Spring naar inhoud

Hardloop cadeautjes op zondag

Afgelopen weekend was er een van veel binnen hangen en niet al te veel doen, beetje verkouden dus ik vond het prima. Buiten was het koud en dan ben ik het liefst binnen. Uiteraard ga ik wel voor mijn hardlooprondjes naar buiten, zo ook afgelopen zondag.

Een paar dagen eerder had ik een soort van halve afspraak gemaakt om met J. te gaan lopen in de ochtend. Die afspraak ging niet door dus ik wachtte op deze zondag tot de zon een beetje ging schijnen. Zo stond ik later (het was inmiddels 3 uur geweest) op de dag goed aangekleed (in 3 laagjes) buiten om een klein stukje te gaan rennen. Ik had ongeveer bedacht hoe ik zou gaan lopen. Een mooie lange weg die door het noordelijke deel van mijn stad loopt en met bruggetjes over doorgaande wegen slingert. Eerst moet ik een stuk door mijn eigen wijk om dan vervolgens in het noordelijke deel uit te komen, daar begint de lange slingerweg waar geen auto’s rijden. Het eerste stuk begint bij de begraafplaats, daar waar ik altijd denk aan mijn vader die daar een plekje heeft. Even twijfel ik of ik er vandaag even langs ga, maar in mijn gedachte ben ik gewoon al bij hem dus loop door. Het tempo is fijn en ik merk dat ik terug kom op niveau van voor mijn longontsteking in december. Het herstel gaat zoveel beter dan verwacht en ik loop weer rond de 5 minuten per kilometer. Niet veel verder zie ik een bevroren plas met veel schaatsende mensen, lang geleden dat ik hier zelf ooit schaatste denk ik bij mezelf. Het moet zeker 40 jaar geleden zijn dat ik hier naar toe ging om met klasgenootjes te schaatsen. Ik vervolg mijn weg en een paar kilometer verder weet ik dat er een paadje van de verharde weg af gaat en besluit hier over heen te rennen.

mari durieux odlo.jpg

Waar ik nu terecht kom is een stukje natuurgebied wat maar weinig mensen kennen, weilanden en kleine vennetjes. Het hele gebied is nog helemaal wit van de sneeuw en de zon die al langzaam aan het ondergaan is schijnt er zo mooi overheen. Een gezin kent het hier blijkbaar wel en heeft schaatspret op een van de vennen. Het pad waar ik nu loop slingert door het gebied heen en het is zo mooi, ik heb mijn muziek uit gezet en hoor de sneeuw knarsen onder mijn schoenen. Het pad is niet heel lang en aan het einde ervan vervolg ik mijn weg vol positieve adrenaline naar een ander stuk in Den Bosch.

sneeuw koeien.jpg

Langs de meubelboulevard richting een lang fietspad wat me weer terugbrengt in mijn eigen wijk. Op het fietspad (wat ook een strava segment is) zet ik mijn muziek weer aan en gooi het tempo nog wat omhoog als test voor mezelf. Ruim 8 kilometer later loop ik weer mijn straat in en geniet na van dit hardloopcadeautje op zondag. Soms lijkt alles te kloppen tijdens een rondje rennen, vandaag was dit zeker het geval.

Keep on running in a free world

P.s. de 3 laagjes zijn van Odlo, ideaal voor dit weer type. Als basis een Blackcomb ondershirt, daarover een Quagg Longsleeve en als laatste Primaloft Running vest. 3 laagjes die de warmte vast houden maar ook voldoende ventilatie geven.

mari odlo laagjes.jpg

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Hardloop cadeautjes op zondag Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: