Spring naar inhoud

Wil jij geheel verzorgd de New York Marathon lopen?

Je zag het vast al voorbij komen, de korte commercial van Robert Lathouwers en Susan Krumins. Deze olympische atleten zijn ambassadeurs van Vifit Sport, maar daar is nog niet alles mee gezegd. Een paar weken eerder kreeg ik een uitnodiging van Runner’s World magazine of ik aanwezig wilde zijn bij een run, recover, repeat event in Hilversum. Uiteraard zei ik daar ja op en op de bewuste dag reisde ik af naar de atletiekbaan in de mediastad. Ik neem je mee naar 3 mei 2017.

Achter in de middag wordt ik verwacht en zoals altijd reis ik met de trein. Eenmaal aangekomen op station Hilversum sportpark is het clubhuis van de Gooise Atletiek Club snel gevonden. Imo Muller van het hardloopmagazine begroet me hartelijk en wijst me de weg in het complex. Op de eerste verdieping zit een klein groepje genodigden waaronder ook Robert Lathouwers, met stevige omhelzing begroeten we elkaar. Er wordt druk gekletst en we wachten op de mensen die nog binnen druppelen. Als daar dan ook Susan Krumins bij is gekomen gaat het programma van start. Imo maakt de introductie. Vandaag gaat het over inspanning en het herstel daarvan, met als thema Run, Recover, Repeat. Imo begint over Marathons en vertelt over zijn droom Marathon die hij liep in New York, de twinkeling die op dit moment in zijn ogen verschijnt vertelt hoe hij hiervan heeft genoten.

Na de meeste wedstrijden, korte afstanden, halve en hele marathons krijg je na afloop vaak niet meer dan een energie drankje wat uiteindelijk niet veel doet voor je herstel. Na een flinke inspanning zijn je spieren echt beschadigd en moeten herstellen. Na dit gezegd te hebben komen er een tweetal specialisten van Vifit Sport aan het woord.

Vifit .jpg

Ruim twee jaar onderzoek is er gedaan naar wat proteïne doen voor je spierherstel. Er is aangetoond dat als je binnen 30 minuten 20 gram proteïnerijke voeding nuttigt dit positief effect heeft op je spierherstel omdat je spieren er in deze tijd het meest bevattelijk voor zijn. Mooi verhaal, maar ik ken alleen maar van die grote potten met bodybuilders erop die je in duistere online shops voorbij ziet komen. Vifit Sport heeft er goed over nagedacht blijkt. Een kant en klare drank, reep en shake poeder zit er in het kompleet nieuwe assortiment en is echt gericht op (duur)sporters. Genoeg info, nu de praktijk in.

mari run vifit.jpg

Buiten op de atletiek baan krijgen we een “hoe kom ik snel weg uit de startblokken” clinic van de altijd goedlachse Robert Lathouwers en van Susan krijgen we mee hoe we onze loophouding kunnen verbeteren. Tijdens dit alles klinkt het alsof er constant een zwerm wespen over de baan vliegt, wat blijkt alles wordt opgenomen door een drietal drones. Alsof dat nog niet genoeg is ligt er ook een fotograaf met een mega  lens op de grond foto’s te maken. Als eerste krijg ik van Robert één op één training in de startblokken. Dat valt nog niet mee hoor, Robert doet het voor. Als je hem dat ziet doen, zoveel kracht beheersing en techniek, zo vet om te zien. Daarna mag ik weer, dat ziet er heel anders uit maar ik doe mijn best denk ik dan maar.

Mari Vifit start.jpg

Daarna door naar Susan en uiteraard wordt mijn armhouding besproken. Mijn armen hebben er 30 jaar drum techniek inzitten en dat zet je niet zomaar om in loop techniek. Ondertussen blijven de drones op en neer vliegen en worden we gefilmd. Hieronder zie je mijn gemonteerde mini commercial gemaakt door Runner’s World en Vifit Sport

 


Nu hoor ik jullie denken hoe zit dat nu met dat “wil jij de New York Marathon lopen” verhaal. Dat ga ik nu vertellen, Vifit Sport stuurt twee teams naar de Marathon in New York. Robert en Susan zijn de team captains en jij kunt in dat team komen. Twee teams die geheel verzorgd naar New York gaan en wie wil dat nou niet. Wat moet je doen? Kijk vanaf 15 mei op de website van Runner’s World Magazine door hier te klikken.

Ik ga in ieder geval zeker ook meedoen en wie weet, zien wij elkaar in New York.

Keep on running in a free world

P.s. de foto’s hierboven zijn gemaakt door Andy Astfalck

 

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Wil jij geheel verzorgd de New York Marathon lopen? Plaats een reactie

  1. Ik heb de actie zeker voorbij zien komen en zou graag mee willen doen, maar ik loop nu pas weer 10 km als langste afstand. Dus denk niet dat ik de marathon op tijd kan lopen 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: