Spring naar inhoud

Het eerste hardloop rondje door de regen

Maandagoctend en gisteren was er al een drukke ochtendspits voorspeld in verband met de verwachte regen. Op buienradar is heel Nederland blauw en ik, ik wilde vandaag gaan lopen. Nu zit ik op de bank en kijk naar buiten, regen, regen en nog eens regen.

MERAKI

Natuurlijk heb ik hardloopkleding die tegen water kan, sterker nog ik kan zelf tegen water. Nat wordt je er van, meer niet toch? Maar dit is het eerste hardlooprondje na de zomer dat ik eropuit moet door de regen. Vanaf de lente is het echt wel eens zo geweest dat ik tijdens het lopen wat regen over me zelf heen kreeg maar nu. Nu regent het hard, heel hard en het houd me tegen.

Noem me een watje maar ik vind het gewoon niet zo leuk met dit weer, vandaag in ieder geval niet. De herfst is al erg genoeg vind ik, de dagen worden korter en als de wekker gaat is het nog aardedonker. Vandaag is het dan ook nog nat en koud, niet mijn ding.

Natuurlijk ken ik alle dooddoeners, je bent toch niet van suiker, je smelt niet, het is maar water, Je haar gaat er van krullen (dus..), er is geen slecht hardloopweer, en zo nog veel meer.

ThinkstockPhotos-186258134

Moet ik mezelf schuldig voelen omdat ik zo zit te twijfelen om wel of niet te gaan hardlopen? Welnee, weet je wat het is met hardlopen, het moet leuk blijven en soms betekend dat gewoon dat je een keer over mag slaan. Nu twijfel ik wel even of ik meteen in winterslaap ga of toch gewoon morgen ga rennen, maar dan echt.

Ik weet dat er heel veel mensen zijn die de herfst en met name dit weer geweldig vinden om in hard te lopen. Ik zelf ook vaak, maar nu, nee nu niet. Tegen alle hardlopers die liever in de zomer rondjes rennen zeg ik, succes deze herfst, voor je het weer is het weer maart.

Morgen ga ik wel voor mijn eerste najaars rondje in de regen, wedden dat ik het gewoon leuk vind.

Keep on Running i a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Het eerste hardloop rondje door de regen Plaats een reactie

  1. Hoi Mari,
    Ik ben ook zo’n watje en ren liever niet met regen. Soms vertel ik me dat ik wel een uurtje wacht tot het stopt met regent en kan het zijn dat ik dus helemaal niet ga, omdat de regen maar niet stopt. Stom hè? Mijn eerste rondje door de regen heb ik nu gehad, een hagelbui trouwens ook. Als ik maar loop, dan wil het wel. Heel herkenbaar dus.
    Groetjes,
    Ilona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: