Spring naar inhoud

De Marathon kriebels zijn er weer

Zondagochtend begin april en ik zit op de bank, over precies een week start de Rotterdam Marathon. De Marathon waar ik vorig jaar zelf aan de start stond en de finish niet haalde. Één jaar verder ben ik nu en voel weer dat het begin te kriebelen. Kriebelen om te gaan trainen voor een Marathon.

RUTL4566.jpg

Als ik daar nu aan denk, geniet ik al van het schema. Nee geen sportrusten schema zodat de langste afstand 14 kilometer is, maar een “traditioneel schema met lange afstanden tot 35 kilometer. Dat is waar ik naar uit kijk, lange afstanden lopen. Ik ben er wel klaar voor om met mezelf dat commitment aan te gaan en ik heb voorzichtig al zitten kijken naar een schema wat bij me past.

Oktober zou een goede maand zijn.
Een najaars Marathon, dat moet het dan worden. Ik kan dan trainen in de zomer wat ik fijner vind dan in de winter. Mijn lichaam functioneert op dat moment beter en als je echt vroeg de deur uit gaat voor die lange duurloop is het al lekker licht. Als ik nu een datum prik dan zitten de lange duurlopen achter in augustus en begin september dat zou prima uitkomen.

Maar waar dan?
Dat is de vraag die ik mezelf en jullie stel. In het buitenland is natuurlijk heel erg leuk maar brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. In ons eigen land zijn er een aantal opties. Amsterdam die ik al eens liep, Eindhoven is natuurlijk heel dichtbij en zodoende logistiek erg handig. Ook kreeg ik de Berenloop als tip, toch kies ik liever voor asfalt denk ik. Al met al, weet ik wel zeker dat ik die 42,195 kilometer wil gaan lopen. Wanneer is ook wel redelijk bekend, nu alleen nog het waar.
Tips mag je in de comments hieronder droppen, ik laat me graag door al jullie ervaringen inspireren.

Keep on running in a free world.

P.s. volg je mij eigenlijk al op Facebook, vind ik leuk en daar krijg je nog meer hardloopnieuws.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

20 gedachten over “De Marathon kriebels zijn er weer Plaats een reactie

 1. Amsterdam of Eindhoven… hmmm ja. Qua start en finish is Amsterdam leuker dan Eindhoven. Maar Eindhoven heeft niet zo’n heel lang dood stuk als Amsterdam (De Amstel). Al is de finish in het centrum van Eindhoven zeker niet vervelend. Je krijgt wel friet en bier geur naar je toe geworpen btw, maar de sfeer is subliem.
  Ik zou gaan voor Eindhoven.

 2. gaaf Mari dat je toch weer voor deze mooie afstand kiest! Ik heb uiteraard mijn eerste marathon als tip: de NYC marathon in november maar misschien vind je die te ver weg…. misschien is Berlijn dan wat voor je?Die viel mij een beetje tegen qua warmte maar jij houdt daar wel van 😉 Succes met dit avontuur!

 3. Als ik zo lees, dan is de keus voor een bekende marathon al gemaakt, maar kijk ook eens naar bijvoorbeeld de midzomernachtmarathon in Diever, MaraThon Sneek of Marathon Meerssen. Kleinschaliger en waarschijnlijk veel gezelliger

   • Hm ja, dat kan ik begrijpen. Maar toch. Als je in Parijs of Berlijn loopt, tussen 40.000 man, dan loopt een loper van mijn niveau (die hoopt bij de eerste 8000 te eindigen) in een zodanige drukte dat je voortdurend moet uitkijken niet op de hielen van een medeloper te trappen. Bovendien is het dan niet eenvoudig voor je fans, om jou te spotten in de massa.

    Mijn beste marathon was Leiden. Die doe je niet voor de stadse sfeer, want je loopt al spoedig de stad uit, de polder in. Om pas na 38 km weer terug te keren. En er zijn maar 700 deelnemers. Het voordeel is dat je de weg (nou ja, het fietspad) voor jezelf hebt. Je fans hebben géén probleem je op te merken en je tas heb je zó weer terug.

   • Ik ben het in ieder geval zeker met je eens dat een klein evenement net zo veel of misschien wel meer sfeer kan hebben. Ik loop op korte afstanden ook vaak op lokale evenementen die echt super zijn.

 4. Ja ik zeg ook de kustmarathon Mari de mooiste maar tevens de zwaarste marathon.Is 2 jaar geleden mijn 1e marathon geweest. Wat een sfeer en wat een voldoening als je over de finish komt in Zoutelande. Als je dan toch voor een marathon gaat dan deze 👍💪

 5. Ik kan je qua parcours, sfeer en organisatie Eindhoven wel aanraden. Finish in Eindhoven is echt top en parcours erg breed en zo goed als vlak. Qua drukte is het ook erg goed te doen, minder massaal dan Amsterdam.

 6. Ik zeg Berlijn. Nou ben ik wellicht wel een tikkie bevooroordeeld omdat ik nu eenmaal iets met die stad heb. Maar die marathon vind ik oprecht een van de mooiste evenementen waar ik aan mee gedaan heb. De organisatie is perfect, het parcours is mooi en vanaf de eerste tot laatste meter is het gezellig druk langs de route. en Berlijn zelf is natuurlijk geen vervelende stad om een paar dagen in vertoeven. Maar dat isd an wellicht mijn vooroordeel weer. Hoe dan ook, op 24 september sta ik voor de 4de keer aan de start in Berlijn. En ik kan je zeggen dat ik er naar uit kijk.

 7. Na Düsseldorf (30/4) overweeg ik Eindhoven … Ook vanuit België is dat héél dichtbij, en ik hoorde er al heel veel positieve feedback over … Mocht deze marathon ook (ernstige) nadelen hebben, dan hoor ik het graag, hopelijk nog voor 8 oktober ! 🙂 🙂 🙂 Ik wens je veel succes en plezier met de hernieuwde marathon-ambities !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: