Spring naar inhoud

Schoenen nieuws, Craft V175 Lite

Het Zweedse merk Craft maakt al sinds 1973 functionele sportkleding. Vanzelf sprekend is het Zweedse merk groot in wintersportkleding maar ook fitness-, fiets- en hardloopkleding zit in hun ruime assortiment. To zover niets nieuws, toch is naar vanaf nu verandering in gekomen. De V175 Lite ziet het daglicht!

Training_Run_42

Wat is de V175 Lite dan hoor ik je denken. De benaming doet denken aan een lichte versie van een zwaar vliegtuig of een kleine versie van iets heel groots. Niets is minder waar Craft heeft een hardloopschoen op de markt gebracht met deze naam. De benaming van de V175 Lite komt overigens voort uit de pasvorm (V-shape), het gewicht (175 gram, maat 8,5) en het ultralichte materiaal.

De V (ik kort het even af) is een neutrale schoen die dus echt erg licht is. Craft heeft voor de zool samenwerking gezocht met Vibram die we natuurlijk allang kennen van de vele zolen onder trailschoenen en de Vibram Five Fingers (ken je die niet moet je even op google kijken).

Craft vibram mari durieux

Hieronder staat vermeld wat Craft er zelf over meld.
De Vibram Megagripzool van de schoen levert een optimale grip in verschillende omstandigheden, een goede afwikkeling van de voet en extra schokdemping. De lichtgewicht hak in combinatie met V-Flex-zones in de zool verzekeren je van de juiste stabiliteit en flexibiliteit. De antigrittechnologie zorgt ervoor dat er geen steentjes of andere materialen in de zool vast blijven zitten.

craft vrouwen mari durieux V175 Lite

Een ander belangrijk aspect van de V175 Lite is de energieteruggave bij de landing van de voet. Het toegepaste V Energy Foam in de tussenzool, gemaakt van Engineered Thermoplastic Polyurethane (ETPU), zorgt ervoor dat de ontwikkelde kracht niet verloren gaat, maar zoveel mogelijk energie meegeeft aan de voorwaartse beweging. Op deze manier haal je tijdens je hardloopworkout het maximale uit iedere stap.

craft man mari durieux V175 Lite

Dat klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar dat doet iedere schoen op papier natuurlijk. Wat ik bewonderenswaardig vind is dat een van oorsprong kleding merk het aandurft om op de overvolle schoenen markt met iets nieuws te komen. Ze moeten er dus echt wel in geloven dat de V175 Lite iets bijdraagt anders ga je het niet eens proberen tussen alle Nikes, Asics en alle ander grote merken.

Wat mij (op beeld) vooral verraste zijn de leuke vrolijke kleuren, de lente springt uit de doos als je die opendoet. We gaan het zien of Craft met deze schoen een gat in de markt heeft gevonden. De consument heeft in ieder geval weer meer keus en dat is altijd goed, zoveel verschillende mensen. zoveel voeten, zoveel smaken.

Keep on running in a free world

 

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Schoenen nieuws, Craft V175 Lite Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: