Spring naar inhoud

Vol energie rennen over Papendal

Zaterdagochtend en met wat spierpijn schrijf ik deze blog. Waar komt die spierpijn vandaan? Een pittige training van niemand minder dan topatleet Susan Krumins op het terrein van het sport Walhalla Papendal.

Op uitnodiging van Vifit Sport mocht ik komen kijken naar de introductie van hun nieuwe energie lijn. Vifit Sport had tot nu toe alleen maar herstel producten en binnenkort zijn er dus ook repen en gels om voor- en tijdens je inspanning te gebruiken.

Al vroeg op het station van ‘s-Hertogenbosch kon ik Olivier Heimel (hoofdredacteur Runner’s World) de hand schudden. De avond ervoor hadden we afgesproken om samen te reizen naar Arnhem. In Arnhem hadden we een lift geregeld in de vorm van Japke Janneke, zo kwamen we met zijn drieën aan op Papendal. Ik was daar nog nooit geweest en het voelt toch echt wel bijzonder om daar te zijn. Wat hier aan sportgeschiedenis ligt!

Vifit sport introductie energy

In de ontvangst ruimte waren al wat mensen aanwezig, er werden handen geschud en geknuffeld met mensen die ik te lang niet had gezien. Daarna begon de introductie van de energie lijn door middel van het goed onderbouwde verhaal van wat je allemaal nodig hebt tijdens het sporten. Leuk detail vond ik wel dat de enegie lijn echt is ontwikkeld samen met topsporters waaronder een aantal wielrenners van team Lotto Jumbo.

Inmiddels was ook Susan Krumins aanwezig en stond te popelen om ons een korte HITT training te geven op het buiten terrein van Papendal. De altijd positief aanwezige Susan wilde eerst een rondje warm joggen, dus het werd een rondje op 12 kilometer per uur! Daarna volgde pittige oefeningen die mijn hartslag flink omhoog jaagde. Versnellingen, sprintjes en een estafette met een 4 kilo wegende bal.

vifit sport training susan krumins

De training was heel erg tof op dit mooie terrein. Nu was het de beurt aan de hostess van Papendal voor een lange rondleiding. Hoe groot het terrein is en hoe slim er over nagedacht is zie je dan pas echt goed. Ook mochten we binnen kijken in diversen gebouwen en zagen we de indoorsprintbaan waar echt alles gemeten kan worden. Meten is weten wordt hier echt heel serieus genomen. We zagen de handballers trainen en namen en kijkje, inclusief presentatie, in het restaurant van Papendal. In het restaurant wordt zeer verantwoord gekookt en doormiddel van een slim pasje, wat gekoppeld is aan een app kan iedere sporter digitaal zien wat ze aan voeding binnen krijgen. Ook leuk, er is wel cola en mayonaise verkrijgbaar maar daar zit dan wel een Vettax op. Dit is om de sporters er bewust van te maken dat dit minder gezond is. Van de Vettax wordt dan wel weer fruit gekocht, iedere atleet kan 4 stuks fruit gratis per dag halen. Hoezo stimuleren, dit is echt tof dacht ik!

Tijdens de rondleiding kwamen we ook op de prachtige blauwe atletiek baan waar er een Q en A was met Susan. Toen de Hostess weer verder kon gaan met haar rondleiding namen een aantal van ons even de stiekeme gelegenheid om een paar foto’s te maken op de baan, als je er dan toch bent kun je die kan natuurlijk iet laten schieten.

vifit sport papendal japke janneke

Na de tour kregen we nog een inspirerend verhaal over het BMC-Vifit Sport triatlon team. Het team gaat strijden tijdens de Iron man in Hawaï. Wat je daar aan voeding onderweg mee moet nemen is echt bizar. De Iron Man heeft ook een aantal regels die het voeding systeem echt lastig maken, de atleten moeten namelijk alles zelf mee nemen. Niks geen trainers langs de weg met gevulde bidons. Diep respect voor wat de sporters daar gaan doen.

vifit sport papendal groeps foto

De tijd vloog voorbij en na de lunch was het alweer tijd om iedereen gedag te zeggen en terug te kijken op een dag vol energie in al zijn facetten. Energie van de mensen, de training en van Vifit Sport. Binnenkort liggen de nieuwe ontwikkelde Gels en repen in de winkel. Goed om te weten, de gels hebben een gemixte samenstelling van Fructose en Glucose. Dit zorgt ervoor dat je maag het beter kan verdragen.

Ik kijk terug op een mooie leerzame dag op het sportcentrum en heb nog meer respect voor alle sporters die hier keihard trainen. De meeste Jonge talenten trainen naast hun studie nog 30 uur in de week, dat is plannen en discipline.

Keep on running i a free world!

P.s. volg je mij eigenlijk al op Instagram voor alle extra foto’s? Vind ik leuk, klik hier.

 

De foto’s hierboven zijn gemaakt door Andy Astfalck

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: