Spring naar inhoud

Technieuws CES en de Garmin 645

De grootste techbeurs van de wereld, de CES, is weer bezig en de meest vreemde technische gadgets zien daar voor het eerst het digitale levenslicht. Dit jaar extra veel aandacht voor smarthome, gadgets die je huis slimmer maken. Philips Hue is daar in Nederland een goed voorbeeld van maar ook slimme speakers van Sonos, Google en Apple maken deel van het smarthome plan. Dat deze ontwikkelingen in een sneltreinvaart gaan was natuurlijk al te verwachten. Op het moment dat je met een apparaat de winkeldeur uitloopt is het eigenlijk al verouderd.

Robots zijn op de CES 2018 meer vertegenwoordigd dan ooit. Robots die scrabble kunnen spelen tegen een mens, robots die kunnen tafeltennissen en zelfs paaldansende robots. Is dit een goede ontwikkeling, ik vraag het me af. Bij toeval was dit gisteren een gespreksonderwerp bij ons thuis. Natuurlijk kunnen robots steeds meer en op veel plaatsen kunnen mensen vervangen worden door robots, maar hoe voelen de mensen die vervangen worden zich dan. Maar goed dat geheel terzijde. Terug naar de techniek.

Slimme sportschoenen zien we ook op de CES, Under Armour en Altra zijn hier al behoorlijk ver in. De Altra IQ is hierin het meest geavanceerde schoen. De sensoren meten niet allen de afstand, aantal stappen en de snelheid maar ook in hoever je onder of over probeert.

altra IQ.jpg

Ook op de wearables markt zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen. Onder wearables vallen ook de hardloophorloges en het is opvallend dat enkele merken op de CES niet zijn vertegenwoordig. Polar en Fitbit zijn de grote afwezigen en je zou verwachten dat er weinig nieuws van deze merken is. Toch komt Polar binnenkort met een shirt waarin de hartslagsensoren zijn opgenomen.

Het grootste nieuws van Garmin is de Forerunner 645, dit nieuwe model komt in een “gewone” versie en een versie waar je muziek op kunt laden. TomTom heeft dit al een aantal jaren maar Garmin heeft er een nieuwe benadering aan gegeven. Ik ontving al een aantal specificaties van Garmin en voor de liefhebbers deel ik ze hieronder.

R_Forerunner645M_Family[1].jpg

‘More is less’ lijkt het allernieuwste Garmin hardloophorloge op het sportieve lijf geschreven. Want met de Forerunner® 645 Music laat je voortaan je mobiel èn je portemonnee gewoon thuis. Deze stijlvolle slimmerd biedt jou als hardloper namelijk alles wat je nodig hebt. Van een geïntegreerde hartslagmeter en prestatiemonitoring data om ‘on-track’ te blijven, tot allerlei andere smart en connected functies. Maar dat is nog niet alles. Deze nieuwste Garmin biedt ruimte aan maar liefst 500 nummers en geeft je hiermee de vrijheid om op je favoriete muziek je huidige record te verbeteren. Het horloge is ook voorzien van Garmin Pay  waarmee je in de nabije toekomst contactloos kunt betalen. Kortom… Bye, bye extra bagage, hello Garmin Forerunner® 645 Music.

Top of the bill
“De meeste mensen luisteren naar muziek om tijdens lange of moeilijke runs het momentum vast te houden”, zegt René Dijk, Product Manager bij Garmin. “De nieuwe Forerunner 645 Music heeft de kwaliteit en nauwkeurigheid van al onze hardloopproducten in zich met ‘on top of the bill’ geïntegreerde muziek en Garmin PayTM. Hiermee biedt dit horloge atleten op ieder niveau de onafhankelijkheid waar ze naar op zoek zijn.”

Digitale alleskunner
De horloges uit de Forerunner lijn zijn al digitale alleskunners. Maar de Forerunner 645 Music heeft nét dat beetje extra. Zo zorgt dit horloge ervoor dat je 24/7 connected bent en blíjft. Via een hartslagmeter kun je je ritme in de gaten houden en de geavanceerde hardloopdynamica3 en prestatie-monitoring data zorgen ervoor dat je koploper blijft. Natuurlijk kun je tijdens je workouts ook verbonden blijven met de wereld om je heen. Met Garmin Connect™ synchroniseer je in ‘no-time’ data vanaf een compatible smartphone. Zo kun je ook tijdens het sporten tekstberichten, social media updates en e-mails via je pols bekijken. Ben je een echte competitor, nodig je vrienden dan uit om je runs real time te volgen via LiveTrack en daag ze uit jouw persoonlijke record te verbeteren.

‘Born to run’
Net als zijn voorgangers in de Forerunner reeks biedt de 645 Music de mogelijkheid hoogwaardige fitness-, wellness- en slimme connectiviteitsfuncties toe te voegen en te raadplegen. Daarnaast kun je op een eenvoudige manier tot 500 nummers uit de muziekbibliotheek op je computer rechtstreeks op het horloge opslaan. Gebruikers van Deezer Premium+ kunnen ook offline afspeellijsten4 downloaden op het horloge. En met een compatibele Bluetooth®-headset ben je klaar om je volgende hardlooprecord te vestigen.

Betalen via je horloge
Het lijkt toekomstmuziek maar niets is minder waar. Met de Garmin Forerunner 645 en 645 Music.

What’s in a name
Laat je niet misleiden door de naam, de Forerunner 645 Music is niet alleen voor hardlopers bedoeld. Of je nu fietst of zwemt er zijn talloze sportfuncties die je kunt vastleggen met deze smartwatch. In het zwembad houdt de Forerunner 645 Music bijvoorbeeld afstand, tempo, slag, persoonlijke records en nog veel meer bij. De Forerunner 645 Music maakt ook de borstband overbodig. Je kunt namelijk de Running Dynamics Pod aan de band van je broek bevestigen, op die manier krijg je via je horloge alle zes de running dynamics binnen, inclusief cadans, grondcontacttijd en paslengte. Ingebouwde GPS en GLONASS zorgen ervoor dat je exact weet hoe ver, hoe snel en waar je loopt.

Verkoopinformatie en verkrijgbaarheid
De Forerunner 645 Music is beschikbaar in het zwart en Cerise voor een verkoopadviesprijs van € 449,99. De Forerunner 645 zonder ingebouwde muziekspeler is beschikbaar in zwart en Sandstone voor een verkoopadviesprijs van € 399,99. Beide smartwatches zijn naar verwachting eind januari beschikbaar bij de gespecialiseerde hardloopwinkels.

Tot zover het nieuws van de CES 2018.
Keep on running i a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Technieuws CES en de Garmin 645 Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: