Spring naar inhoud

Ga ik alleen nog maar trails lopen?

Ben ik nu na de Koning van Spanje een fulltime trailer? Die vraag krijg ik de laatste weken opeens. Het antwoord is simpel. Nee hoor, ik loop gewoon nog op de weg een paar keer per week, maar dat trailen is me bijzonder goed bevallen en dat gaat vaker gebeuren.

In mijn omgeving zijn echt wel wat bossen te vinden met wat kleine hoogte verschilletjes, nog niet het echte werk maar het is een begin. Grotere trails komen er vast aan en ik ben al aan het rondkijken. Als je nog tips hebt, hoor ik ze trouwens graag. Waar ik nooit naar keek en nu wel zijn de video’s van gebieden waar de trail liefhebbers hun hart op kunnen halen.

De onderstaande video’s vielen in mijn mailbox en wil ik graag even met jullie delen ter inspiratie.

Running on Empty
Rory Bosio zet nieuwe tijd op de meedogeloze GR20-trail in Corsica en Fernanda Maciel bereikt grote hoogte op de Kilimanjaro

De gemiddelde persoon doet er twee weken over om de meedogeloze GR20-trail in Corsica tot een goed einde te brengen. Maar ultrarunner Rory Bosio is allerminst ‘gemiddeld’. Ervaar hoe zij de 290 kilometer lange tocht in 50 uur aflegde, dankzij met ducttape beklede wandelstokken, antischuurhandschoenen en lokale pizza.

Rory Bosio: “Ik droomde al een tijd van de GR20. De 290 kilometers zijn ruw, technisch en onverbiddelijk, met meer dan dertien klimkilometers. Het parcours was twintig kilometer en vier klimkilometers langer dan ik ooit gelopen had. In m’n carrière als bergatleet was het een nieuwe stap om lichaam en geest over de limiet te tillen.”

 

In recordtempo Kilimanjaro op
De overwinning op Afrika´s hoogste berg door Fernanda Maciel

Hoe voelt het om je dromen achterna te gaan? In september 2017 reisde Fernanda Maciel, trailrunning-atleet voor de North Face, naar Tanzania voor een poging om zo snel mogelijk de Kilimanjaro op te rennen. Ze zette niet alleen een nieuw record neer, maar versloeg het oude record met maar liefst twee uur en 52 minuten.

Het was een zware trail, vol steile rotslawines en een hoogteverschil van in totaal 5.896 meter. Ondanks fysieke uitputting, een blessure en de grote hoogte, bereikte Fernanda de top met een grote glimlach op haar gezicht. In een recordtijd van zeven uur en acht minuten overwon ze de hoogste berg van Afrika, en begaf zich weer naar beneden om de trailrun van tien uur en zes minuten te voltooien. Ze zocht de grenzen op van wat mogelijk is, en liet haar stempel achter op de berg. Bekijk hieronder de video van haar ongelofelijke reis naar de top, en laat je inspireren om je grenzen te verleggen.

Genoeg inspiratie om op bijzonder plekken te lopen. Je kunt zeggen wat je wil, dat trailen levert wel echt epische filmpjes op. Weet je wat ik doe, ik ga The Barkley Marathons op Netflix kijken, nog zo’n inspiratie bommetje.

Keep on running i a free world

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Ga ik alleen nog maar trails lopen? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: