Spring naar inhoud

Je hardloopdoelen bijstellen

Hopsakee daar gaan mijn goede voornemens om een lekker een dik PR te lopen. Een PR lopen lukt alleen als je in vorm bent en dat is nu niet het geval. De blessure in mijn voet is net iets hardnekkiger dan verwacht. Ik moet gewoon mijn doel loslaten, of ik daar moeite mee heb, dat weet ik nog niet zo goed.

zandvoort mari durieux

Mijn vorm was meer dan goed de laatste maanden en ik had zin in het voorjaar met een paar te gekke evenementen op de planning. Als eerste volgende week zondag, 12 kilometer tijdens de Zandvoort Circuit Run, daarna de halve Marathon in Den Helder en als toetje de Koning van Spanje trail 23 kilometer. Ik was zo in vorm dat ik in Den Helder echt voor een PR zou gaan en ik wist zeker dat het er in zat. Gewoon op een snel parcours aan de rand van het land 21 kilometer gas geven!

Nadat een paar weken geleden er in mijn voet een peesje lastig ging doen zag ik nog geen problemen. Nu zijn we wat verder en kijk ik er net wat anders tegenaan. Ik mocht ondertussen al proberen te lopen en dat ging redelijk maar er is toch weer een kleine terugval. Na afgelopen zondag 8 kilometer te hebben gelopen zonder pijn is mijn voet toch weer wat aan het vervelen. Mijn vaste hardloopavond op woensdag heb ik gisteren weer laten schieten omdat het niet goed voelde. Heb ik twijfels of het goed komt met die voet, nee totaal niet. Maar eerlijk is eerlijk Zandvoort staat wel op losse schroeven, 12 is normaal gesproken geen enkel probleem voor me, nu weet ik niet eens of dat mogelijk is. Dan twee weken later op 8 april Den Helder, 21 kilometer, nu denk ik, hoe dan!! Als ik kan lopen haal ik die afstand wel, maar dat lopen is dan ook een grote als….

Is het heel erg, nee dat valt mee, wel heel vervelend. Ik ben nuchter genoeg om te weten dat het tijdelijk is (ga ik van uit). Maar jammer vind ik het wel, die vorm zat er zo lekker in en nu is die weg of in ieder geval niet bruikbaar. Weet je, hardlopen is doelen stellen maar het loslaten daarvan als het niet anders kan is net zo belangrijk.

Ondertussen blijf ik vooral naar mijn lijf, naar mijn fysio en alle goedbedoelde adviezen van jullie luisteren.

Keep on running i a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Je hardloopdoelen bijstellen Plaats een reactie

 1. Altijd lastig als je je plannen moet bijstellen. In het begin liep ik maximaal 4 wedstrijdjes per jaar en had ik zelden problemen. Het lijkt soms wel of we teveel willen. Dit jaar heb ik bewust een aantal loopjes geschrapt. Saai en suf misschien voor blog en Insta maar beter voor mijn lijf. Jij toitoi met je herstel.

  Groetjes,

  Dorothé

  • Het is gewoon een beetje pech. Ik loop al jaren 3 keer in de week en niet extreem veel wedstrijdjes (waar ik dan ook niet altijd heel hard hoef te lopen). Maar goed nu is het even wat anders, dankjewel Dorothe voor je berichtje

 2. Doelen bijstellen is en blijft een lastig iets. Gelukkig ben jij een heel positief persoon en maak je ook vast van deze periode (en komende loopjes) een leerzame en positieve happening. Tot in Zandvoort!!

 3. Zo jammer als je net goed in vorm bent. Balen, komt vast weer goed maar nu niet dus.
  Loopjes laten schieten valt niet mee maar som kun je niet anders.
  Beterschap en ik hoop snel weer een positief bericht te horen.

 4. Hoi Mari,

  Ineens shoot mij dit stukje tekst te binnen wat je vorige week had gepost. Ik hoop dat je inmiddels al weer lekker loopt ondanks de blessure.
  Ik kon niet laten om even te reageren, omdat dit soort dingen mij zelden gebeuren, maar toch dit keer was ik ook aan de beurt. Afgelopen zaterdag had ik mijn langste duurloop (35km) moeten lopen voor de marathon. Helaas had ik vrijdag al een flinke griep te pakken en die duurloop heb ik dus noodgedwongen moeten laten schieten :(( Volgens de trainer mag ik hem niet alsnog inhalen. Nog steeds ben ik niet helemaal fit en baal als een stekker. Zaterdag heb ik nog een laatste duurloop van 28km. Ik hoop dat ik die dan wel kan uitlopen. Ik wil alleen vol zelfvertrouwen en fit aan de start staan, anders werkt het bij mij niet tussen de oren met zo’n marathon. Dan kies ik er misschien liever voor om een andere te gaan lopen. Zo zie je maar weer…….Een troost is dat ik Rotterdam al 2x gelopen heb en ruim onder de 4 uur, dus dat pakken ze me niet meer af! Groetjes en succes verder!

 5. Balen Mariëlle! Ik snap als geen ander dat je er met zelfvertrouwen aan de start wil staan anders vertrek je toch al met een soort handicap voor die 42 kilometer. Ik hoop dat je vorm nog op tijd terug komt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: