Spring naar inhoud

De nieuwste Falke collectie, meer dan sport alleen

Falke is in Nederland heel erg bekend van de goede hardloopsokken, maar Falke bied meer, veel meer. Ik nam een kijkje bij de nieuwste (lente.zomer) collectie op de persdag. Uiteraard ben ik het meeste geïnteresseerd in de sportkleding, maar door het feit dat ik lang geleden op een opleiding mode en kleding zat, heeft ook de rest mijn aandacht. Falke kiest al jarenlang voor subtiele schitterende details in hun kleding. De stoffen zijn allemaal zo mooi gewoven en de kwaliteit is uitmuntend.

mari falke overzicht.jpg

Op een zonnige vrijdag ochtend reisde ik af naar Amsterdam en sprak daar de mensen van Falke. Ik werd hartelijk ontvangen door Caro, zei was een tijdje geleden voor het eerst in de Falke fabriek geweest en was verbaasd over de strenge kwaliteit controle. Sokken worden per 50 stuks gemaakt en er zit nog echt veel handwerk aan. Op het moment dat er maar één draadje niet goed zit komen ze niet in de winkel.

De nieuwe sportcollectie kenmerkt zich door de veelzijdigheid. Het is niet alleen hardcore sport maar ook leisure. Na het sporten een heerlijk broek aantrekken en een jasje waarmee je toch netjes op het terras zit.

mari falke totaal sport.jpg

Ook is er in de nieuwe collectie gekozen voor meer kleur, waar het tot nu toe veel zwart en kobalt blauw is, zag ik nu een hele mooie kleur rood en groen. Dit gecombineerd met waanzinnig mooie weefpatronen maakt dat de hele collectie er weer uitspringt. Ook voor de dames zijn er nieuwe subtiele kleuren aan het assortiment toegevoegd, zeker de moeite van het bekijken waard. Pas op het moment dat je de shirts voelt heb je door hoe fijn het materiaal is. Ademend, zacht en lang, lang houdbaar.

mari falke detail.jpg

Falke maakt in mijn ogen haute couture voor de hardloper/sporter. Als je op zakenreis bent en je wil netwerken tijdens een rondje hardlopen, dan is de Falke sportlijn je maatpak. Smaakvol, super functioneel en subtiel verrijkt met weefpatronen. Hier kun je ten alle tijden goed mee voor de dag komen.

mari falke sokken.jpg

Buiten de sokken (die iedereen wel kent) maakt Falke een ruime kleding lijn voor sporters, mooi is de running lijn maar ook voor andere sporten hebben ze een hele collectie in elkaar gezet. Voor de meeste kleding uit de nieuwe collectie zul je echt nog even moeten wachten, het is de collectie voor de lente en zomer 2018.

Ik vond het leuk om al even de nieuwste kleding te zien en de sneakpreview met jullie te delen.

Meer informatie met onder andere de wintercollectie vind je op www.falke.com en in Amsterdam zit de flagshipstore (de sportcollectie hang helemaal achterin).

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “De nieuwste Falke collectie, meer dan sport alleen Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: