Spring naar inhoud

Een bijzondere Wings For Life Run training

Op 7 mei is de Wings For Life Run en in de aanloop daar naar toe zijn er diversen trainingsavonden. Ik mocht er dit keer bij zijn in Breda. Dat werd een bijzondere avond.

De heenreis verliep niet geheel naar wens omdat de trein een omweg moest maken. Vol stress zat ik in de coupe in afwachting of ik wel op tijd bij Perry Sport in Breda zou zijn. Om half acht zou het gaan beginnen, ik was om 18:00 uur thuis vertrokken en dat zou ruim op tijd zijn normaal gesproken. Nu stapte ik uit om 19:21 en had in een vreemde stad nog negen minuten de tijd om op de juiste lokatie te komen met een OV fiets. Gelukkig was er in de trein een jongedame waar ik mee in gesprek raakte en uiteindelijk heeft ze me op de fiets het grootste gedeelte begeleid. Om 19:29 stapte ik de sportwinkel binnen en werd opgevangen door Dirk van PUMA. PUMA is de wereldwijde sponsor van de Wings For Life Run en was deze avond aanwezig met de nieuwste hardloopschoenen en een T-shirt voor de deelnemers.

puma wings for life.jpg

Na een korte introductie van Perry Sport, PUMA en Wings For Life kwam de ambassadeur Diego Parrondo van Wings For Life aan het woord. De in Spanje geboren Diego zit in een rolstoel door een tragisch ongeluk en zou deze avond met ons mee trainen. Als je zijn verhaal hoort dan zie je meteen het goede doel achter de run. De volledige opbrengst van de run gaat namelijk naar ruggenmerg onderzoek. Zijn indrukwekkende verhaal gaf deze avond een extra dimensie.

Wat zouden we gaan doen vanavond, trainen natuurlijk. Maar dan wel op een Wings For Life manier. De groep deelnemers werd opgesplitst in twee groepen, een snelle groep en een iets minder snelle groep. Trainer Tim zou de snelle groep onder zijn hoede nemen  en ik zou de iets minder snelle groep begeleiden als teamcaptain. Tim en ik hadden dezelfde route van 8 kilometer op onze telefoon. Onze groep zou als eerste vertrekken op een tempo van 5:30 minuten per kilometer en 3 minuten laten werd de achtervolging ingezet door de groep van Tim op een tempo van 4:45 per kilometer. In de groep van Tim zou ook Diego in zijn sprint rolstoel de achtervolging inzetten. Diego had vandaag wel een extra handicap en dat waren alle stoeprandjes.

diego wings for life.jpg

Na wat oefeningen waren we allemaal warm genoeg om te vertrekken. Iedereen had er zin in en mijn groep vertrok met mijn telefoon als gids. Ik ken de weg totaal niet in Breda dus het was best spannend of het goed zou gaan. Het tempo was voor een enkeling in de groep aan de hoge kant maar het ging echt goed, iedereen bleef bij elkaar. Voor op de kop werd er lekker gekletst terwijl het achterin wat stiller was omdat de energie gespaard werd. Steeds keken we achterom of de andere groep al in zicht was, maar nee hoor nog steeds niets. Uiteindelijk toen we 4 kilometer onderweg waren zagen we ze. De Opvallende PUMA shirts waren duidelijk zichtbaar van grote afstand. Onze voorste lopers die nog genoeg energie hadden gooiden het tempo wat omhoog door het aanzien van team twee. Het duurde zeker nog een kilometer voor ze ons inhaalden en daarna hebben we gezamenlijk  de rest van de route afgemaakt op een rustig tempo.

perry wing for life.jpg

Op deze manier kregen we echt al het idee te pakken van wat ons te wachten staat op 7 mei, opgejaagd worden door de finish. Ik heb er vreselijk veel zin in! Eenmaal weer aangekomen bij Perry Sport hebben we nog een cooling down gedaan en even nagekletst over hoe het bij iedereen was gegaan en over de PUMA schoenen. Trotse deelnemers kwamen nog even langs om te bedanken voor de fijne run door Breda, ze hadden nog nooit zo hard gelopen maar het ging echt goed. Voor mij was het tijd om terug te reizen naar Den Bosch en werd naar het station begeleid door Niki en Rimco, thanks guys het was leuk om jullie eens in het echt te ontmoeten. Dank ook aan PUMA en Perry Sport voor de organisatie. Er volgen nog een aantal trainingsavonden. Als je daar aan mee wil doen moet je even op de facebook pagina van Perry Sport kijken, daar staan ze vermeld.

Ik ben in ieder geval klaar voor 7 mei, dan is de Wings For Life Run. Ik loop dan voor degene die het niet kunnen, zie ik je daar?

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Een bijzondere Wings For Life Run training Plaats een reactie

  1. Gaaf dat jij een groep mocht begeleiden Mari! Leuk beschreven ook 🙂 Voor mij staat deze run op het verlanglijstje van volgend jaar en na alle leuke berichten die ik erover lees kan ik niet wachten tot het zover is!

  2. Hi! Helaas doe ik dit jaar niet mee, maar de afgelopen 2 jaar was echt super! Beste sfeer ooit. Geen prestatierun, ik liep beide keren rustig samen met mijn sportieve moeder, heel bijzonder. En Breda is te gek! Veel succes en geniet vooral heel veel van de sfeer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: