Spring naar inhoud

Er is maar één sporter zoals jij!

Voor mijn gevoel ben ik al een hele tijd hardloper, de tijd dat ik totaal niet aan het sporten was ligt jaren achter me. Zodoende sta ik niet zo vaak bij stil waar ik vandaan kom en wat ik deed voor ik mijn hardloopschoenen aan trok.

mari durieux vet fit

Toch is dat verhaal blijkbaar nog steeds inspirerend. Zo inspirerend dat er een paar weken geleden een telefoontje kwam van een alleraardigste juffrouw van het TV programma Vet Fit. Niet dat ik ooit van Vet Fit had gehoord overigens, het programma was nog niet op TV maar de commercials waren al wel zichtbaar op SBS6. Ook de website was al in de lucht. Het productie team was op zoek naar mooie verhalen en was via via bij mij terecht gekomen. Een aantal telefoontjes en een paar dagen verder stond daar opeens om 7 uur in de ochtend een team op de stoep.

Voor ik het wist liepen we buiten in de snijdende kou om mooie plaatjes te maken, eenmaal binnen volgde er nog een kort interview. Gisterenavond was het dan zover, de première van het programma. Een aantal bekende Nederlanders gaan over een periode van 100 dagen aan de slag om fitter te worden. Allemaal leuk en aardig die bekende Nederlanders, maar de gedachte erachter is om met dit programma zoveel mogelijk mensen mee te laten doen om gezonder bezig te zijn en dat is een mooi streven.

Zo werd mijn item gisteren “live” gezet op de facebookpagina van Vet Fit en rende ik tijdens de TV uitzending ook nog even door het beeld. Het einde van het item eindigt met een mooie zin, “Er is maar één Nederlander zoals Mari”. Dat is leuk om te lezen natuurlijk, nog leuker is dat de zin ook voor jou van toepassing is.

er is maar een nederlander zo als mari

Ik vergeet nog wel eens hoe ik leefde voor ik ging sporten en een lange weg heb afgelegd om te komen waar ik nu ben. Ik weet inmiddels dat dit eigenlijk voor bijna iedereen zo is. Op alle instagram, Facebook en blog verhalen lees je iedereen zijn unieke verhaal. Niet alleen op het wereldwijde web maar ook in het echt zijn het allemaal bijzondere verhalen, verhalen die jij waarschijnlijk ook hebt. Niemand is tenslotte geboren met hardloopschoenen aan en een talent waarmee je wereldrecords verpulvert.

Ieder verhaal is er een en ieder verhaal is uniek. Inspiratie zie ik overal om me heen. Neem nu het verhaal van Hedwig, hardloopster tot in iedere vezel maar dat is echt anders geweest. Ik leerde haar kennen vlak voor haar eerste Marathon in 2015, de tijd dat ze na het lopen gewoon nog een sigaretje rookte. Hedwig had gewoon een hekel aan hardlopen en moet je haar nu zien, PR killer.

Zo is ook de geschiedenis van Klaas Boomsma minstens indrukwekkend te noemen. Op zijn eigen blog kun je lezen uit wat voor situatie hij komt en hoe hardlopen onderdeel van zijn redding is. Van verslaafd naar verslingerd en hoe dat zo komt.

Zo zijn er zoveel mensen die inspireren. Zoveel mensen die jaren geleden begonnen met zwaar overgewicht en nu 30 kilo lichter met twee vingers in hun neus hardloopwedstrijden nailen. Zo krijg ik ook vaak de verhalen mee van mensen die mijn blog lezen. Astrid bijvoorbeeld, twee jaar geleden begonnen met Start to Run en afgelopen november liep ze in New York haar eerste Marathon. Na New York was ze ook wel echt even klaar met lopen en nu is ze wel weer terug bij af. Ze begint weer met Start to Run en denkt aan de Marathon van Valencia. Wat een inspiratie!

Inspiratie is overal. Zelfs Joost van Loo die met vileine pen schrijft over sporten vind ik inspirerend. Ondanks dat hij regelmatig iets te enthousiaste mensen verfoeid vermoed ik dat hij stiekem alles leest online.  Er is ook maar één iemand als Joost, iedereen heeft zijn verhaal. Tussen alle kritische kanttekeningen in zie je altijd de sportman in hem aanwezig met een flinke dosis humor.

Waar het op neer komt en dat besef ik mezelf soms te weinig. Je mag verdomd trots zijn op wat je hebt bereikt. Al loop jij geen marathon maar ga je iedere week met je vrienden of vriendinnen een paar keer de deur uit voor een rondje, wees er trots op. Sporten is niet aangeboren, sporten is een keuze die je bewust maakt.

Mocht je het item niet hebben gezien, dan kun je het hier zien (of als het niet werkt via deze link).

Ik vind het erg leuk geworden en ben benieuwd wat jij ervan van vind behalve het Brabantse accent!

 

Keep on running i a free world!

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

15 gedachten over “Er is maar één sporter zoals jij! Plaats een reactie

  1. Wat grappig; ik heb een radiocommercial gehoord over dat programma maar ik had uiteraard geen idee dat je eraan meegewerkt hebt; leuk! Lief dat je mij hier aanhaalt als inspiratiebron. En dan te bedenken dat jij -toen ik begon met lopen- mijn ‘eerste blogger’ was. Dus inderdaad: we inspireren elkaar met allemaal ons eigen verhaal. Ook een mooie gedachten dat we nu een aantal km’s met elkaar zouden rennen in plaats van jaren terug sigaretjes roken tijdens kopjes koffie 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: