Spring naar inhoud

Te laat om de Polar M430 te zien

Vorige maand kreeg ik een uitnodiging van Polar met de mededeling dat ze groot nieuws hadden. In de uitnodiging stond de tekst Chase your Destiny, dat wekte mijn nieuwsgierigheid.

Chase your destiny.jpg

Ik googelde er al op los en kon weinig tot niets vinden, het nieuws wat zou komen werd goed bewaakt. Een paar dagen voor de onthullingsdatum 6 april gooide Polar al wat teasers online. Iedere dag zette ik mijn speurtocht naar Polar nieuws als een ware Sherlock Holmes voort en vond steeds meer aanwijzing richting een nieuw horloge. Maar waren de geruchten waar, kwam er een opvolger voor de V800 kwam er een nieuwe smartwatch of zou er dan een echt een nieuw high end hardloophorloge komen?

Het laatste leek het meest waarschijnlijk, Polar heeft kort gelden al de M200 uitgebracht en dat is een meer dan prima hardloophorloge (binnenkort een uitvoerig overzicht). De M200 is wel een horloge voor de beginner of loper die data minder belangrijk vind. Wat kwam er nu dan? Op 6 April was het zover en er werd bekend gemaakt dat Polar inderdaad kwam met de M430, de opvolger van de succesvolle M400. De M400 was zo succesvol omdat er nog nooit zoveel horloge voor die prijs was aangeboden. De technieken zijn inmiddels zo veel beter en uitgebreider geworden dat de M400 enigszins verouderd is geworden. Met name dat je altijd een borstband nodig had om je hartslag te meten is echt niet meer van deze tijd. Dat is met de opvolger M430 opgelost, Polar heeft een nieuw sensor in het horloge verwerkt en dit lijkt tot nu toe de beste op de markt te zijn.

1961-646402393c5d36846dda07e80c7819f8

Op 6 April zou ik dus naar Rotterdam gaan voor de Nederlandse presentatie. Journalisten van de hardloopbladen waren uitgenodigd, ook mensen van andere media en een aantal bloggers waaronder ik. Op tijd stapte ik in de trein naar Tilburg om daar over te stappen richting Rotterdam. Helaas was er een storing op het spoor en kon ik met dezelfde trein weer terug richting Den Bosch. Er was nog een alternatief om alsnog via Utrecht richting de Maasstad te reizen maar mijn aankomsttijd zou echt veel te laat zijn. In het kort, ik ben nooit in Rotterdam aangekomen maar kreeg de dag erna wel de foto’s en het persbericht. Info over de M430 vind je hier op deze link.

1961-365fbf42f8ce05d375a24eb75479c3cf

De Polar M430 kost € 229,90 en kan vanaf 26 april gereserveerd worden op www.polar.com in de kleuren donkergrijs, wit en oranje. De toestellen worden verzonden vanaf mei. Bekijk meer informatie over Polar, raadpleeg looptips of leer hoe u een gepersonaliseerd trainingsplan uitwerkt.

Keep on running i a free world.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Te laat om de Polar M430 te zien Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: