Spring naar inhoud

Veilig hardlopen met Aftershokz headsets

Op mijn runs die ik alleen loop, heb ik graag muziek aan staan maar ik hoor ook graag het verkeer in de omgeving. Aftershokz heeft daar iets op bedacht en dat is best een gek dingetje op het eerste gezicht. Een headset die niet in je oren zit maar tegen je jukbeen. Werkt dat nu een beetje vroeg ik me af en ik ging met de Aftershokz Trekz Titanium Mini in fel roze de straat op.

Muziek op je oren, dat heb ik zeker niet altijd als ik ga hardlopen. Met wedstrijden zeker niet want dan hoor ik graag alles om me heen, maar als ik alleen op pad ga loop ik graag met muziek. Overigens geen playlist maar ik zet gewoon 3fm aan. Ik ben liefhebber van de radiozender en als ik hardloop is het net of de dienstdoende DJ het tegen mij heeft. Interactieve radio zelfs, als de man op de radio zegt “wat doe je, is het mooi daar”, dan stuur ik met regelmaat een appje naar de studio inclusief een foto van wat ik onder weg zie. Op deze manier ontstaat er met regelmaat echtte interactie, zeker met de DJ’s die zelf ook hardlopen (en dat zijn er best wel wat).

Muziek dus tijdens het hardlopen maar wel op een veilige manier graag. Ik heb lastige oren, de bekende iPhone oordopjes vallen na twee meter al uit en zijn bij mij geen succes (sorry Steve, voor de rest ben ik fan hoor). Ik heb inmiddels al best wat oordopjes geprobeerd en nu ben ik dus druk bezig geweest met de felroze Aftershokz. De Aftershokz plaats je niet op je oren maar op je jukbeen, dat is in eerste instantie wat wennen maar het werkt als een malle. Als je ze de eerste keer op wil zetten is de kans groot dat je ze toch op je oren wil plaatsen, het went echter snel genoeg. De headset zit eigenlijk meteen goed en beweegt niet als jij wel beweegt. Even pairen met je telefoon en de muziek kan aan, ik ben zeer benieuw als ik de eerste keer op play druk.

IMG_2360.jpg

Geen dopjes in je oren, hoe zal dit klinken vraag ik mezelf af. Bruno Mars zingt 24K en het klinkt goed. Ik ben verbaasd, niets in mijn oren maar door middel van contact met het jukbeen hoor je de muziek gewoon normaal. Ik laat de headset thuis even rondgaan en iedereen is verbaasd hoe goed dit werkt. Dat was de eerste test, het grappige is dat je gewoon een gesprek kunt voeren met iemand omdat je gehoorgang helemaal vrij is.

IMG_7981 (1).jpg

Maar eens mee gaan hardlopen en kijken hoe dat bevalt. Tijdens het hardlopen blijft de draadloze set prima zitten en je hoeft hem maar één keer goed op te zetten en dan blijft hij daar ook zitten. Het verkeer kun je ondertussen goed horen en dat is wel zo veilig, best of both worlds? Goede kwaliteit muziek en veiligheid, daar lijkt het wel op. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van de muziek buiten wel wat invloed heeft van het omgevingsgeluid wat zich gaat mengen met de muziek. Maar als je een audiofiel bent ga je waarschijnlijk niet met dit soort koptelefoons op hardlopen, dan zit je in je eigen audioroom met je ogen dicht.

IMG_2345.jpg

Wat heeft de headset nog meer aan voordelen en eventueel nadelen. Je kunt gewoon binnenkomende gesprekken voeren door een keer op de “multifunction” button te drukken. Ook kun je gebruik maken van Siri (mits je een iPhone hebt). Skippen door je playlist en je telefoongesprek beëindigen. De headset is licht gewicht titanium en IP55 zweetproef. De batterij gaat 6 uur mee met muziek én bellen, de accu wordt opgeladen doormiddel van het bijgeleverde kabeltje. Het absoluut grootste voordel is dat als je met muziek wil hardlopen je ook je omgeving nog hoort, eigenlijk zou dat altijd zo moeten zijn het is namelijk echt een stuk veiliger. Het enige nadeel wat ik heb ondervonden is dat de geluidskwaliteit buiten wel wat achteruit gaat met de Aftershokz, niet storend maar wel noemenswaardig.

De Aftershokz is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, met draad en zonder draad en in leuke frisse kleurtjes waaronder deze knalroze, op Facebook zie je alle modellen in gebruik.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Veilig hardlopen met Aftershokz headsets Plaats een reactie

  1. Interessant want ik draag gehoorapparaten en heb dus al iets in mijn oren zitten. Ik weet wel dat de botgeleiding een rol speelt bij horen. Ik loop altijd zonder muziek, maar je kunt die headset ook op andere momenten dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: