Spring naar inhoud

LoopPraat, dé hardloop Podcast

Weet je wat een podcast is? Volgens Wikipedia, “Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds.” Podcasts in Nederland, sterker nog in het Nederlands nemen een grote vlucht. Michiel Veenstra (ja die van 3FM) is een fantastische ambassadeur om podcasts leuker te maken. Hij maakt podcasts over alles wat hij leuk vind, gadgets (numrush), Disney (D-log) en nog veel meer. Soms maakt hij een zijstapje naar hardlopen maar een reguliere podcast over hardlopen was een nog niet, tot vandaag! LoopPraat is geboren.

40ecf024-a610-41c2-8203-77e3a34f5ff3.JPG

Twee mensen die wat mij betreft beschikken over de juiste vaardigheden zijn begonnen met het maken van hardloop podcasts. Die twee mensen zijn Anton-Jan Thijssen en Tim Baks. De vaardigheden die ze hebben en in mijn ogen nodig zijn om het tot een succes te maken zijn als volgt. Beide heren beschikken over de nodige dosis humor, zelfspot, zelfgewonnen kennis over hardlopen, en een drive om hun passie te delen.

Anton-Jan, AJ voor vrienden en mensen die een hekel hebben aan dubbele namen is een projecten liefhebber lijkt het. Het ene project is nog niet afgerond of het volgende is alweer gestart. Ik heb Anton Jan eigenlijk leren kennen via het prachtige project De Rand van het Land (weblink). In dit project liep AJ de hele landsgrens af in verschillende etappes, de grens van Nederland, langs de kust, Duitsland en België. Geen saaie kilometer verslagen maar mooie verhalen kwamen er via dit project op zijn blog. Ik heb er destijds van genoten en vaak voelde het alsof jezelf een stukje mee mocht rennen. Ook kleine projecten van Anton-Jan zijn tof. Zo loopt hij op de zaterdag voor carnaval al jaren met een aantal vrienden exact 11.11 km in een carnavalsdorp, uiteraard is het einde van deze ludieke loop in de plaatselijk kroeg. De geboren Brabander woont dan tegenwoordig wel in de Randstad, dat carnavalsbloed blijft stromen.

Tim Baks is ook een project man, zijn laatste project was het stichten van een mooi gezin en daarvoor was Tim eindbaas van zijn eigen website Runners High (weblink). Op 11 december 2016 plaatste Tim daar zijn laatste post. De drukte met zijn nieuwe baan (bij Brooks Running) en de druk die de site met zich meebracht besloten hem te stoppen. Nog steeds staat Runners High vol met hele goede hardloop informatie. Gedetailleerde info over hardloopapps, horloges maken dat Tim in mijn ogen ver boven alle hardloopbloggers (inclusief mijzelf) uitsteeg. Kort geleden rende ik met Tim nog een stuk door Amsterdam en buiten het feit dat hij lekker kan hardlopen is het ook een fantastisch mens.

MqUWDVAD.jpg-large.jpeg

AJ en Tim kennen elkaar via het hardlopen, hoe zou het anders kunnen en hebben nu dus samen een nieuw project. LoopPraat, een vooralsnog maandelijkse podcast over hardlopen in alle facetten. In aflevering nul stellen de heren zichzelf voor en vertellen wat de plannen zijn. Ik ben fan, nu al. Niet omdat ik de mannen ken maar omdat ze zo lekker lullen over datgene wat wij allemaal zo leuk vinden, hardlopen.

Tim, Anton-Jan, succes en dat de maandelijkse frequentie maar snel opgeschroefd mag worden. Ik hoop dat het plezier er vanaf mag blijven spatten!

Aflevering Nul van LoopPraat kun je hier beluisteren

 

Shownote: Keep on Running in a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “LoopPraat, dé hardloop Podcast Plaats een reactie

  1. Wat een leuke tip. Ik luister zelf nooit naar iets tijdens het hardlopen behalve de vogels maar gewoon in bad naar de looppodcast luisteren kan. Ik heb het bestaan van looppraat ook doorgegeven aan Running Blind. Dat is een groep lopers met een visuele beperking die het vast heerlijk vinden om naar te luisteren omdat ze loopbladen niet kunnen lezen.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. Super tip Mari! maar ik vond aflevering 0 echt veeeeeel te kort. ik deed een lange duurloop terwijl ik luisterde en hoopte dat er al een aflevering 1 etc. te vinden zou zijn maar helaas… Ik hoop dat de heren er een wekelijks ding van gaan maken en dat iedere aflevering minstens een uur duurt 😉 Heerlijk! Vind je het trouwens erg als ik er ook wat over schrijf? Grtz Hedwig

    • Ik zag hem al vroeg op de vrijdagochtend voorbij komen en luisterde hem meteen. Aflevering o was inderdaad kort maar de mannen kennende zal het snel meer worden. Schrijven Hedwig, schrijven, zodat aflevering 1 een groot podium heeft. Aflevering 1 met Barbara Kerkhof, dat kan niet anders dan mooi worden. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: