Spring naar inhoud

Wie de (barefoot)schoen past, trekt hem aan

Barefoot running of natural running blijft een topic wat hardlopers bezig houd. Ik bedoel als zelfs mijn hardloopvriendin op afstand Hedwig er op gaat lopen (lees) dan zegt dat wel dat iedereen er over nadenkt.

c135026b2835c4aae0a4e51d4f81c2c4

Zo ook Christian Vereijken. Christian is nu een fanatiek Luna Sandals gebruiker en is er zo blij mee dat hij heel Nederland kennis wil laten maken met deze Hardloop sandaal.

Vorig jaar kwam ik met Christian in contact en zijn enthousiasme voor de Luna Sandals is aanstekelijk. Ik kreeg een paar in mijn maat opgestuurd om ze eens te proberen tijdens mijn vakantie. De zool is echt stevig en de sandaal blijft stevig op zijn plek zitten door de verstelbare bandjes. Tijdens mijn vakantie heb ik er op gewandeld en geprobeerd er wat op te rennen. Eerlijk is eerlijk, het wandelen ging prima, fijn zelfs. Het hardlopen daarentegen, daar werd ik dan niet heel blij van. Misschien heb ik het niet genoeg kans gegeven. De sandalen zijn inmiddels terug gestuurd en Christian gaat verder met zijn missie. Hij wil zijn passie delen en heeft inmiddels een facebookgroep waar hij trainingen aanbied om iedereen met deze manier van lopen kennis te laten maken.

Luna Sandals zijn ontwikkeld door Barefoot Ted, het iconische karakter uit het boek Born to Run. Ze zijn geïnspireerd op de zelfgemaakte sandalen van de Tarahumara-indianen in Mexico. Zij rennen honderden kilometers op niets anders dan een zool gemaakt van een oude autoband, die met wat touwtjes aan de enkel en voet bevestigd is.

Ik vroeg hem waarom hij zelf zo graag op de Luna sandalen loop en hij antwoorde hierop;
Het lopen op Luna Sandals helpt me goed om op een natuurlijke manier te hardlopen. Met de hoge pasfrequentie en midden/voorvoetlanding loop ik lange afstanden en blessurevrij, ook als ik maar eens per week loop. Trainen is niet mijn hobby. Lekker lang lopen wel… Daarbij sterkt het gebruik van de minimalistische sandalen de spieren in je voeten. Met name als je ze vaker draagt, bijvoorbeeld in huis of tijdens wandelingen. Voorheen liep ik dagelijks op podologische zolen. Desondanks had ik vaak last van knie en rugklachten. Vooral als ik in een zomer veel op blote voeten of sportsandalen had gelopen. Nu geen inlegzolen meer maar ook geen klachten. En een lekker vrij gevoel bij het wandelen en hardlopen!

Op de vraag waarom hij heel Nederland met deze schoenen kennis wil laten maken zei hij;
Elke avontuurlijke loper, zowel wandelaar als hardloper, zou Luna Sandals een keer moeten proberen om te ervaren wat een reguliere schoen of sandaal eigenlijk allemaal voor je ‘doet’. Demping en stabiliteit zijn ook te vinden in je eigen voet/lichaam. Door bewust hiervan gebruik te maken wordt de (veer)kracht van je lijf alleen maar groter. Voor mij was de natuurlijke manier van lopen echt een eyeopener.

Eigenlijk zijn de Luna sandals geschikt voor meerdere doelgroepen, wandelaars, vakantie gangers, hardlopers en trailrunners. In Nederland waren ze niet verkrijgbaar maar vanaf maart is er een speciale zaak in Arnhem waar ze verkrijgbaar zullen zijn. De winkel met de toepasselijke naam Barefoot & More gaat de Luna Sandals in het assortiment opnemen. Barefoot & More is voor iedereen die gezondheid en gezond bewegen voorop stelt! Minimalistische schoenen die je voeten zo min mogelijk belemmeren en ondersteunen, maar juist je voeten stimuleren om te ontwikkelen.

Tijdens de Bergsportdag op 29 januari presenteert Barefoot & More zich aan het grote publiek en zijn de Luna Sandals ruim aanwezig.

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Wie de (barefoot)schoen past, trekt hem aan Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: