Spring naar inhoud

Hardlopen én andere zaken oppakken

Hardlopen, ik kon er niet genoeg van krijgen, nou binnen mijn eigen norm. Ik bedoel ik ken ook mensen die iedere dag sporten, 4 á 5 keer hardlopen en dan ook nog zwemmen of fietsen. Mijn norm is 3 keer in de week hardlopen, ook als ik train voor een Marathon. Toch kwam zelfs dit er de laatste maanden niet van.

De redenen zijn voor de terugkerende lezer bekend, blessure, zware maanden door het overlijden van mijn moeder. Kortom ik had genoeg redenen om NIET hard te lopen. Ik had het vaak wel nodig in mijn hoofd maar kon dan simpelweg de energie niet vinden om mijn schoenen aan te doen.

Nu zijn we een tijd verder en ik heb een fantastische vakantie achter de rug. Niks fancy maar gewoon in een tentje met mijn gezin aan de Noordzeekust in de duinen, heerlijk. Tijdens mijn vakantie heb ik twee keer gelopen, niet veel, wel fijn. De rust keert terug in mijn hoofd en lichaam en dat was nodig. Energie vloeit weer door mijn aderen en dat heeft diversen oorzaken. Uitgerust, berust en mooie dingen in het verschiet.

doorlopen duinen asics

Als “hobby” blogger begint het seizoen weer, merken komen met nieuwe collecties en dat volg ik graag. Soms word ik ergens uitgenodigd en ook de hardloopevenementen staan weer op de planning. Genoeg te doen, genoeg te schrijven.

Zo ook met mijn andere bezigheden zoals fotografie en video. Een tijdje terug vroeg ik op instagram of jullie het leuk zouden vinden als ik daar ook eens over schrijf, ik was verbaasd over de positieve reacties. Ik fotografeer heel graag en mag steeds vaker leuke opdrachten doen. Ik heb geen scholing gehad maar het is echt een uit de hand gelopen bezigheid waar ik heel veel plezier aan beleef.

Waarom zou ik er dan ook niet wat over schrijven. Het is mijn blog en mag schrijven wat ik wil dacht ik later. Dus dat ga ik vaker doen, ondertussen mocht ik al leuk werk maken voor een paar mooie namen. Als je het leuk vind kun je hier wat werk zien.

Nog meer nieuws, goed nieuws. Vorig jaar schreef ik al dat ik door een reorganisatie zonder werk kwam te zitten. Daar was ik best van overstuur, uit het niets had ik geen werk. Niet dat ik me overigens ook maar een dag heb verveeld, maar er moet uiteindelijk wel geld binnen komen. De kogel is door de kerk en in September begin ik bij het geweldige bedrijf Artishock in hartje ‘s-Hertogenbosch. Bij Artishock ga ik nieuwe creatieve uitdagingen aan en heb er belachelijk veel zin in.

Vanaf vandaag gaat ook het hardlopen weer naar het 3 keer per week niveau. Ik hoop dat mijn pees blessure gewoon steeds minder wordt en dat ik lekker kan doorlopen. Zin om gewoon weer een flink aantal kilometers te maken. Als eerste evenement heb ik in ieder geval de Tilburg Ten Miles op het programma staan en later die maand nog de Den Bosch Urban Trail (waar ik alle foto’s in mijn stad voor schoot die op de website staan).

Ik ben klaar voor de rest van het jaar, fris, fruitig en vol goede moed. Bring it on!

 

Keep on running i a free world

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Hardlopen én andere zaken oppakken Plaats een reactie

  1. Mooi om te zien dat je deze zware en vervelende periode nu kan afsluiten en je weer kan bezighouden met positieve en mooie dingen. Heel veel plezier en succes bij Artishock!

  2. Goed zo! Wat fijn voor je dat je het allemaal achter de rug hebt. Ik kan me vrij goed inleven in je situatie. Ik heb het hardlopen zelf ook hard nodig voor mijn geluksgevoel. Ik heb nu een ontstoken achillespees waardoor ik voorlopig niet kan hardlopen. Loop niet te hard van stapel hè.

  3. ik val een beetje in herhaling met de rest, maar fijn om weer zo’n blije blog te lezen, alleen maar positiviteit!! Fijn voor je.

    Zelf doe ik ook mee aan de TTM (Tilburg Ten Miles). Ik ga eens kijken of ik je daar kan ontdekken, kan je ik eens een keer in het echie zien, lijkt me leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: