Spring naar inhoud

Een van de eerste hardloopblogs

Vanmorgen zag ik het voorbij komen en ben meteen het bericht gaan lezen. Francien en Joyce stoppen ermee, stoppen met hun blog Girls Love 2 run. Het hardloopblog voor meiden, jonge vrouwen en het blog wat als een van de eerste blogs een succes werd.

Dat succes begon met Francien en Fieke, samen renden ze in het begin hoofdzakelijk door Nederland, met name Amsterdam en wisten als eerste te berichten over hardloopselfies, vrouwenproblemen tijdens het lopen, hoe je een 5 kilometer zonder problemen moest rennen én natuurlijk in welke outfit jij het beste kon gaan rennen.

Toen ik begon met hardlopen zocht ik mijn informatie vooral op het internet en daar kon je niet om Girls love 2 Run heen. Ze waren overal en altijd positief, de balans tussen Francien en Fieke was perfect. Toch koos een paar jaar later Fieke ervoor om het illustere duo te verlaten, Fieke verhuisde naar Engeland.

Op dat moment was het even zoeken maar al snel kwam Joyce in beeld. Joyce had als fotografe al een aantal shoots gedaan met de meiden en zo was de klik onstaan.

Mijn band met de meiden is al jaren terug onstaan. Fieke heb ik overigens nooit gesproken. Joyce kom ik regelmatig tegen en we hebben samen wel eens een stuk gelopen en gesproken over alles. Joyce was van de twee de stilste, maar zeker niet stil. Subtiele humor en passie over diverse onderwerpen dat is wat Joyce siert, fijn mens bovenal.

Girls Love2Run.jpg

Dan is daar nog Francien, die deze ochtend het bericht poste dat Girls Love 2 Run stopt. Francien, mijn hardloopvrouw, stopt met wat het opschrijven van wat haar bewoog. Op soms irritante manier wist ze alles te vertellen, wat haar bezielde, wat haar inspireerde en vooral wat haar in beweging bracht. Geliefd, geroemd en misschien ook wel verfoeterd door enkele lezers. Maar in alles wat Francien, deed, zei, schreef was er altijd een constante factor, Francien was altijd Francien.

Ik heb terug gezocht wanneer ik Francien de eerste keer ontmoette, 2 augustus 2013 in Amsterdam. Sindsdien heb ik met Francien een vriendschap op gebouwd die ik heel bijzonder vind en enorm waardeer. Ik kan echt genieten van echtheid in mensen en dat is wat om Francien heen hangt. Heel soms is ze stil, zeldzaam moment overigens, vaak is Francien veel Francien. De kennis die ze heeft over zoveel verschillende factoren rond sport, media en mensen is bewonderenswaardig maar waar ik altijd voor val is haar echtheid. Francien die me uit het niets opbelt en voorziet van advies, Francien die mij zoveel heeft geleerd als mens. Francien die echt is, Francien waar ik van hou.

Joyce en Francien, ik snap als geen ander waarom jullie de weg inslaan die jullie nu hebben gekozen. Net als Kane er een beetje klaar me was omdat alles was gezongen en gespeeld, snap ik dat jullie er ook een beetje klaar mee zijn.

Ook al is het zeker geen afscheid van jullie als personen, is het wel een afscheid van een blog die duizenden mensen heeft geïnspireerd, gemotiveerd en heeft laten bewegen. Ik heb er van genoten, ik heb aan challenges meegedaan, ik heb comments achtergelaten en ik heb vooral heel veel gelachen om de hilarische woordkeuzes.

Jullie hebben veel meer invloed gehad op hardlopend Nederland dan dat jullie ooit zullen beseffen. Ik ben ontzettend dankbaar dat onze paden zich hebben gekruist.

Girl Love 2 Run, Fieke, Joyce en Francien, dank voor alle jaren aanwezigheid! Ik ga jullie blog missen!

Liefs, Mari

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: