Spring naar inhoud

Het “nieuwe” testen, Energize vs Cushion

Ondanks dat alle vakantiekampeerspullen (3 keer woordwaarde in scrabble) nog verspreid waren het hele huis huis, maakte ik tijd voor de kick off van de Energize vs Cushion Tour van Brooks. Locatie, de lokale Run2Day bij mij om de hoek. Die vakantie, daar kom ik later nog op terug maar nu eerst naar zondag ochtend 12 augustus.

Brooks energize cs cushion

Ik heb hele fijne contacten met een aantal mensen die bij Brooks werken en vond het deze ochtend dan ook fijn Margon, techrepbenelux, weer te zien. Margon is de dame in kwestie die echt alles weet van Brooks schoenen, door haar geschiedenis bij All4Running weet ze sowieso heel veel van hardlopen.

Maar  goed wat houd deze Energize vs Cushion tour in. Je kent vast wel de events waar je schoenen kunt testen bij een hardloopzaak, Adidas, Nike en nog andere merken doen dit ook en je ziet het vast wel eens voorbij komen. Leuke events zijn dat waar je én andere hardlopers ontmoet én schoenen kunt testen. Nadeel is vaak wel dat je maar één schoen kunt uitproberen en dat is de schoen die het merk op dat moment op de markt wil zetten.

Brooks heeft dat anders aangepakt en je kunt minimaal twee schoenen uit hun collectie uitproberen en dan ook echt voor een aantal kilometers. Brooks heeft hun collectie opgedeeld in verschillende delen en de Energize serie staat voor de schoenen die energie terug geven. De Levitate 2 is daar het vlaggen-schip of -schoen zoals u wenst van. Het energie terug geef systeem heet bij Brooks DNA AMP en is kompleet vergelijkbaar met het Adidas Boost materiaal of het Saucony Everun. Hoe dat de materialen verwerkt worden geeft wel een ander effect op de energie terug gave. Zonder al te veel in details te verzanden heeft Brooks dit materiaal in een aantal van hun schoenen verwerkt, de Energize serie dus.

Daarnaast is er de Cushion collectie, hele comfortabele schoenen waar je voor altijd op door wil rennen zo lekker zijn ze. Dat is overigens geheel persoonlijk want de schoen moet wel bij je passen. Op de Brooks tour staan er 4 soorten schoenen voor je klaar. Uit de Cushion serie kun je dus kiezen uit de Glycerine en de Ghos,t in de energize serie is er keuze uit de Levitate 2 en de Ricochet. Mooie namen die mij altijd doen denken aan films vreemd genoeg, of is dat dan weer iets wat alleen in mijn hoofd gebeurd?

Brooks energize cs cushion

Anyway, de keuze was reuze en nadat alle deelnemers met begeleiding van Margon hun schoenen hadden uitgezocht was het tijd voor het eerste rondje. Dit rondje was 6 kilometer op een heerlijk zondagochtend tempo en tussendoor werden er wat versnellingen gedaan om goed te voelen wat de schoenen deden onder verschillende omstandigheden. Bij terugkomst werden er heerlijk verse smoothies gemaakt vanachter de smoothie bar die door Brooks speciaal was geregeld, lekker hoor.

Brooks energize cs cushion

Hup, schoenen wissel en weer een rondje rennen. De oehs en de ah’s kwamen vanzelf los, hoe goed je de verschillen tussen de beide series kon voelen was overduidelijk. Ik vind het altijd leuk om over materiaal te praten en hoor graag hoe mensen iets ervaren. “ja deze geeft echt energie terug”, “alsof ik minder grondcontact heb”, “voelt wel zwaarder”. Allerlei vragen ook over de verschillen en Margon kon die als geen ander beantwoorden.

Ik had trouwens zelf geluk en mocht op een schoen die nog niet op de markt is lopen. Margon weet dat ik wat peesproblemen heb en had speciaal de Brooks Bedlam meegebracht, ik kan je zeggen, die lopen echt waanzinnig!

Na het laatste stuk rennen en weer wat sprinten kwamen we terug bij Run2Day waar we weer andere smoothies konden proeven en nog een tijd hebben zitten napraten, over hoe kan het anders, schoenen.

Door heel Nederland kun je Margon tegenkomen en lekker lopen tijdens de Energize vs Cushion Tour. Wil jij nu ook eens de verschillen ervaren tussen de verschillende Brooks schoenen klik dan hier en zie waar je terecht kunt.

Ik ga verder mijn vakantiekampeerspullen opruimen en deze week weer meer schrijven op dit blog, meer dan genoeg te vertellen over werkelijk van alles.

Keep on running i a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Het “nieuwe” testen, Energize vs Cushion Plaats een reactie

  1. Nou je het zegt, ik zie vaker van dit soort evenementen voorbij komen. Ik denk dat het een nieuwe vorm van adverteren is, om het goed op de markt te zetten.
    Wellicht moet ik er ook eens een keer aan meedoen. Kan ik eens rustig een schoen passen, ben wel toe aan weer een nieuw paar.

  2. leuk om te lezen, ben op zoek naar een paar brooks die wat meer ondersteuning aan mijn knie geven, loop altijd op glycerin alleen nu twijfel ik tussen bedlam en gts – Ik woon op een eiland aan de andere kant van de wereld waar ze geen hardloopschoenen verkopen dus druk online aan het zoeken! Bedankt voor je verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: