Spring naar inhoud

Werkt dat nou die jetlag bril en wat kost dat dan.

Het verhaal over de lichttherapie bril vertelde ik in dit stuk al. In het kort, een bevriende oud muzikant is al jaren bezig met het ontwikkelen en verbeteren van lichttherapie om het leven van mensen aangenamer te maken. In de zorg maar de laatste jaren ook in de zakelijke en sport wereld. Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo, Maarten vd Weijden allemaal hebben ze een ding gemeen, allemaal hebben ze gebruik gemaakt van de Propeaq lichtbril. Dit om tijdens hun sport te pieken op het juiste moment.

Ik heb een exemplaar geregeld om te lenen en te ervaren hoe dit werkt omdat ik het echt interessant vind. Het gegeven dat je met een bril (waar je de kleur glazen kunt verwisselen) je bioritme kunt aanpassen vind ik wonderbaarlijk. De kleur glazen in combinatie met LEDlicht (wat in de bril zit) maakt maakt o.a. cortisol aan (of juist niet) op de momenten dat jij het wil. Op deze manier verleg je dus het bioritme en ik ga dat dus ook toepassen als ik naar New York ga. Ik kom dan niet alleen aan zonder een spoor van jetlag maar ben op de Marathon dag ook op het juiste moment vol energie.

Maar goed eerst zien dan geloven denk ik dan, dus ik heb hem al uitgeprobeerd een aantal dagen. Hoe dat in zijn werk ging. Ik kreeg een schema van Toine (de ontwikkelaar). Daar stond in dat ik iedere avond een half uur voor het slapen gaan de rode glazen in de bril moest doen en dan ook een half uur eerder moest gaan slapen. De wekker een half uur eerder zetten en dan de bril met lichtblauwe glazen en ledlicht aan een half uur dragen. Dit moest ik vier dagen doen en het iedere dag met een half uur verschuiven. De laatste dag zou ik dan om vijf uur opstaan en door gebruik van de bril moest dat geen enkel probleem zijn. Zo gezegd zo gedaan, het vraagt even aanpassing in je normale leefpatroon maar dan weet je ook of het werkt. Ik moet zeggen dat ik de eerste twee nachten wat moeite had met het vroeger gaan slapen, maar dat ging steeds makkelijker. Het opstaan was natuurlijk best raar, de wekker ging en ik ging uit bed en plaatste de bril op mijn neus voor een half uur.

Propeaq with App

Door de lichtblauwe glazen met LEDlicht werden de stofjes in mijn hersenen geactiveerd om mijn lichaam actief te maken. Dat werkte dus echt en mijn lichaam was in no time in een hele actieve modus! Zelfs op de laatste dag van de test waar ik om vijf uur uit mijn bed kwam was ik in no time op en top fit voor mijn gevoel. Test geslaagd en na deze dagen kon ik weer terug naar mijn normale slaap/waak ritme. Nu had ik zelf in ieder geval ontdekt wat dat licht doet en ga met de app (die bij de bril hoort) het schema voor New York maken. Niet alleen om zonder Jetlag aan te komen maar ook om daar op het juiste tijdstip gebruik te maken van de pieken die de bril in mijn lijf kan aanmaken.

Dutch Olympic Gymnastics team with PROPEAQ

Toine (van Propeaq) was blij om te horen dat het zo positief uitpakte. Ik bedoel ik ken die gast al zo lang, als ik het niks had gevonden dan had hij het als eerste geweten. Dus Toine zegt meteen is dat iets wat jij op je website kunt verkopen (zakenman als hij is). Ik zeg, nou daar ben ik eigenlijk niet zo van. Natuurlijk, zei ik tegen hem, ik vermeld echt wel vakermerknamen als ik iets tof vind. Maar of iemand het moet kopen, dat moeten ze lekker zelf weten. Dus ik zeg tegen hem, luister omdat wij elkaar al zolang kennen wil ik een uitzondering voor je maken maar dan moet je wel met iets goeds komen en niet “u krijgt de verzendkosten gratis” ofzo iets lulligs. Nee dikke korting moet je dan geven!

Nou het duurde even, 25 euro minder dan, hoorde ik eerst! Nee het moet echt een goede korting zijn zeg ik, wat kost die bril normaal? Hoeveel 299,- euro! Nou doe er maar 100,- euro af, dan wil ik het voor je plaatsen! Het was even stil maar uiteindelijk ging Toine akkoord. Dus voor deze ene keer kun je via mijn blog ook rechtstreeks iets aanschaffen met dikke korting. Loop jij New York of binnenkort ergens anders een loopwedstrijd in een continent met veel tijdverschil. De Propeaq Licht bril is een uitkomst en helpt je echt om te pieken op et juiste moment. Normaal kost de bril 299,- euro en alleen door mijn gezeur bij de maker kun je hem aanschaffen voor 199,- euro inclusief 21% BTW én verzendkosten. Mocht je daar gebruik van willen maken stuur Toine Schoutens de lichtdokter een mail met je NAW gegevens via deze link en zet in het onderwerp deze tekst “ik wil zonder jetlag naar New York”. Je hebt de bril dan binnen twee dagen in huis. De bril komt trouwens in een mooie opberg etui met oplader en wereldstekker en de App tref je aan in de AppStore en op Google Play. De bril werkt uiteraard niet alleen naar New York maar ook naar andere bestemmingen met een flink tijdsverschil, verder is de bril ook bewezen effectief in het bestrijden van winterblues.

.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Werkt dat nou die jetlag bril en wat kost dat dan. Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: