Spring naar inhoud

Loop jij met ons mee in Den Helder

Heel hardlopend Nederland lijkt te zijn gestart met het hardloopseizoen. Ik zie veel lange duurlopen voorbij komen op social media, maar ook veel plaatjes van lopers die in hun taper periode zitten. Van de vuurtoren trail, Stevensloop en Utrecht Marathon, het kwam dit weekend allemaal voorbij. Mijn seizoen begint een beetje wankeling maar het begint wel.

de969f18-f552-44e9-b554-a6f9d010e427

Zondag 8 april 2018 staat voor veel hardlopers in de agenda omcirkeld. Dan vindt namelijk de Rotterdam Marathon plaats. Maar er zijn meer leuke loopjes op deze dag, zoals de Halve van Den Helder. Een evenement waarin je al hardlopend van Den Helder geniet: een stad aan zee met een prachtige kust, een rijk maritiem verleden en een rijke cultuurhistorie. Als deelnemer kun je rekenen op een gevarieerd parcours waarin forten, vuurtoren De Lange Jaap, het Marsdiep en de Helderse Zeedijk niet ontbreken. En laat je ook vooral verrassen door plekken waarvan je misschien nog niet wist dat deze bestonden of normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Den Helder ik kan er uren over praten! Nee hoor zonder dollen, ik weet er niets van, ja het aan het water ligt en er een marine haven is. Verder kun je me alles wijsmaken, maar dat gaat veranderen. Op 7 april reis ik af naar de kop van Noord-holland en ga ik de stad ontdekken, de dag later ga ik er doorheen hardlopen. In Den Helder is het in dat weekend super sportief, op zaterdag zijn er wandeltochten en op zondag dus de hardloop wedstrijden.

Dit keer ga ik eens niet alleen op pad maar ook de rest van het gezin gaat mee. Wie weet zit er een bezoekje aan het Marine museum in of een overtocht naar Texel. Zaterdag dus lekker rondkijken en dan na een goede nachtrust in hotel Lands End is het zondag tijd om te gaan hardlopen.

Op dit moment is het best spannend wat voor afstand ik kan gaan lopen. Mijn eerste keus was een halve marathon maar wellicht gaat het een kortere afstand worden. Het is blessure  technisch even lastig inschatten. Afgelopen vrijdag heb ik wel weer 7 kilometer gelopen met veel pauzes ertussen en eigenlijk voelt het best goed nu. Maar goed even afwachten wat die voet gaat doen.

Volgende week eerst eens even testen tijdens de Zandvoort Circuit Run. Daar ga ik naartoe of ik nu wel of niet kan lopen, het is daar altijd heel gezellig. Mocht ik niet kunnen lopen ga ik lekker foto’s maken van iedereen die wel rondjes op het circuit rent. Nu al zin in zondag en ik hoop uiteraard gewoon wat mee te rennen. Het evenement wat daarna vast staat is dus in het mooie Den Helder en jij kunt er ook zijn.

Luchtfoto-Den-Helder

En weet je wat nou nog meer zo leuk is in Den Helder, Japke Janneke is er ook? Samen met haar mag ik startbewijzen weggeven. Je kunt er één via Japke winnen en één via mij. Omdat Japke en ik vooral de gezelligheid heel belangrijk vinden, lijkt het ons leuk om na het hardlopen met jullie na te kletsen onder het genot van een drankje. Lijkt dit je leuk? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen! Als je een startbewijs wint, mag je zelf kiezen welke afstand je zou willen lopen.

Keep on running in a free world

Update, de winnaar is Menke Knol.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Loop jij met ons mee in Den Helder Plaats een reactie

 1. Hoi Mari, lijkt me super leuk! Volgens mij ook een prachtige loop, ik ken Den Helder eigenlijk alleen maar als doortochtstadje naar Texel. En gaat een stuk minder hysterisch zijn als Rotterdam 🙂 Groetjes!

 2. Hoi Mari, eigenlijk lijkt het me best leuk om, met een korte afstand, Den Helder beter te leren kennen. Ik woon er sinds kort niet ver vandaan, maar mis de kennismaking met deze stad.
  Tevens, ik ben een trouwe lezer van je blogs, ben ik wel benieuwd naar je.
  Afijn, wie weet, tot ziens in Den Helder.

  Vriendelijke groet,
  Petra

 3. Het wordt dit jaar mijn 5e keer dat ik deze run loop (mijn roots liggen in deze marinestad). Ik hoop dat je de 21 km kunt doen, langs/over de dijk hardlopen is wel bijzonder. Anyhow, succes! Wie weet kom ik je bij de start tegen..

 4. Mijn dochter woont in den helder en mijn zoon op Texel,haar broer dus en heel graag willen ze samen mee doen en geen kaarten kunnen bemachtigen hoe mooi zal het zijn als ze samen kunnen lopen,Mijn dochter loopt altijd door de duinen in den helder en mijn zoon op Texel hoe mooi zal het zijn als ze samen lopen

 5. Hoi Mari, het lijkt me hartstikke leuk om mee te doen met het Halve van Den Helder. Toch leuke tijd meegemaakt als ex marine-man. Ook 8 jaar gewoond in Julianadorp, dicht bij Den Helder. Met mijn vrouw heb ik overlegd om mee te doen gecombineerd met een gewonnen hotelovernachting in Callantsoog.
  Fijne groeten,
  Jos

 6. Den Helder is een fantastische stad in ontwikkeling! Ik loop de Halve ook en als jullie meer info willen over de stad, of na afloop nog een rondleiding willen: daar altijd toe bereid! #ambassadeurvanDenHelder.

 7. Voor een gezamenlijk rondje met een drankje na, houd ik mij van harte aanbevolen. Mocht je weer eens door het prachtige Maximapark willen lopen en een drankje doen bij KeyWest, hoor ik dat graag :-D.

 8. Hoi Mari,

  Den Helder ken ik alleen van de overtocht naar Texel.
  Dit is een mooie kans om de stad hardlopend te verkennen en na afloop een drankje te doen met jullie.

 9. Lijkt me super leuk om met jullie in Den Helder te lopen. Met daarna een drankje en nakletsen over de dag. Komende september loop ik mijn eerste marathon en hoop dat jullie nog wat tips hebben.

 10. Hi Mari,
  Zelf ben ik een (fanatieke) loopster die eigenlijk altijd alleen traint, totaal niet actief is op social-media en die bijna nooit aan (wedstrijd)loopjes mee doet (toevallig lastminute afgelopen weekend wel). Mede door blogs als die van jou en Japke heb ik weinig moeite om mezelf te motiveren om te lopen. Natuurlijk super mooi, dus waarom nu wel kans willen maken op dit startbewijs? Het lijkt me gewoon extra leuk om deze loop samen met jullie als fanatieke lopers te beleven. Voor mezelf eens geen druk op te leggen en gewoon genieten van het parcours en de gezelligheid!! Hoop jullie te zien op zondag 8 april!!

 11. Hi Mari,
  Zelf ben ik een (fanatieke) loopster die eigenlijk altijd alleen traint, totaal niet actief is op social-media en die bijna nooit aan (wedstrijd)loopjes mee doet. Mede door blogs als die van jou en Japke heb ik weinig moeite om mezelf te motiveren om te lopen. Natuurlijk super mooi, dus waarom nu wel kans willen maken op dit startbewijs? Het lijkt me gewoon extra leuk om deze loop samen met jullie als fanatieke lopers te beleven. Voor mezelf eens geen druk op te leggen en gewoon genieten van het parcours en de gezelligheid!! Hoop jullie te zien op zondag 8 april!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: