Spring naar inhoud

Geen kunst dat hardlopen, of toch wel?

Het plakboek van een hardloper, zo noem ik mijn blog wel eens. Vandaag is er echt weer een plakboek post die ik zelf niet snel zal vergeten.

Met de Running Junkies Den Bosch waar ik iedere woensdag mee door en rond ‘s-Hertogenbosch ren, kregen we een tijdje geleden een vreemde vraag van Malou van Doormaal. Malou is in 2014 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Haar werk bestaat uit eigenzinnige interventies waarmee ze telkens het publiek verrast. Voor een nieuw tijdelijk project in onze stad had ze een vraag.

16832255_1404631016263230_8306041835935081900_n

Het project De Bossche Brugwachtershuisjes omvat een aantal leegstaande brugwachtershuisje die ieder hun eigen invulling krijgen. Dit is een tijdelijk project, de huisjes staan aan de Zuidwillemsvaart waar tot een aantal jaar terug dagelijks de vrachtschepen de stad doorkruisten. De brugwachters hadden het er druk mee en de hele stad stond, als er weer een boot kwam achter de slagbomen te wachten. Wachten is er sinds de beroepsvaart wordt omgeleid niet meer bij, stille getuigen zijn de leegstaande brugwachtershuisjes. Daar wilde Malou iets mee doen, interventies van dagelijkse handelingen juist op de plek waar iedereen in het verleden moest wachten. Snel oversteken, langzaam oversteken, gek oversteken. Al deze vormen worden op verzoek uitgevoerd en vastgelegd door Malou. In het huisje draaide een projectie van een page loader, je kent het wel. Zo’n rondje wat maar blijft draaien als je ergens op… wacht.

Dat wilde Malou graag in het echt hebben en daar kwamen wij in beeld. Na een try out van 2 minuten werd er twee weken later voor het echt gerend op een drukke kruising. Boven in het bejaarden huis hing de cameraman uit het raam en maakte de opnames. Weer moest iedereen als vanouds wachten bij de brug, dit keer niet op een boot maar op een stel kunstige hardlopers.

16864134_1404631072929891_7099849530946953273_n

Als je meer van Malou haar projecten wil zien kun je kijken op haar eigen website. Wil je meer van de Bossche brugwachtershuisje zien bezoek dan de facebookpagina.

source.gif

hardlopen is geen kunst maar we maken nu wel deel uit van een kunstzinnig project en dat is best heel erg cool. Al met al was dit vooral erg leuk om te doen met de mensen waar ik iedere week weer mee hardloop.

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Geen kunst dat hardlopen, of toch wel? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: