Spring naar inhoud

Marathon Eindhoven of… New York

Brabantse worstenbroodjes of Amerikaanse hotdogs.

Zondag 3 juni, pinksterweekend. Één ding houd de gemoederen van een aantal mensen in hardlopend Nederland bezig, ga ik de New York Marathon lopen.

Eindheven marathon, new york marathon.JPG

Het zal je niet ontgaan zijn (of misschien ook wel) maar Runners’ World magazine heeft samen met Vifit Sport een actie opgezet. Wat houd de actie in, laat weten waarom jij de Marathon in New York wil lopen en in welk team (onder begeleiding van Susan Krumins of Robert Lathouwers). Dit moet je doen in een 42 seconden durend filmpje en ik heb meegedaan, samen met nog heel veel andere mensen. De uitslag is morgen, en ik kan wel net doen of het me niet veel uitmaakt of ik mee mag, maar dat is echt niet waar. Het maakt me wel uit en al nagelbijtend ga ik de dag doorkomen.

Wat gaaf zou ik het vinden om in New York mijn Marathon te eindigen in Central Park. Maar waarom ga je dan niet zelf, zou een vraag van jullie kunnen zijn. Goede vraag en het antwoord kan vele kanten op, de belangrijkste reden is eigenlijk gewoon het kosten plaatje. Ik ben thuis de enige die echt fanatiek met hardlopen bezig is, als ik ergens ga lopen blijft de rest van het gezin thuis. Dat is volkomen normaal hoor, vind ik geen probleem. Junior gaat er niet blij van worden om uren langs de kant te staan als papa dan in een paar seconden weer voorbij is. Meestal ga ik dus alleen van huis in de ochtend en later op de dag schuif ik weer aan tafel voor het avond eten.

Mijn voorgaande Marathons koos ik ook zo uit en keek ook naar wat het zou kosten. Ik vind het bijna egoïstisch om aan mijn hobby heel veel geld uit te geven, dat geld besteed ik dan liever aan een dagje weg met het gezin. Nu is een Marathon in Nederland goed te doen hoor, geen probleem zelfs, maar New York. Ja dat maak je niet goed met een paar honderd euro, dat gaat eerder richting de tweeduizend. Dat bedrag kan en wil ik niet verantwoorden thuis, niet te doen in ons gezin in ieder geval.

Met deze logica droom ik zelfs nooit van Marathons in het buitenland, past niet in het plaatje. In het najaar wil ik die 42 kilometer weer eens proberen en had al mijn oog laten vallen op Eindhoven. Logistiek lekker handig en inderdaad niet te duur.

De andere reden mee te doen, mijn voorgaande marathons (Amsterdam en Rotterdam) gingen niet helemaal lekker. In Amsterdam was ik behoorlijk misselijk onderweg en Rotterdam ben ik wel gestart maar nooit geëindigd. Ik deed alles alleen zonder begeleiding en keek niet naar herstel. Met de Actie krijg je meteen een teamcaptain die je tips geeft en Vifit Sport zorgt voor goed herstel tussen de trainingen door, niet geheel onbelangrijk.

En toen kwam dus de actie van Vifit Sport en Runner’s World, vanaf die dag ging ik opeens anders dromen. Ik mocht bij de kick off van de actie zijn en bij thuiskomst vertelde ik wat we moesten doen om in aanmerking te komen voor die droom van een reis. Doe je best, zei Charlotte (mijn vrouw) en zo ging ik aan de slag.

Wie ik als teamcaptain zou willen wist ik meteen, geen twijfel mogelijk. Robert Lathouwers uiteraard. Ik heb Robert een paar jaar geleden voor het eerst ontmoet en sindsdien zien we elkaar met enige regelmaat. Robert was de eerste top sporter die ik ooit sprak en hij heeft mij anders doen kijken naar sporten op hoog niveau. Nog steeds als hij clinics geeft groeit mijn respect voor hem, niet alleen als sporter maar ook als mens ( i know klinkt als geslijm, maar is echt zo). Een filmpje moest er gemaakt worden dus. Ik had de filmpjes van Robert en Susan uiteraard gezien en dacht, die kant, die sfeer wil ik mijn filmpje ook geven. Ik stuurde een bevriende loper een bericht met de vraag of hij kon helpen met zijn film apparatuur. Hij stuurde meteen bericht terug, uiteraard en hij wist ook de perfecte locatie.

Droneshot.png

Zo stond ik twee weken later op de locatie in Amsterdam en werd het apparatuur gestart. De jongens die hebben gefilmd ben ik uiteraard eeuwig dankbaar. Na een mooie draaidag nam ik het materiaal mee naar huis en kon ik gaan monteren. 42 seconden is niet veel zeker niet als je de motivatie er ook in moet verwerken. De voice over was een drama om te doen, 365 takes en uiteindelijk heb ik voor de laatste versie gekozen en hem daarna online gezet. Het is nu uit mijn handen en ik kan niets meer doen dan afwachten en hopen.

Hieronder staat mijn inzending (klik hier als hij niet laad)

Ik gun iedereen die een filmpje heeft gemaakt deze geweldige trip en er zijn er een paar die ik het zelfs nog wat extra gun, eerlijk is eerlijk. Nog een nacht slapen en ik weet of ik in New York de Marathon of in Eindhoven de Marathon ga lopen, ik neem jullie in ieder geval mee in het volgende avontuur. Brabantse worstenbroodjes of Amerikaanse hotdogs.

Keep on running in a free world.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Marathon Eindhoven of… New York Plaats een reactie

  1. wauw, dat is wel een heel gaaf filmpje geworden zeg! die van mij heb ik in 1 x opgenomen samen met Robert. Ook jij heel veel succes, fingers crossed en we horen het wel wie het wordt.

  2. Fingers crossed for you….

    Herkenbaar dat kostenverhaal. Tot nu toe alleen in Nederland gelopen. Ik hoop volgend jaar mijn 10e marathon in ‘het buitenland’ te doen (München).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: