Spring naar inhoud

De Rotterdam Marathon gaat naar Amsterdam in mei

Jazeker je leest het goed, in Amsterdam is in Mei de Rotterdamse Marathon. Nee vrees niet, je hoeft er geen 42,195 kilometer voor te rennen. Je kunt gewoon in je stoel gaan zitten en er van genieten met een drankje erbij.

De must see Musical van dit moment De Marathon staat de komende weken in het Amsterdamse De La Mar Theater en gisteren was een groot gedeelte van de Cast al aanwezig in de Jordaan. De place to be was gisteren Café Nol in de Westerstraat, de kroeg was overgenomen door de 5 hoofdrolspelers uit de Musical. Rotterdamse humor in een Amsterdamse kroeg, zou dat wel goed gaan?

marathon.jpg

Achter de bar stonden ze, de mannen uit de Musical in de bekende Houssein Occasions loop tenues. Doe mij maar een biertje zeg ik tegen Kees Boot die achter de tap staat alsof hij dit iedere dag doet. Achter aan de bar in een hoekje zit Thomas Acda die de samen met David Middelhof de aanstekelijke liedjes schreef voor de Musical. Als of hij in zijn natuurlijke habitat zit, zo ziet het er uit.

IMG_1369

Even later gaat de muziek aan en worden er diversen nummers uit de Musical live gezongen, een groot gedeelte van de cast stond blijkbaar al gewoon in de kroeg van 45 vierkante meter. Ik sta gewoon midden in een flashmob van de Musical, echt wel leuk dit. Voor hardlopers zoals jij en ik is dit iets bijzonders, er wordt gezongen over onze passie en hoe vaak sta je daar nu midden in!

IMG_1377

Kort daarna ben ik in gesprek met Kees Boot, de grote bakkebaarden aan zijn gezicht geven hem een imposante aanblik. Terwijl John Buisman de bitterballen rondbrengt, vertelt Kees over het verschil tussen de film De Marathon (die jullie allemaal kennen en waar veel van jullie een traantje bij hebben gelaten) en de Musical. De film en musical zijn sowieso niet te vergelijken maar er zijn ook erg veel overeenkomsten. Zowel de film als de musical gaan over vriendschap. Vol humor en in onvervalst Rotterdams komt de grote dag van de Marathon steeds dichterbij en dit volgen we. Zoals John Buisman al eerder vertelde, het is geen Les Misérables maar een musical van drie hoog achter. Een verhaal wat iedereen pakt en meeneemt, ook in de musical zijn er momenten dat je de tranen nauwelijks kunt bedwingen. Het mooie van theater is dat je als kijker zelf kiest wat je ziet, in de bioscoop is dat beeld al bepaald door de camera. Nu kijk je over het toneel en er gebeurt van alles, jij hebt de eindregie en zoomt in op de momenten die je pakken. De Marathon staat van 2 tot en met 14 mei in Amsterdam en verdere speeldata zijn hier allemaal terug te vinden. Het hele jaar door zijn ze te vinden in het land. Hieronder zie je de officiële trailer van de voorstelling.

Zijn de sterren nu echtte sporters geworden door de musical? Ik denk dat als je zoveel op de planken staat dat je al bezig bent met topsport! Dat de acteurs na de nodige liedjes en fotomomenten buiten lekker een sigaretje gingen roken met een biertje zegt verder genoeg over hun hardloopkwaliteiten denk ik. Anyway, hoe vaak komt er een musical langs over het geen wat wij zo graag doen? Precies, dat bedoel ik

IMG_1386

Vandaag was de Rotterdam Marathon even in de bekendste kroeg van de Jordaan. Ik was niet aan het hardlopen en kwam niet over de finish, toch kreeg ik kippenvel. Het bleef nog lang onrustig in Café Nol die avond!

Keep on running in a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: