Spring naar inhoud

De Laatste tips voor de Dam tot Damloop

Nog een paar dagen en dan is het weer zover, de Dam tot Damloop. Voor mij inmiddels de derde keer en ik kijk er naar uit. Het is een groot feest waar een groot deel van hardlopend Nederland aan meedoet. Ben jij er klaar voor, goed getraind, goed uitgerust? Ik deel nog even mijn laatste hardlooptips met je.

mari dynaflyte twee.jpg

Tip 1
Neem nu je rust en ga geen lange afstanden meer lopen, vrijdag kun je best nog een paar kilometer joggen maar daarna niets meer doen. Ga ook op tijd naar bed en ga bij voorkeur op zaterdag de hele dag met je benen omhoog op de bank (meteen een goed excuus om die boodschappen niet te doen).

Tip 2
Bereid je goed voor en pak je spullen een dag van te voren in, er zijn checklijsten genoeg om te kijken wat je nodig hebt. Je kunt ook nog de Asics Dam tot Dam App downloaden voor op je telefoon, deze zit vol informatie speciaal voor de Damloop.

Tip 3
Kijk als je met het openbaar vervoer gaat goed op de site van de NS om zeker te zijn dat je op tijd in de trein zit. De NS bied trouwens ook nog een speciaal Damloop kaartje aan waar je 20% korting krijgt op het normale tarief. Eenmaal op station Amsterdam centraal is alles goed aangegeven, aan de IJzijde kun je de tassen inleveren en aan de centrum zijde loop je in 5 minuten naar je startvak.

Tip 4
Het weer is redelijk onvoorspelbaar. Neem een wegwerpponcho mee (die koop je bij de Xenos voor een paar cent), een vuilniszak kan ook maar een poncho is net wat langer, hij houd je droog en warm tot het moment daar is dat je echt mag starten.

Tip 5
Start niet te hard, laat je niet opjutten door snelle lopers en doe wat ademhaling oefeningen om je hartslag laag te houden in het startvak. Adem rustig in door je neus, adem langer uit door je neus. Deze tips komen van Koen de Jong, specialist in ademhalen en sporten.

Tip 6
Maak een plan hoe je de damloop wil lopen en hou je aan het plan, echt het gevoel daarna zal alleen maar beter zijn als je dat plan uitvoert. Stel je doel niet te hoog. Ambitieus is prima maar niet té ambitieus we heten niet allemaal Dafne Schippers.

Tip 7
Loop voor deze keer eens zonder muziek, je zult zien dat de omstanders veel eerder je naam roepen (ze zien tenslotte dat je ze kunt horen). Zonder muziek krijg je veel meer mee van deze prachtige kilometers en geloof me er is muziek genoeg onderweg.

Tip 8
De belangrijkste tip, HAVE FUN!! dan straal je op je finish foto!

ASICS Dam tot Damloop 2016 (by Joshua Walter  NocturnalAnimals.nl) (15 of 15).jpg

Wie weet zie ik jullie zondag, ik start al vrij vroeg. Het feest begint aan de finish en gaat nog lang door op de mooie feestlocatie in Zaandam. Op het finish terrein heeft Asics trouwens een te gekke actie. Kom zondag 17 september naar ASICS in het Dam tot Dam Park en laat gratis een unieke Feel Fast actiefoto van jezelf maken met hierop je gelopen tijd. Ik zag al een voorproefje hoe de foto’s gemaakt worden en dat is een toffe herinnering aan jou damloop. Bovendien als je jouw foto deelt op Instagram, Facebook of Twitter maak je ook nog kans op een ASICS pakket t.w.v. € 500 bij Run2day.

Keep on running in a free world

P.s. heb je nog vragen over de voorbereiding, stel ze hier onder en ik zal ze proberen te beantwoorden.

P.p.s. de foto’s zijn geschoten door Rein van Zout Fotografie.

 

 

 

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

5 gedachten over “De Laatste tips voor de Dam tot Damloop Plaats een reactie

 1. Nou ja Mari! Je vergeet een paar heel belangrijke specifieke damloop tip!…. komen ze: 1) DE TUNNEL … veel lopers rennen over-enthousiast de IJ-tunnel in (onder het motto; we gaan berg-afwaarts dus waarom niet?) Trap hier niet in en let op je pace zodat je fris en fruitig de tunnel ook weer (erop) uit komt
  2) De damloop is een populair dus druk loopje. Houd dus rechts als je op tempo bent en haal (zo mogelijk) alleen links in. dat houdt t voor iedereen leuk.
  3) kom je bij een drankpost: ga please niet midden op de weg staan drinken maar loop drinkend door of ga even aan de kant staan.
  4) in Zaandam denk je al vroeger dan dat het echt zover is dat je bij de finish bent: de eerste ‘opblaas-ereboog’ is nog laaaaaang niet de finish dus trek geen sprintje als je hem ziet 😉

  Ok. dat was het 😉 veel plezier mari!

  • Haha Hedwig heel goed! Eigenlijk is de beste tip. Google naar de beste damloop tips, verzamel die allemaal bij elkaar, haal eruit wat voor jou van toepassing is en rennen maar. Ik zag vandaag al meerder artikel met tips over de Damloop, die Tunnel is inderdaad wel een dingetje als je daar naar beneden stort.

   Thanks Hedwig 🙂 Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: