Spring naar inhoud

Hashtag fitgirl, hashtag fitboy en andere hashtag onzin voor hardlopers

Instagram, ik hou ervan dat kan ik niet ontkennen. Heel veel van de hardlopende mensen die ik ken uit andere plaatsen heb ik in eerste instantie leren kennen via Instagram. Het schept een band, je typt #hardlopen in en iedereen die ook maar een paar meter hardloopt plopt op je mobiel in je scherm. De gemeenschappelijke deler is snel gevonden.

Als je zelf iets post (inclusief ikzelf) is het natuurlijk best leuk als die foto “geliked” wordt met het bekende hartje. Overigens altijd een dilemma als iemand iets post dat hij of zij een blessure heeft, dan wil je wel laten weten dat je de post hebt gezien maar een hartje geven voor een blessure is natuurlijk vreemd. Maar goed dat terzijde.

Om te zorgen dat je eigen foto’s beter gevonden worden, gebruik je hashtags (deze # dus). Instagram kan zo een selectie maken en dat is reuze handig. We slaan allemaal een klein beetje door in ons hashtag gebruik (inclusief ikzelf) en plaatsen een hele rits hashtags onder ons zorgvuldig gekozen fotootje. Bij mij hebben ze in principe allemaal te maken met hetgeen ik op de foto laat zien en dat is 95 procent hardlopen.

Maar welke hashtag ik vaak zie en zelf dus NOOIT gebruik is de hashtag #fitgirl of #fitboy. Nu ben ik sowieso geen girl (geloof me er zijn jongens genoeg die klakkeloos toch #fitgirl onder hun foto zetten). Nu vind ik met de term fitgirl niks mis, je wil dan natuurlijk laten weten dat je fit bent en een meisje, vrij logisch natuurlijk #sportiefmensvanhetvrouwenlijkgeslacht is natuurlijk ook echt niet handig. Geloof me ik snap de term, zo ook die van fitboy.

Maar hebben jullie die deze hashtags gebruiken zelf wel eens gezocht op deze termen. Het is verschrikkelijk. Ik heb het nu een paar keer gedaan met een paar dagen ertussen omdat ik dit artikel wilde schrijven. Weet je wat je dan ziet, nou kijk hieronder.

Hashtag #fitgirl, nu zullen dit allemaal zeer sportieve dames zijn maar het is niet dat je ziet sporten zeg maar.

hashtag Fitgirl.png

Zo is overigens de #fitboy niet heel erg veel beter, kijk zelf maar mee. Wat opvalt zijn natuurlijk de dames die deze hashtag gebruiken, waarom????

hashtag fitboy.png

Bovenstaande screendums zijn niet eens speciaal bewaard op een dag, nee op het moment dat ik dit aan het typen ben heb ik tussendoor op instagram gekeken en dit is het resultaat.

#fitgirl, #fitboy #fitdad,# fitmom en alles waar fit voor staat lijkt besmet te zijn met een soort virus. Er staan natuurlijk echt goed bedoelde posts in maar het grootste gedeelte lijkt wel reclame voor borst en/of bil implantaten of Anabole steroïde.

Wil ik overigens met bovenstaande een punt maken, welnee. Gewoon doen wat je zelf wil uiteraard. Wat ik wel wil proberen dat je (inclusief ikzelf) eens kijkt naar wat je gebruikt en wat dat op instagram in de zoekopdrachten oplevert. Ik kan fitte, sportieve mensen alleen maar toejuichen. Maar als die hashtags beelden opleveren waar Hugh Hefner wakker van zou worden, moet je misschien toch eens nadenken of je juist die hashtag bij jou naam gevonden wil hebben.

Gelukkig leverde #hardlopen ook echt hardloopgerelateerde plaatjes op, gelukkig wel.

 

Keep on running in a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Hashtag fitgirl, hashtag fitboy en andere hashtag onzin voor hardlopers Plaats een reactie

  1. Er zijn hele leuke mensen op IG maar ook veel weirdo’s en spammers. Als ik de #fitness vermeld omdat ik juist een training in de sportschool deed is het altijd raak helaas. Ik blokkeer en rapporteer waarvan ik vind dat het niet kan.Ik heb liever echte volgers met een hart dan van die rare ‘likers’ die alleen op eigen promotie uit zijn. Verder vind ik hashtags wel handig.

    Je hebt weer een leuk onderwerp gekozen Mari.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Gos jeetje wat een foto’s. Ja het blijft een hype. Ik zelf werd op een gegeven moment echt gek van alle # die je moest gebruiken onder je foto. Nu heb ik er nog maar een paar en daar laat ik het bij. Ik vind die (halve) naaktfoto’s echt zo bizar. Waar is de privecy. School (mijn werk) ziet me aankomen als halfnaakte docent. Dan krijg ik meteen ontslag. Dan erbij vind ik dat je wat voor jezelf moet bewaren en dat het privé is. Wel leuk artikel trouwens 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: