Spring naar inhoud

Wat ga ik doen, waar ga ik lopen in 2018?

En dan is het dus ineens alweer 2018! Ik zie overal goede voornemens en doelen voorbij komen. Heb ik die eigenlijk ook en wat zijn ze dan. Dat is een vraag die ik mezelf maar eens stelde. Wat gaat 2018 mij bieden, hardlopend, sportend en meer.

mari durieux blogger

Dus Mari wat zijn je voornemens?
Voornemens maak ik eigenlijk zelden met ingang van het nieuwe jaar, voornemens kun je altijd maken. Zo heb ik desemt ingang van week wel het voornemen om meer te doen aan core stabilty oefeningen. Op 31 december ging ik een stukje lopen en merkte na 17 km op een vrij aardig tempo dat mijn knie nog steeds een zwakke plek is. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat aanvullende oefeningen naast het hardlopen deze problemen kunnen voorkomen. Niet alleen bij mij maar eigenlijk bij de meeste blessures. Ik wil dat (opeens weer bewust door dat loopje) dus echt meer gaan doen. Lunges, squats dat soort oefeningen gewoon in je dag routine opnemen, het moet er maar eens van komen.

Waar ga je lopen?
Mijn eerste hardloopevenementen staan alweer gepland. Op 14 Januari loop ik met dank aan Saucony de halve Marathon van Egmond. Daar heb ik heel veel zin in, Egmond blijft een mooi evenement omdat je nooit weet hoe de omstandigheden zijn. Wat het dit jaar nog leuker maakt is dat ik mijn Groningse hardloopvriendinnen (Kelly, Marit en Japke) allemaal weer eens zie, gezellig!

Nieuw dit jaar is dat ik mijn eerste trail ga lopen, de “Koning van Spanje trail”. Die is dus helemaal niet in Spanje maar gewoon in Limburg. Op 6 mei ga ik daar een trail van 23 kilometer lopen en ben heel erg benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Ik ga erheen met een hele berg ervaren trailers wat ook nog eens goede vrienden zijn, succes gegarandeerd lijkt me zo.

Dat zijn eigenlijk de enige twee hardloopevenementen die al echt vast staan. Ik weet dat daar de nodige evenementen bij gaan komen. Ik verwacht dat ik er ook wel weer bij ben in Zandvoort ben tijdens de Zandvoort Circuit Run, in ‘s-Hertogenbosch tijdens de Vestingloop en waarschijnlijk later in het jaar weer bij de Dam tot dam. Verder heb ik nog niets gepland maar dat kan morgen weer anders zijn.

Ga ik nog een Marathon lopen?
Ja, dat ga ik zeker doen. Maar wanneer en waar daar heb ik nog helemaal geen zicht op. Een najaars Marathon heeft mijn voorkeur omdat ik dan in de zomer kan trainen, dat vind ik nu eenmaal prettiger. Buitenland heeft ook mijn voorkeur omdat ik het lopen van een Marathon een geweldige manier vind om een stad te ontdekken. Gekscherend heb ik met Kelly van Runninggirls al virtuele plannen gemaakt voor de KLM Curaçao Marathon.

Heb ik nog plannen met dit blog?
Ik zit altijd vol ideeën, ook vol ideeën die nooit uitgewerkt worden overigens. Ik ben vorig begonnen om met interessante mensen hard te lopen, onderweg ontstaat er dan vanzelf een gesprek en dat is vaak erg leuk. Dat wil ik dit jaar verder voortzetten maar merk ook dat het plannen daarvan lastig is. Misschien dat ik het wel anders aanpak en dat ik één keer per maand iemand met een mooi verhaal uitnodig om met mij hier door het mooie ‘s-Hertogenbosch te rennen. Als jou dat leuk lijkt én je hebt een goed hardloop verhaal stuur me gerust een bericht. Wie weet lopen we dan binnen kort samen. Dat brengt me ook meteen bij het volgende punt.

Mensen hardlopend laten genieten van mijn stad
Dat is natuurlijk niets nieuws, dat doe ik regelmatig. ‘s-Hertogenbosch is echt leuk om in hard te lopen en tot nu toe doe ik dat eigenlijk alleen met bekenden. Ik ga het komende jaar eens kijken of ik het leuk vind om dit te doen op georganiseerde dagen. Running Tours Maastricht doet dit al een aantal jaren en beleeft er erg veel plezier aan. Inmiddels heeft Running Tours Maastricht een groot netwerk opgezet met running tours door heel veel mooie binnen- en buitenlandse steden. Ik ken mijn stad op mijn duimpje en laat het graag zien.

mari durieux den bosch.jpg

Ja en wat nog meer?
Nou heel veel en eigenlijk ook allemaal niet zo belangrijk, 10 km onder de 45 minuten, een halve onder de 1:45, meer vloggen, betere loophouding, soms iets dieper gaan, niet te diep gaan en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar wat ik al zeg het is niet allemaal heel belangrijk. Verdere totaal niet van belang zijnde goals, op de cover van Runner’s World Magazine, een column in Runner’s World Magazine, een eigen boek, een hardloop motivatie app maken en trainerscursus hardlopen volgen, een Yoga mojo vinden, hardlopen met Mel C, hardlopen met Mickey mouse en last but not least een Marathon onder de 4 uur lopen. Owh ja, iedere week blijf ik uiteraard op woensdag hardlopen met de Running Junkies Den Bosch, loop eens mee als je in de buurt bent.

Als, als, als
Het zijn allemaal mooie plannen en ideeën. Een grote als is er wel, mijn gezin staat altijd helemaal voorop dus op het moment dat een van de plannen daarvoor moet wijken doe ik dat zonder er een seconde over te twijfelen.

Keep on running i a free world

 

Ps. Heb jij goede hardloopvoornemen gemaakt?

Pps. Op mijn instagram account voorzie ik je in de nodige hardloopmotivatie

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Wat ga ik doen, waar ga ik lopen in 2018? Plaats een reactie

 1. Hey MMari
  Klinkt uitdagend en tof!
  Btw even uit nieuwschierigheid… lukt het al met een nieuwe baan vinden of wors je hobby welicht toch je werk.
  Groet!
  Rémon

 2. Wat is het toch altijd een genot om je verhalen te mogen lezen. Lijkt me leuk om je in 2018 in het echt te ontmoeten, wie weet komen we elkaar wel ergens tegen.
  Een mooi en sportief jaar toegewenst!

 3. weer een leuke blog. ik lees ze altijd met plezier. ik ben ook aan het kijken welke loopjes ik het komende jaar zou kunnen lopen. het westen is voor jou ook redelijk ver reizen, me too. wie weet kom ik je ergens nog wel eens tegen. succes met je core stability. ik weet hoe vervelend het is om ze er naast te moeten doen, totdat je weer ergens last van hebt, dat herinnert je er weer aan dat het echt wel nodig is.

 4. Hallo Mari,

  Leuk dat je Maastricht Running Tour noemt in je blog. Heb dit jaar al weer 2 gave running tours voor bezoekers van onze stad kunnen doen.

  Het zou leuk zijn wanneer meer lopers de running tours wereldwijd gaan ontdekken.

  Dit is nl. naar mijn idee de leukste manier om een stad te ontdekken. Je kunt uiteraard zelf door een stad rennen maar met een lokale gids leer je een stad pas echt kennen.
  Er zijn meer dan 140 bestemmingen wereldwijd waar je een running tour kunt boeken. En heb je al een wedstrijd in een stad geboekt? No excuse. Ga een dagje eerder en verken de stad of trails met de lokale gids.

  Mari, tot binnenkort in Mestreech 🙂

  Check alle running tours wereldwijd op: http://www.runningtours.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: