klussen is aan jullie leuke jaren-70 huisje. Ook dan zal het niet meevallen om die voornemens te halen.

Goede voornemens zijn goed, je hebt een idee in je hoofd om een verbeterde versie van jezelf te maken. Je moet alleen wel kijken of je ook echt de tijd ervoor hebt. Heb je die tijd niet moet je een ander plan maken. Ook met minder dan 5 keer per week de sportschool in kun je een doel halen. Begin bijvoorbeeld eens met hardlopen, wie weet wat er daarna allemaal gebeurt met je.

mari durieux ziggo.jpg

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Heb je wel tijd voor al die goede sport voornemens Plaats een reactie

 1. Hi Mari,

  Happy running 2017! Toch ga ik dit jaar met veel goede voornemens van start. Een aantal zullen er sneuvelen maar een aantal zullen (gedeeltelijk) lukken maar ik denk dat van je van de intentie alleen al een stukje verbeterd. Ik heb wel het voordeel dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik schrijf er nog wel over.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Hardlopen hoort sinds 2013 bij mijn nieuwe levensstijl en geniet er nog altijd van. Maak ook veel tijd vrij voor het lopen en mag mezelf een fanatiek loper noemen, maar blijf wel realistisch wat haalbaar is. Nu heb ik één voornenen dit jaar nl de Marathon van Enschede lopen en is mijn 1ste. En er gaan veel trainingen mee gemoeid, maar is geen straf. Maar het lijf van Ali Boomsma hoeft voor mijn niet en past ook niet meer bij mijn 64lentes. Ik ben tevreden en realistisch ook omdat ik sinds 2013 15kilo’s eraf gelopen heb. Dus klagen doe ik niet en tja dat buikje(valt mee) is nu eenmaal lastig om eraf te krijgen. Dan zou ik de sportschool in moeten duiken en daar heb ik absoluut geen behoefte aan is niet mijn ding. Dus ga ik lekker door met mijn insperatie hardlopen en daarmee mijn lijf en conditie op pijl houden.

 3. Mooi voornemen Ben, een Marathon is zo gaaf om naar toe te werken. Sportschool tja, dat zie ik ook echt niet zitten. Laat ons maar lekker lopen. Mooi dat je van het hardlopen met je 64 lentes nog zo van kan genieten

 4. Ik snap dat het een voorbeeld is, hoor, maar om nu de man een werkende man te noemen en de vrouw als huisvrouw te bestempelen is niet echt meer uit deze tijd hoor… 😉
  Maar goed, het gaat om het voornemen en ik denk dat het vooral belangrijk is dat je doet waar je je goed bij voelt. Ik zie mensen om me heen die elke dag 15km lopen. In het begin dacht ik, wow, maar dat is ook niet zalig makend, want vaak heeft die persoon bijvoorbeeld geen baan, misschien geen kinderen en wellicht juist te veel tijd om handen.
  Ik werk fulltime en heb twee kinderen (eentje schoolgaand en eentje nog niet.) ik kom 2x ’s avonds de deur uit en 1x in het weekend om te rennen. En dat is prima. Dat is wat past. Soms wat korter, soms wat langer. Ik zie wel eens reacties online op mensen die zo vaak of vaker rennen in de trant van; ik wil ook graag zo vaak rennen of nog zoveel meer doen. Maar weet je – als je het echt wilt, vind je een weg. Je kunt ook accepteren dat 2x is wat bij je past (of hoeveel dan ook) en dan gaat het zoveel makkelijker. succes met geen voornemens hebben, lijkt me heerlijk bevrijdend, dus ik doe met je mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: