Spring naar inhoud

Eerste indruk Garmin Forerunner 645 Music

Een ruime maand draag ik de Garmin Forerunner 645 Music en het is tijd voor een eerste indruk. Later dit jaar nog een uitgebreide review als ik het horloge optimaal hebt gebruikt met schema’s en alle, maar dan ook alle opties.

mari durieux garmin forerunner 645 music
Om met die opties te beginnen, dat zijn er nogal wat. Garmin Pay, Muziek op je horloge, smart meldingen, Garmin Apps uit de IQ store en uiteraard ruime trainingsopties. Ik was als eerste verrast door het formaat, in verhouding tot bijvoorbeeld een Garmin Fenix is het horloge een stuk kleiner wat hem meteen uitermate geschikt maakt voor wat kleinere polsen. Nee het is niet specifiek een dames horloge maar het formaat maakt hem wel heel geschikt voor dames die een Fenix of Forerunner 935 te groot vinden. Elegant is misschien wel het juiste woord. De bandjes van de 645 zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en verwisselbaar. De bandjes van de Vivoctive passen trouwens ook. Nieuwsgierig als ik ben bestelde ik een paar imitaties op EBay en die passen ook meer dan goed. De kwaliteit is wel minder dan de originele bandjes, maar voor Koningsdag had ik wel te gekke oranje bandjes! Toch leuk als je de Garmin aan kunt passen naar wens.

mari durieux garmin forerunner 645 music

Nog meer customizen kan ook met Watch faces, er is een app en die maakt van ieder willekeurige achtergrond een klokje voor op jouw horloge. Ik was een paar dagen in Disneyland Parijs en met een Garmin 645 Mickey om mijn pols voelde ik me nog meer thuis.

In de IQ store van Garmin kun je duizenden apps downloaden die je horloge nog meer functies geven. Wat mij betreft, mag Garmin daar wel een kwaliteitsnorm aan gaan hangen zoals Apple bevoordeeld doet in hun Appstore. In de Garmin IQ store staan heel veel apps die eigenlijk niet zoveel toevoegen behalve dat ze alleen maar helpen het aanbod onoverzichtelijk te maken. Maar er staan ook echt hele toffe apps in, moet je wel even voor gaan zitten en uitzoeken.

De Garmin Forerunner Music heeft een uitgebreide muziek functie zoals de naam al doet vermoeden. Op mijn Macbook staat iTunes geïnstalleerd en als je daar al een afspeellijst in hebt gemaakt is het synchroniseren met de Garmin een fluitje van een cent. De Garmin Express Software ziet de afspeellijst en zet hem zo op je horloge.

Via een Bluetooth verbinding luister je dan muziek. De Garmin stuurt het signaal naar je draadloze dopjes. Ik heb een paar verschillende types getest en er is iets wat je echt moet weten voordat je muziek gaat luisteren. Bluetooth signalen gaan NIET door je hoofd. De eerste keer dat ik ging rennen had ik mijn Garmin aan mijn linker pols en de ontvanger, van twee oordopjes is er altijd een met ontvanger, zat in mijn rechteroor. Zodra mij arm ver genoeg naar voren was kwam het signaal prima door, op het moment dat mijn arm bewoog en dus mijn hoofd het signaal blokkeerde was de muziek aan het stotteren. Zwaar irritant kan ik je zeggen, de oplossing is gelukkig simpel. Draag je horloge aan de andere kant en het probleem is opgelost. Sommige oordopjes zijn onderling nog verbonden met een draadje en zijn links en rechts te verwisselen dus dat is ook een optie. In ieder geval een ding om rekening mee te houden, als het signaal niet goed is kun je het simpel oplossen.

mari durieux garmin forerunner 645 music

De bediening van de Garmin is met 5 knoppen iets waar je jezelf even in moet verdiepen maar echt moeilijk is het niet. Als je alles goed hebt ingesteld wijst het zich eigenlijk vanzelf. Ik heb de gewoonte om bij nieuwe producten de gebruiksaanwijzing goed door te lezen en eventueel op YouTube een aantal filmpjes te bekijken. Vaak haal je dan net wat meer uit je nieuwe device. Ik geef je alvast een tip, zet de vergrendeling van de knoppen aan. Doe je dat niet en je trekt een jas aan met strakke boorden aan de mouw, dan worden verschillende knoppen geactiveerd en denkt het horloge dat je wat actiefs gaat doen.

Één knop is het belangrijkste en dat is de knop die je Run registreert. Als je die indrukt dan is binnen no-time de gps en je hartslag, die meet hij nauwkeurig via de pols, gevonden. Tijdens je run kun je ervoor kiezen om verschillende gegevens velden af te lezen. Hartslag tussentijden, rondetijden, zones, snelheid en nog veel meer. Ik hou ervan om het overzichtelijk te houden en heb niet zo veel velden open staan. Na je run kun je alles simpel synchroniseren met de app op je telefoon die het meteen doorzet naar Garmin Connect en eventueel naar Strava als je dat zou willen. Op de app kun je gedetailleerde gegevens van je laatste activiteit uitlezen. Buiten je activiteit zie je ook de doelen van die dag, het aantal stappen, het aantal trappen en zelfs je slaap word actief bijgehouden.

In de tijd dat ik het horloge nu draag ben ik er erg tevreden over en het gebruiksgemak is erg prettig. Ik ben in mijn vakantie een paar keer per ongeluk met het horloge langs een muur geschaafd en was bang dat hij krassen zou hebben. Helemaal niets was er te zien en dat is te danken aan de hoogwaardige materialen die ze bij Garmin hebben gebruikt. De minpunten die ik tegenkwam waren snel opgelost, zoals het vergrendelen van de knoppen en als je muziek luistert weten hoe het komt als hij stottert.

mari durieux garmin forerunner 645 music

Kortom, de eerste indrukken van de 645 zijn echt meer dan goed en op het moment dat ik weer gericht ga trainen met een schema zal ik daar de Garmin zeker voor gebruiken. Als ik al mijn bevindingen over een hele tijd heb gedaan ga ik er nog uitgebreid op terug komen maar voor nu kan ik zeggen dan de Garmin Forerunner 645 Music zijn hoge verwachtingen echt waarmaakt. Overigens werkt het Garmin Pay systeem nog niet in Nederland, achter de schermen zijn ze druk bezig om afspraken te maken met banken die de dienst zullen ondersteunen. Wordt vervolgd dus.

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Eerste indruk Garmin Forerunner 645 Music Plaats een reactie

  1. Dag Mari, was super nieuwsgierig naar je review. Als ik loop neem ik zo min mogelijk mee. Dat je nu je muziek, GPS én betaal mogelijkheid in een ‘ding’ hebt spreekt me erg aan.
    Betalen nu al af en toe met gsm, jammer dat t met deze Garmin dus (nog) niet kan.

    Leuk te lezen, kijk nu al uit naar je volgende review.

    Keep on blogging about running in a free world ;p

    Gr Youri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: