Spring naar inhoud

Hardloop video, rennen door Den Bosch

Het was me het weekje wel. Als hardloper mijn TV debuut, weer actief aan het herstellen van mijn blessure en gewoon de lente in het land! Kom maar op met de nieuwe week.

marathon bucketlist

Na mijn korte tv fragment in het programma Vet Fit heb ik in de gaten gehouden hoe vaak het alleen al op hun Facebook pagina werd bekeken. Daar gaan de views echt in het extreme, deze ochtend was het al 133 duizend keer gezien!

mari durieux vit fit

Anyway stel je hebt het niet gezien, kijk het gerust nog een keer terug via deze link.

Nu wil het toeval dat ik de week ervoor ook al aan het filmen was, nou dat wil zeggen, ik was het onderwerp en een vriend stond achter de camera. Rob (cameraman, regisseur, toffe peer) wilde voor zijn eigen portfolio een aantal filmpjes maken en of ik mee wilde werken. Maar natuurlijk, in een ver verleden werkte ik ooit bij een film maatschappij waar  we super toffe filmpjes en documentaires maakten. Ik vind het nog steeds leuk om het traject van filmen, monteren en eindresultaat van dichtbij mee te maken.

Na een korte brainstorm sessie waren we eruit, het moest een soort vlog worden over iets wat ik met hardlopen echt leuk vind om te doen. Dat was makkelijk, hardlopen door mijn eigen stad s’-Hertogenbosch en het delen daarvan. Op een mooie ochtend sprongen we beide op de fiets en maakte een rondje stad met mooie locaties. Die locaties hadden we zo gevonden want deze rondjes loop ik veel vaker als ik gasten heb van buiten de stad. Ik vind het dan heerlijk om over mijn stad te vertellen tijdens het lopen. Nu waren we wel op de fiets omdat we behoorlijk wat spullen bij ons hadden. Ik in mijn hardloopkleding en Rob met al zijn apparatuur. Op iedere locatie even stoppen stukje rennen voor de camera en weer door.

Dat was deel één, nu moeten we nog de gesproken tekst doen die eronder gemonteerd zou worden. Ik kan je zeggen lopen voor een camera gaat me een stuk beter af dan praten voor de camera. Een paar dagen later stonden we vroeg buiten om het interview te doen met als achtergrond het park bij mij om de hoek. Think again, het was dik onder nul en tegen de tijd dat we konden opnemen waren we al bevroren. Terug naar huis en daar het interview leek ons een meer dan prima oplossing. Een uurtje later klonken de woorden “it’s a wrap” en kon Rob zijn spullen weer inpakken. Nu was het voor mij klaar en kon het montage proces beginnen. Het resultaat is klaar en ik vind het cool geworden, mooie beelden en een goede indruk hoe een rondje in ‘s-Hertogenbosch eruit kan zien.

Ben je benieuw naar het filmpje kijk dan snel hieronder.

 

Maar hoe leuk ik het ook vind om voor de camera rond te rennen, zelf filmen vind ik ook echt te gek om te doen. Vorige week kreeg ik de vraag of ik wilde helpen met een filmpje maken voor iemand die zijn droom wilde insturen voor de Vifitsport actie. Maar natuurlijk wilde ik helpen en na een ochtendje filmen en monteren was ook dat projectje weer klaar. Super leuk om te doen. Mijn enthousiastme om filmpjes te maken was  weer helemaal aangewakkerd (iets met te veel hobby’s) en ik ben ook zeker van plan dit meer te gaan doen. Zelf voor en achter de camera de leuke dingen van hardlopen delen op youtube. Als je het leuk vind, kun je jezelf natuurlijk meteen abonneren op mijn kanaal (klik hier) dan mis je niets meer als er iets nieuws online komt.

Keep on running i a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Hardloop video, rennen door Den Bosch Plaats een reactie

  1. Den Bosch Running Tours in oprichting!?. 🙂

    Een running tour kun je wereldwijd boeken van Finland tot Kaapstad en van Hawaii tot in Sydney

    Het wereldwijde platform van Running Tour organisaties voegt Den Bosch graag toe aan de lijst met al 180 steden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: