Spring naar inhoud

De weg naar de Marathon is begonnen

Wat een week heb ik achter de rug! Nadat ik vorige week dinsdag eindelijk mocht vertellen dat ik de Marathon van New York ga lopen. In Team Robert ga ik het avontuur aan, dat team ga ik later nog uitgebreid voorstellen maar dat komt dus nog. Het was overigens ook meteen mijn eerste officiële trainingsweek, hoe die week ging lees je hier.

Team Robert 2.jpg

Op Maandag kreeg ik het trainingsschema binnen van Rob Veer. Ik had een week eerder Rob ontmoet en in een gesprek aangegeven wat ik graag in mijn schema wil hebben. Rob is al jaren gespecialiseerd Marathonschemamaker (leuk woord voor scrabble) en luisterde aandachtig. In het schema zit gewoon opgenomen de woensdagavonden dat ik met de Running Junkies loop en dat is te gek. Voor mij zijn die woensdagavonden heel belangrijk dus daar ben ik blij mee. Ik heb bij mijn eerdere lange trainingen gebruik gemaakt van MyAsics schema’s maar deze van Rob was toch echt wel next level. Gelukkig zat er een uitgebreide toelichting bij, op onderstaande afbeelding zie je wel waarom dat ik de toelichting nodig heb.

schema Rob Veer.png

De eerste week liep het schema trouwens al geheel anders. Bij toeval waren er twee hardloopevenementen waar ik mezelf voor had ingeschreven. Op dinsdag avond de Jeroen Boschloop en op zondag de Omloop van Empel. Twee lokale evenementen met allebei een eigen karakter. Ik zou 10 kilometer lopen op de beide evenementen maar wel op een sneller tempo dan het schema voorschreef. Week één uit het schema ging dus anders en uiteindelijk had ik alleen de training van vrijdag via het schema van Rob. Deze week zal het overigens wel helemaal volgens schema gaan.

De woensdag en zondag trainingen gaan zonder probleem daar is het tempo redelijk gelijk en overzichtelijk. Alleen bij de vrijdag trainingen (zie schema) heb ik mijn nieuwe beste vriend de Polar M430 nodig. De training 60 in Z1 waarin 2 x (4+3+2+1inZ3-4 p=2) sp=2 kan ik helemaal invoeren in Polar Flow en daarna naar mijn horloge uploaden. Tijdens het lopen geeft de Polar M430 dan in beeld en met trillingen precies aan wat ik moet doen, ideaal! Iedere vrijdag is de training weer anders en dat is even wennen maar ook heel erg leuk om zo doel gericht bezig te zijn.

Vorige week ben ik ook bij Sportschool Vladimirov in Den Bosch binnen gelopen en met de meer dan enthousiaste eigenaar Youri in gesprek gegaan over mijn Marathon voorbereiding. Ik wil deze Marathon echt goed voorbereid aan de start staan en zal aan mijn core moeten werken. Samen met Youri (zelf ook hardloper) gaan we kijken wat voor mij het beste werkt. Krachtraining en Yoga dat lijkt voor nu de beste optie, ik sta er voor open en hou jullie op de hoogte wat het effect zal zijn. Morgen heb ik mijn eerste training.

Youri Vladimirov.JPG

Afgelopen week dus drie keer gelopen, op dinsdag tijdens de hele warme editie van de Jeroen Boschloop 10 kilometer in 50:46. Het was bijzonder warm en in het weekend had ik een dag ziek op bed gelegen, het moest die dinsdagavond echt uit mijn tenen komen. Op vrijdag de training met verschillende hartslag zones wat heel erg leuk was. Op zondag was er de Omloop van Empel. Een klein evenement (maximaal 500 deelnemers) maar zo goed georganiseerd dat menig groot evenement er iets van kan leren (lees even mee Vestingloop Den Bosch). Aan alles is gedacht van start tot finish én alles wat daar tussen gebeurd, wederom dikke complimenten voor de organisatie. Ik was goed hersteld van de dinsdag en de 10 kilometer gingen in 47:42. Vorig jaar is mijn vorm door allerlei omstandigheden niet optimaal geweest maar nu is de vorm van 2016 langzaam aan het terug komen en daar ben ik heel blij mee. Na alle trainingen ben ik nu uiteraard ook Vifit Sport aan het eten/drinken (die repen zijn echt lekker) en de komende tijd ga ik merken óf en wat voor effect het heeft, ik ben heel benieuwd of het echt te merken is.

Al met al was het een druk weekje maar erg leuk. Na de bekendmaking van New York op dinsdagavond ontplofte mijn telefoon met lieve en fijne berichten en daar wil ik jullie allemaal nog voor bedanken. Iedereen die meeleeft en meeleest naar de New York Marathon ben ik nu al dankbaar, dat ik dit avontuur mag meemaken vind ik super bijzonder en deel het graag met jullie.

Keep on running in a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “De weg naar de Marathon is begonnen Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: