Spring naar inhoud

Het gaat lekker die Pre Marathon training

Weer een week voorbij en het schema wat ik van Rob Veer heb gekregen lijkt echt goed te werken. Nu is het nog voorbereidend op het échte schema maar het werpt zijn vruchten al af. Nog 111 dagen te gaan vanaf het moment dat ik dit typ.

Nooit eerder was ik op deze manier bezig met een Marathon voorbereiding. Het schema wat ik heb is echt voor mij gemaakt en de opbouw is soms verassend maar werkt wel. Ik ben nog niet zo een lang bezig maar de afstanden tot aan 18 kilometer zitten er al op. Ik weet wel dat dit nog laaaaang geen Marathon afstand is maar het gaat lekker. Geen pijntjes, sterker nog ik voel me fit.

Afgelopen week had ik een rustige week, 18 km op een tempo van 10 km per uur. Op woensdag met de Running Junkies Den Bosch in de slow & sexy groep en gisteren 12 kilometer waarvan 8 op 10 km per uur en de laatste 4 wat harder.

junkies.JPG

Tussendoor ben ik serieus bezig met oefeningen die  Youri van Wladimirov Fitness voor mij heeft opgesteld. Oefeningen om mijn core en benen sterker te maken. De Rotterdam Marathon van 2016 ging fout door mijn knie, dat willen we voorkomen dus er staan heel veel squats en lunges op het schema. Dat doe ik iedere dag braaf en één keer in de week ga ik dus naar de sportschool van Youri om daar op alle apparaten los te gaan. De sportschool heeft een gemoedelijke sfeer en van krachtpatsende bodybuilders is geen sprake. Vind ik fijn want als ik daar binnen sta met mijn dunne lijf (ik noem het graag afgetraind) dan hoef ik niet zo nodig op te vallen.

mari durieux long run.jpg

Al met al gaat het dus echt lekker. Het schema is nog steeds een beetje met de rem erop lopen en voel ik de extra energie groeien. Na iedere inspanning gebruik ik dus ook een Vifit Sport herstel product. Werkt het, werd me al meerdere keren gevraagd. Ja ik heb het idee van wel, geen spierpijn en wat me ook opvalt geen onrustige benen. Onrustige benen had ik meestal een dag nadat ik had gelopen, als ik dan de avond erop op de bank zat werden mijn benen onrustig. Normaal trok ik dan herstelkousen aan maar op dit moment heb ik er geen last van. Of het echt  door de Vifit Sport komt weet ik niet, wat wel opvalt is dat ik er dus geen last van heb.

Afgelopen week was top kan ik wel zeggen en gewoon weer een week dichter bij de New York Marathon. Ook was ik afgelopen week bij mijn opticien voor de vervolgafspraak van een hardloopbril, daar kom ik later op terug.

Waarom ik trouwens de Marathon met een hoofdletter typ is geen toeval, hier lees je hoe dat komt.

Keep on running in a free world

 

P.s. je kunt nog steeds een te gekke Vifit Sport koffer met inhoud winnen op deze link

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Het gaat lekker die Pre Marathon training Plaats een reactie

  1. Een tijdje niet lopen komt bij mij niet voor eigenlijk. Als ik opeens harder of veel verder ga lopen dan krijg ik last van mijn knie. Jij wel begrijp ik hieruit? Als dat zo is bouw je te snel op en maak je te lange afstanden of ga je opeens harder dan je knie kan verdragen. Rustig aan doen is het beste advies in dit geval, dus wel lopen maar voorzichtig weer opbouwen. Groetjes, Mari

  2. Inderdaad te snel soms. Het gaat dan zo lekker dat ik te enthousiast wordt.
    Thnx voor je tip en succes met je voorbereiding!
    Greetz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: