Spring naar inhoud

Hardloopfeest tijdens de Zandvoort Circuit Run

Als welkome afwisseling in een zeer bewogen week stond er op zondag 26 maart de Zandvoort Circuit Run in mijn agenda. Vorig jaar was ik ook op het circuit maar omdat ik toen in marathon training zat liep destijds maar 5 kilometer. Dit jaar had ik ingeschreven voor “the original” 12 kilometer en ik had er zin in! Mijn tweede keer op dit mooie evenement.

Ik was uitgenodigd door Odlo om in één van hun teams te lopen, dat was natuurlijk niet aan dovenmars oren gericht. Odlo heeft iets nieuws op de markt gebracht en deze dag was perfect om dat uit te proberen. Een shirt wat je lichaamstemperatuur met minimaal 1 graad naar beneden brengt tijdens inspanning. De weersvoorspelling was ideaal om dit zelf te ervaren. Ik was benieuwd. In een latere blog zal ik hier uitgebreid op terug komen. Nu eerst terug naar zondag ochtend.

De klok is afgelopen nacht verzet dus ik sleep me zelf uit bed terwijl mijn biologische klok het daar helemaal niet mee eens is. Gelukkig heb ik al mijn spullen al klaar gelegd de vorige avond dus ik spring in de douche en daarna in mijn kleren. Vandaag wil ik ook een vlog maken en dat zit nog zo niet in mijn systeem. Ik moet er echt aan denken om een intro te filmen anders begint de blog al meteen in het startvak. Zo sta ik een half uur later in de tuin tegen mijn camera te praten in de hoop dat er iets zinnigs uit mijn mond komt. Op weg naar het station app ik Eleanor of ze al wakker is. Eleanor gaat samen met mij in team Odlo ook de 12 kilometer lopen en we hebben afgesproken samen te reizen. Ik vertrek van uit ‘s-Hertogenbosch en Eleanor stapt als het goed is in Utrecht in de trein. Dat gaat net iets anders dan gepland (lees de blog van Eleanor erop na) en ik vervolg mijn reis alleen.

Eenmaal in Zandvoort staat daar voor het station het team van Reisjefit/huplopen iedereen al aan te moedigen. Op de terug weg maar even een foto laten maken plan ik nu al in mijn hoofd. Onderweg naar het circuit kom ik al een aantal bekenden tegen en dat zal de rest van de dag zo blijven. Zoveel mensen die ik ken, lopen vandaag op deze mooie dag in Zandvoort en het wordt een feest van herkenning en weerzien met fijne mensen.

zandvoort sfeer.jpg

Ik meld me bij de niet te missen Odlo iglo en krijg na een broodnodige kopje koffie mijn toffe Odlo outfit overhandigd. Even kletsen met de andere teamleden en omkleden dan maar. In een 2 in 1 short, een Ceramicool shirt (dat is het shirt tegen de warmte) en een mooi dun blauw jack, sta ik een paar minuten later weer buiten. El(eanor) heeft inmiddels Zandvoort ook gevonden en kleed zich ook om. Na een paar groepsfoto’s lopen we naar het startvak en mogen gaan lopen over het afwisselende parcours. Het tempo wat we hebben afgesproken (5 minuut en 30 seconden per kilometer) is voor mij een relaxed tempo maar voor El een uitdaging. Ik loop met een horloge om de tijd bij te houden El is haar horloge vergeten en loopt op gevoel met mij mee.

sartvak zandvoort mari eleanor.jpg

Onderweg kwam ik ook weer veel bekenden tegen, de meest bijzondere daarvan was Ysbrand Visser. Oud hoofdredacteur van Runner’s World Magazine Ysbrand heeft dit event samen met de andere organisaties op de kaart gezet. Hoe leuk vond ik het om hem (nu zelf aan het lopen) tegen te komen en te zien hoeveel plezier hij beleefde. Ysbrand heeft een mooi verslag gemaakt wat hier te lezen is.

Hoe de 12 kilometer verliepen kun je zien in de vlog die ik heb gemaakt (ook leuk als je jezelf meteen op mijn youtube kanaal abonneert). Ik kan je zeggen dat ik ervan heb genoten om 12 kilometer samen te lopen. De 5:30 gemiddeld hebben we zeker niet gehaald maar dat was voor mij geen probleem, we waren samen gestart en zouden ook samen over de finish gaan. Na de finish werd deze toffe foto gemaakt die volgens mij goed het gevoel weergeeft.

zandvoortcircuitrun mari eleanor.jpg

Na de finish was het weer het ene gesprek na het andere met mensen die ik al veel te lang niet had gezien en de tijd tikte snel voorbij. Na afloop zijn we inderdaad nog even op de foto gegaan bij het team van Reisjefit en begon de terugreis naar het zuiden weer. Ik vond deze editie super geslaagd, het weer zat mee, de organisatie was top en als kers op de taart liep ik in het leuke team van Odlo. De dag was nog meer speciaal omdat ik de wedstrijd niet alleen liep maar samen met iemand die het echt zwaar had, samen hebben we die eindstreep gehaald en dat zijn de dingen die hardlopen zo bijzonder maken.

Zandvoort ik ben er graag weer bij volgend jaar, om het drieluik voor mij dan kompleet te maken moet ik uiteraard wel de halve gaan lopen. El doe je mee?

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Hardloopfeest tijdens de Zandvoort Circuit Run Plaats een reactie

  1. Leuk verslag. Deze run staat nog op mijn lijstje maar er is zoveel leuks. Ik heb even je vlog gekeken wat ik kan verwachten maar verder ben ik meer van het geschreven woord 😉

    Groetjes,

    Dorothé

  2. En niet minder belangrijk… jullie hadden dit jaar prachtig weer… dat was in 2015 en 2016 wel anders (toen ik mee deed) 😂
    Hoe dan ook een leuk verslag van een leuke loop 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: