Spring naar inhoud

Nieuwe high tech sport gadgets rechtstreeks van de IFA

Op het moment dat ik dit typ is de grootste tech beurs in wereld de IFA in volle gang. Ongeveer 10 jaar geleden zou je het als gadget freak misschien volgen maar als sporter had je er niets te zoeken. Dat is nu wel anders, de wearables zoals smartwatches, activity trackers, koptelefoons, hartslagmeters en nog veel meer is daar nu te vinden. Komt er groot nieuws of is het veel van hetzelfde? Langzaam druppelt het nieuws binnen en ik als gadgetfreak vind het leuk om het een en het ander te delen.
JBL Reflect Fit
JBL bijvoorbeeld heeft een vernieuwde headset met ingebouwde hartslagmeting. Jbl geeft zelf de volgende informatie.
Deze draadloze sport-hoofdtelefoon heeft alles in huis om je te helpen bij de perfecte work-out. Via de heart rate monitoring krijgt de sporter met een druk op de knop een update van de hartslag. Een extra apparaat voor de hartslagmeting is niet meer nodig. JBL Reflect Fit is gemaakt van IPX-5 zweet- en waterbestendig materiaal en compatibel met vrijwel alle populaire fitness-apps. De kabels reflecteren sterk in het donker, voor extra veiligheid als er in het donker buiten wordt getraind.

null

De oplaadbare batterij gaat tot 10 uur mee en inkomende telefoongesprekken worden door middel van trillingen in de nekband aangegeven. Door middel van de ingebouwde microfoon is het mogelijk om kraakheldere telefoongesprekken te voeren, met slechts een druk op de knop.

Mooie specs, maar een batterij die 10 uur meegaat moet ik nog zien.
De JBL zal ongeveer 149,- euro gaan kosten

UA Sport Wireless Train
Ook sportmerk Under Armour begeeft zich op de wearables markt met een nieuwe grote hoofdtelefoon waarmee je wel gewoon gesproken kunt voeren door een nieuwe techniek.  Under Armour zegt zelf dit.

UA Sport Wireless Train hoofdtelefoons zijn speciaal ontwikkeld voor in de sportschool. De geventileerde, anti-slip hoofdband zorgt voor een veilige pasvorm, zodat het comfortabel op zijn plaats blijft.

JBL_UnderArmour_Train_Side copy

De hoofdtelefoon bevat JBL TalkThru-technologie en stelt sporters in staat om gemakkelijk gesprekken te voeren met de personen om hem of haar heen, zonder hun hoofdtelefoon af te hoeven doen. Met een druk op de knop verdwijnt de muziek naar de achtergrond, waarna drie JBL-microfoons het omgevingsgeluid direct versterken. Met behoud van de focus kan gemakkelijk even worden overlegd of iemand gedag worden gezegd.

De UA Sport Wireless Train bevat een Speed Charge Batterij die tot 16 uur meegaat en binnen 5 minuten voor een uur speeltijd oplaadt. Daarnaast is de hoofdtelefoon uitgerust met JBL Charged Sound: geluid met een ideale akoestiek voor sporten.

Op zich is het echt grappig (naar mijn mening) dat je er voor kiest om jezelf af te sluiten met muziek maar dan toch een headset wil waarmee je een gesprek kunt voeren.

 

Polar OH1
Polar komt met een losse hartslagmeter die je aan je (boven of onder) arm kunt doen. Ideaal voor mensen die wel willen leren van hun hartslag maar niet meet een horloge willen lopen. Ook is de OH1 te koppelen aan horloges die geen ingebouwde hartslagmeting hebben zoals de V800. De hartslag meter is uiteraard te koppelen aan de meeste fitnessapps.

polar oh1

Tegelijk met dit nieuws kwam Polar ook met een update voor de M430. Dit kekke hardloophorloge heeft vanaf de laatste update 24/7 24 uurs hartslagmeting. Dat lijkt niet zo bijzonder maar dat is het wel. Met deze info krijg je een veel beter beeld van je conditie en de M430 herkent je activiteiten. Kleine verandering groot verschil.

Garmin en Samsung komen uiteraard ook weer met nieuwe aankondigingen waarbij Samsung hoog inzet met hun eerste echte sport smartwatch. Ik vind het leuk om te volgen maar ben ook echt benieuwd of er hele rare dingen op de markt komen, van die wauw dingen waar je volgend jaar helemaal niks meer van hoort.  Tot zover het eerste IFA nieuws, als er nog echt iets heel moois voorbij komt deel ik het uiteraard hier (voor de liefhebbers).

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Nieuwe high tech sport gadgets rechtstreeks van de IFA Plaats een reactie

  1. Die under armour koptelefoon ziet er wel goed uit. Ben benieuwd wat hij kost. Ik ben zelf nog op zoek naar een mooie en goede sportkoptelefoon. Tot nu toe alleen met oortjes gelopen maar die zitten soms niet altijd even fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: