Spring naar inhoud

Hardlopen met een sportbril

Ik schreef er al eerder over (als je dat wil lezen kan dat hier). Ik zie steeds minder goed zonder bril en ging op zoek naar een alternatief voor mijn dagelijkse “gewone” bril om mee hard te lopen.

Zoals ik in het voorgaande deel al vertelde denkt mijn opticien Cools Oogzorg in oplossingen en werd er een afspraak gemaakt met de vertegenwoordiger van Adidas eyewear waar mijn opticien de dealer van is.

adidas monsters.JPG

Op de juiste datum arriveerde ik weer in de winkel en de Adidas specialist was er ook. Koffers vol werden getoond, alle modellen kreeg ik op mijn hoofd en na lang zoeken waren we er uit. Ik zeg nadrukkelijk we omdat ik volledig vertrouw op het advies van Stein Cools, de opticien.

modellen hardloopbril cools oogzorg.JPG

Het model werd gekozen en nu was het tijd voor het finetunen en de glazen bespreken. Met de bril (nog niet de definitieve kleur) zonder glazen werden er foto’s gemaakt, waarmee ze de glazen op maat konden maken.

meeting cools oogzorg.PNG

Heel futuristisch deze plaatjes en voor de opticien een prima meetmodel

bril cools oogzorg.PNG

Uiteindelijk zouden we kiezen voor meekleurende glazen, als de zon schijnt worden ze donker en in de avond zijn ze gewoon licht. Na het meetmoment werd de definitieve bestelling geplaatst. Ik kon nu even niets anders doen dan wachten totdat ik een telefoontje zou krijgen wanneer de bril helemaal klaar was. Dat telefoontje duurde niet heel lang en nieuwsgierig stapte ik weer op de fiets naar Vlijmen. Daar lag er een mooi doosje klaar met de bril in de juiste kleur montuur en glazen op sterkte. Ik ben natuurlijk mijn eigen bril gewend (met leesgedeelte erin) en op het moment dat ik deze nieuwe op mijn neus zette was ik verbaasd hoe licht hij was. Perfect zicht maar wel een heel ander gevoel dan mijn gewone bril. Nu was ik benieuwd als ik naar buiten zou lopen op deze zonnige dag, ja hoor heel even buiten en de glazen werden vanzelf donkerder, ideaal dit!

mari zonnebril cools buiten.JPG

Een sportbril heeft meerder voordelen ten opzichte van een gewone bril, een van de belangrijkste daarvan is dat het glas bij een eventuele val niet in scherven barst, dat is een stuk veiliger voor je ogen. Verder voordeel is dat de bril wat meer rond loopt en er gegarandeerd niks in je oog vliegt.

Helemaal blij met mijn nieuwe bril besloot ik hem meteen op te zetten tijdens mijn fietstochtje terug. Daar waar ik zonder bril (tijdens het hardlopen) de verkeersborden niet goed kan zien en letters niet kan lezen op borden was nu alles super strak en helder. Op de fiets zette ik regelmatig de bril naar beneden en weer naar boven om de verschillen te merken. Ik was heel benieuwd hoe dit zou zijn met lopen.

mari past bril.JPG

Ik moest wel heel even wennen aan de bril omdat in mijn gewone bril aan de onderkant een leesgedeelte zit was ik geneigd om met lezen ook door het onderste gedeelte te kijken door deze bril. Dat wennen was zo gebeurd en op mijn volgende hardlooprondje zou ik hem dan echt gaan gebruiken.

Dat eerste rondje was een nieuwe ervaring, het verschil is gewoon echt groot maar dat is niet gek natuurlijk. Ik heb niet voor niets een bril maar die deed ik nooit op met hardlopen. Nu ben ik een paar weken verder en kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik zonder bril liep. Ik vergeet hem nog wel eens hoor maar als het lukt ga ik even terug naar huis en pak hem alsnog. Het geeft zoveel meer rust aan mijn ogen en alles is strak en helder. De bril zit perfect, verschuift niet, glijd niet af en slaat niet aan. Ik had niet gedacht dat het zo een verschil in beleving zou zijn. Een hardloopbril op sterkte is echt ideaal.

Wat kost dat nu, die vraag kreeg ik al naar aanleiding van mijn vorige stuk. Nou dat is geen antwoord wat ik passend kan geven, het ligt er aan wat voor montuur je uit zoekt en welke glazen je daar in zou willen hebben. Het is ook niet de vraag wat het kost maar meer of dat je het een bepaald bedrag waard vind. Ik vind van wel, waar ik eerder er voor koos om zonder bril te lopen zou ik nu niet anders meer willen.

Mijn advies in deze is wel, ga altijd naar een opticien en laat je ogen meten. De opticien is de specialist in deze en als ik veren mag uitdelen dan is Cools Oogzorg de beste oogspecialist (dat is niet helemaal objectief, maar mijn jarenlange ervaring bij Cools draagt bij aan deze mening).

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Hardlopen met een sportbril Plaats een reactie

  1. Nog geen tijd gehad om over te bloggen maar ik heb ook een Adidas sportbril met een bifocale inlay. Ik heb er zonnebril met gewone ‘glazen’ erbij. Inmiddels ook een ander neusstuk. Er is veel mogelijk bij Adidas. Pootjes kunnen anders geplaatst worden zodat je meer lucht onder je bril krijgt. Ben erg tevreden. Ik beaam dat je dit echt met een opticien moet bekijken

    Hij staat je goed.

    Groetjes,

    Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: