Spring naar inhoud

Zijn ze weer, de Asics Frontrunners

Terwijl sommige mensen nu al denken, bah moet ik dat weer allemaal aanzien op het wereldwijde internet, zijn er ook mensen die er naar uit kijken. Het hoe en hoezo van de Asics Frontrunners in een notendop. Ohh, even voor de duidelijkheid. Ik ben geen frontrunner, heb er nooit op gesolliciteerd en ga dat ook niet doen. Ik vind het wel een super leuke groep vol gepassioneerde hardlopers die ondertussen hebben laten zien dat ze hardlopen graag willen delen. Over een paar dagen kun jij (als je dat zou willen) jezelf weer aanmelden om bij het team te komen.

asics frontrunner

Vorig jaar is de eerste lichting frontrunners geselecteerd voor Nederland en België en dat hebben we geweten ook. Na de bekendmaking van de groep die uit meer dan 25 mensen bestond slipte met name Instagram en Facebook helemaal dicht. Dat niet iedereen daarvan gecharmeerd was mag duidelijk zijn. Alle Azijnpissers begonnen een tegenoffensief en kraakte alles af en dat was soms tenenkrommend.

Laat ik daar helder in zijn, in het begin was het voor de frontrunners nieuw en ook voor de mensen die ze aanstuurden. Wat werd er eigenlijk precies verwacht van ze en hoe moesten ze het aanpakken? Er was hoofdzakelijk heel veel van hetzelfde te zien en dat was het pushen van het merk Asics. Met heel veel bedoel ik dan 30 meldingen van dezelfde foto in een uur en dat in het kwadraat. Dat is nooit de bedoeling geweest en na een wen periode werd dit steeds beter. Als ik nu kijk zie ik juist de passie voor het hardlopen en dat ze dat in Asics kleding doen daar is natuurlijk niets mis mee.

Nu kun je wel redeneren dat het een grote marketing actie is maar op het moment dat jij een shirt koopt van Nike met de grote swoosh erop doe ook jij daar aan mee. Merken bouwen nu eenmaal een hun naam en kunnen dat op verschillende manieren doen. Asics heeft bedacht dat ze dat het liefste doen door lopers van verschillende niveaus, leeftijden, rang, stand of wat dan ook te verzamelen in een team.

De azijnpissers zagen dit anders en hebben werkelijk soms onbeschoft gereageerd op goede bedoelde geplaatste Insta en/of Facebook berichten. Nergens voor nodig denk ik dan, als je iets niet leuk vind, volg je iemand gewoon toch niet. Als je er iets van vind, mag je daar uiteraard iets van zeggen maar hou je aan bepaalde fatsoensnormen.

Vorig jaar waren er in ieder geval belachelijk veel aanmeldingen en ik denk dat het dit jaar niet veel anders zal zijn. Ik kan je niet zeggen hoe het is om bij de frontrunners te horen omdat ik er niet bij zit. Wel ken ik de meeste mensen uit de groep en voel me soms ook het geadopteerde frontrunnertje als ik bij ze ben. Stuk voor stuk zijn het fijne lieve mensen met een gemeenschappelijke deler, het hardlopen. Als je ze allemaal samen ziet op een evenement stuiteren ze over het parcours heen en staan ze altijd voor iedereen klaar.

Afzonderlijk van elkaar zijn ze steeds meer kleine laagdrempelige events aan het organiseren en een van de meest fanatieke mensen hierin is Petra Kerkhove. Petra vind ik hét voorbeeld van plezier hebben in hardlopen en het delen van die passie. Petra, niet de snelste, zeker niet de langzaamste en dat zorgt ervoor dat ze een heel benaderbare hardloopster is voor iedereen. Het plezier maar ook de struggles die ze heeft zijn zichtbaar en dat maakt het juist zo mooi. Het team heeft zoveel varianten van mensen erin zitten en dat is juist de kracht naar mijn idee.

mari durieux petra kerkhove

Als je van hardlopen houd (en ik denk dat je dat doet anders was je dit niet aan het lezen) én je hebt een voorliefde voor Asics (dat is een pre uiteraard). Dan kun je jezelf zeker aanmelden. Lijkt het je leuk om in contact te komen met een superfijne groep hardlopers, die niet alleen elkaar maar ook andere mensen proberen te inspireren moet je de kans zeker wagen. Frontrunners zijn er in steeds meer landen en de groepen hebben veel contact met elkaar, hoe leuk is het als je in het buitenland wedstrijdjes gaat lopen met leden van een ander team.

Waarom schrijf ik dit allemaal? Nee ik heb er geen persbericht van gehad en geen verzoek toe gekregen. Ik vind de frontrunners gewoon een groep toffe mensen en ze hebben heel erg hard hun best gedaan om zicht te vormen tot wat ze nu zijn. Ook de mensen die er begin vorig jaar meer dan hun buik vol van hadden zouden dat moeten zien en ze een tweede kans proberen te geven. Nederland en België hebben er gewoon en mooie hardloopgroep bij.

Aanmelden kan van 15 januari tot en met 11 februari en de info staat op deze link.

Keep on running i a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

4 gedachten over “Zijn ze weer, de Asics Frontrunners Plaats een reactie

  1. Heerlijk geschreven, het viel mij ook al op toen, wat een zure mensen zijn er zeg! Ik ga me dit jaar aanmelden! Wie weet maak ik een kansje en ander geniet ik gewoon van de posts en de events van iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: