Spring naar inhoud

Voor ik verder ren, moet ik even stilstaan

Ik zit achter mijn laptop en mijn hoofd zit vol met hardloop gedachtes die op dit blog gaan verschijnen. Toch moet ik even een stap terug en eerst deze blog typen voor ik verder kan.

EGGN0436.jpg

Vorige week was een rollercoaster. Op maandag avond was ik nog te gast op het Asics Fuzex Rush event en de dag daarna stapte ik vol energie op mijn fiets om te gaan werken. Die werkdag verliep kompleet anders dan gedacht. Zonder al te veel in details te treden. Een paar uur later zat ik thuis zonder werk, een reorganisatie is een feit bij mijn werkgever en mijn functie komt te vervallen.

BAM of dat even binnenkomt, mijn wereld en die van collega’s staat kompleet op zijn kop. Na twee dagen van onbegrip, verdriet en alle denkbare emoties gooi ik het roer om en plaats een positief Facebook bericht over wat er is gebeurd. Daarop krijg ik ook weer zoveel positiviteit terug dat ik mezelf er sterker door voel. De dagen die volgen zijn vreemd omdat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet. Alles voelt onwerkelijk, ik kan niet naar mijn werk maar ik heb ook geen vakantie. Het is lastig te plaatsen, gelukkig kan ik mijn verhaal bij veel mensen kwijt en dat helpt een beetje.

Op vrijdag loop ik normaal altijd later in de middag, nu heb ik junior naar school gebracht en ga lopen. Geen idee waar ik heen loop en hoever ik zal gaan. Met 3fm op mijn oren lijkt het wel of ieder liedje extra binnenkomt, de zon schijnt en ik loop op een of ander manier echt heerlijk. Ik blijf maar lopen en maak het rondje groter en groter. Ruim 21 kilometer later ben ik thuis en er ligt nog een halve dag voor me. Er ligt nog een hele toekomst voor me besef ik mezelf ook. Hoe gaat het nu verder? Ik weet het nu nog niet precies, mijn gedachten gaan nog alle kanten op en mijn hoofd zit vol. Dat het goed gaat komen dat weet ik zeker.

Omdat ik op mijn blog bijna alles deel, moet ook dit verhaal erop. Hardlopen gaat me hierin helpen. Helpen om mijn gedachtes te ordenen en helpen om me ook echt verder te komen.

Nu ik dit heb verteld kan ik verder met onder andere het verslag van de heel bijzondere Zandvoort Circuit Run. Want ik ga niet de hele dag binnen zitten mokken natuurlijk, zeker niet. Het leven is te leuk en dat gaat gewoon door, ik dus ook.

Keep on running in a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Voor ik verder ren, moet ik even stilstaan Plaats een reactie

 1. Pfoeh… deze komt even binnen. Het bedrijf waar ik werk is momenteel ook aan het reorganiseren, maar hier in België hebben wij nu de “wet Renault”. Daardoor is de aankondiging een maand geleden gebeurd, en kregen we nu net het voorstel voor de ontslagvergoeding. Pas donderdag weet ik of ik mag blijven of ook ontslagen word… en dat ontslag is dan pas in juni.
  Ik weet niet wat het beste is eigenlijk… de korte pijn, of dit langgerekte gebeuren. Ik wens je in ieder geval veel wijsheid bij het kiezen van je nieuwe job! Enneh… keep on running, inderdaad!

 2. Oef…. zo als zovelen tegenwoordig ineens zonder werk met alle gevolgen van dien. Mooi zoals je erover schrijft. Running zal je helpen. Wat zeg ik het helpt je nu al om te relativeren en verder te gaan.

  Succes en groetjes,

  Dorothé

 3. Oh nee hè. Ik dacht dat het beter ging met de economie. Blijkbaar gaat het toch niet bij ieder bedrijf goed. Dat is een klap zeg, die komt hard aan zeg. Kan me voorstellen dat je helemaal van slag bent en dat gaat waarschijnlijk nog wel eventjes duren. Heb dat berichtje op Facebook kennelijk ook gemist. Ik hoop zo dat er door al die reacties iemand opstaat en zegt, ‘Mari, ik heb werk voor je’ Heel veel sterkte.
  Vriendelijke groet AnneMarie

 4. Wat een vervelend bericht! Maar ik ken ook genoeg mensen die achteraf zeggen dat het feit dat ze ineens zonder baan zaten hun leven een hele mooie wending heeft gegeven. Jij vindt vast weer iets dat helemaal bij je past. Het zou me ook niet verbazen als dat iets hardloop gerelateerds wordt.
  Sterkte en succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: