Spring naar inhoud

Rennen in een hele grote zandbak

Vorig jaar heb ik al eens gezegd dat ik eens wil gaan trailen, toch is het er niet van gekomen. Op een of andere manier is er een drempel om van het asfalt af te gaan. Ja soms een heel klein stukje over een bospaadje dat durf ik wel aan maar bij de gedachte aan heel veel bospaden loop ik liever om het bos dan er door.

odlo

Toch ken ik vele mensen die heel veel plezier beleven met trailen en juist daardoor wil ik het echt proberen. Omdat ik het niet meer vooruit wil schuiven heb ik me gisteren ingeschreven voor een heuse trailclinic. Ik kan niet meer terug en 12 februari gaat het gebeuren. Mari gaat spelen in een van de grootste zandbakken van Nederland, de Drunense Duinen. Ik wordt al moe bij de gedachte dat ik daar door het mulle zand ga ploeteren maar ik ben niet alleen en dat helpt. We krijgen instructie en info en dat is maar goed ook. Ik ben natuurlijk een echte asfalt loper met bijbehorend asfalt tempo, dat tempo zal met deze trail veel lager liggen en daar zijn de tips handig voor.

Ik ben benieuwd, ik kijk er naar uit en ik zie er tegenop. Ik ga het serieus proberen omdat juist de afwisseling je een sterkere loper kan maken, buiten dat heb je gewoon weer meer mogelijkheden om je omgeving te ontdekken. Een ding weet ik wel, met trailen kom je op veel mooiere plaatsen dan als je alleen maar over het asfalt blijft hobbelen. Ik ga jullie op de hoogte houden wat ik ervan vind en ga de vergelijkingen tussen afvalt en bospaden met jullie delen.

Wie weet vind ik het fantastisch en wil ik alleen nog maar door de bossen en over de heuvels. Ik ga het zien, voelen en meemaken. Vanmiddag eerst maar weer eens een rondje over het asfalt, lekker vertrouwd.

Keep on (trail)running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Rennen in een hele grote zandbak Plaats een reactie

 1. Hee mari, pas op hoor! Once you go off-track, you’ll never go back. Geintje, maar mooi dat je over dat tempo begint. Laat dat vooral varen als je gaat trailen. Een van de voordelen ervan: finishtijd is ondergeschikt aan beleving en genieten. Echt een merkbaar verschil tijdens een trailrun-evenement! Geniet en boeien als je 5 minuten later binnen bent, je bent gestopt op waar te nemen, die foto te nemen of gewoon bewust genieten. Ik ben helemaal om sinds pakweg 2 jaar… Asfalt training is noodzakelijk kwaad, trailen is genieten. Gelukkig heb ik een goede hoofdlamp en kan ik tijdens de winteravonden gewoon mijn rondje doen.

  • Haha silvester we zullen zien, ik ga in ieder geval met een groep leuke mensen dat helpt altijd. De tijd vind ik ook helemaal niet belangrijk maar mijn benen zijn natuurlijk wel gewend om een bepaald tempo te lopen, daar zal ik even aan moeten wennen. Thanks voor de motiverende woorden

 2. Hoi Mari, vorig jaar ook mee gedaan met Trail Running in Schoorl was erg leuk.
  Alleen werd er regelmatig gestopt, ook omdat er beginners mee doen. Dus als je te lang stil krijg je het koud, is niet erg want je geniet van de omgeving. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om gewoon op asfalt te lopen. En soms schiet ik bij Egmond even de duinen in. Dus heel af en toe effe een Trail Run. Zo doe ik ook mee, op 18 maart met de Vuurtoren Trail op Ameland. Pak je meteen een leuk weekendje mee! Hoe dan ook ga er lekker van genieten, en ik kijk uit naar je reactie! Groet Wil

 3. Afwisseling is leuk. Soms asfalt soms off the road. Bij trailen wordt ik weer kind en stamp ik lekker door de plassen. Ik hou ook van wandelen en hiken. Het fijne van trailen vind ik ook dat tijd minder telt en dat er meer onderling contact en hulp is. Als ik trail ben ik ook meer geconcentreerd en mijn hoofd wordt nog leger. Je gaat ook meer kijken en opletten op de natuur. Verder is het een erg goede training omdat je minder eenzijdig belast. Dat ervaar je nog niet allemaal op een clinic maar gaandeweg. Ik ben benieuwd hoe jij het vindt.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Heb nu zelf twee keer een cross gelopen en vind het echt een hele gave aanvulling. Weet zeker dat je het leuk gaat vinden, heel veel plezier.
  Oh ja en tempo, lekker laten varen als je voor genieten gaat. Ben je toch wat fanatiek en wil je een tijd neerzetten hierbij een indicatie; mijn 10km cross tijd(volle bak gelopen) ligt 10 minuten boven mijn 10 km weg PR, was wel een redelijk zware cross begreep ik van collega lopers. Ben benieuwd wat je er van gaat vinden.
  Grtz, Cristian

 5. Ik ben heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren. Ik ben sinds 2 jaar helemaal om loop eigenlijk alleen maar trails meer. Minder belastend voor mijn lichaam hoe raar dat ook klinkt. Heerlijk lopen in de natuur jezelf toch afbeulen met heuvels en smalle paadjes en af en toe wat klimwerk met handen en voeten.Veel plezier !

 6. Trail running is zo mogelijk nog verslavender dan hardlopen op beton. Het is een heel andere beleving en draait voor mij veel meer om verbonden zijn met de natuur en met de andere trailers. Geniet ervan!

 7. Vorig jaar in een gekke bui de veluwezoomtrail gelopen. Super ervaring! Niet dat ik nu per definitie een trailrunning ben geworden, maar een ervaring is het zeker. En dat komt nog wel een keer op mijn planning 🙂

 8. Leuk! Veel plezier. Ik vind het heel gezellig. Ik doe het af en toe en dan is het vaak een gezelligheidsloopje. Inderdaad niet op tijd gericht. Dus juist die afwisseling maakt/houdt het leuk. Ik denkd dat je wel terug zal gaan naar asfalt, maar ik gok dat je het wel vaker gaat afwisselen. Veel plezier. Lees het over twee weken wel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: