Spring naar inhoud

Hardloop passie, maar dan in het heel erg groot

Dat ik hardlopen erg leuk vind mag duidelijk zijn. Dat ik mijn geboorte plaats ‘s-Hertogenbosch te gek vind, steek ik ook niet onder stoelen of banken. Wat nu als ik die twee samen in het groot kan combineren!!

Japke Janneke Mari Vestingloop

Als ik rondren door de stad doe ik dat graag met mensen die van buitenaf komen. Vandaag deed ik dat bijvoorbeeld met Japke Janneke die helemaal vanuit Groningen kwam. De week ervoor deed ik dat met twee mensen uit Hengelo. Ik vertel dan tijdens het rennen veel over de stad die in 1629 werd bevrijd van de Spanjaarden door Frederik Hendrik. Die bevrijding  van de garnizoensstad ging nog niet zo handig omdat de het hele historische centrum is omringd door statige muren, de Vesting.

Graag loop ik dan tijdens zo’n rondje langs de vestingmuren om daarna meteen de natuur ik te gaan, prachtige rondjes om te rennen en de stad te combineren met verre uitzichten naar alle windstreken. Nu wil het feit dat er één keer per jaar een heel groot hardloopevenement wordt georganiseerd, de naam van dit evenement laat zich al bijna raden, De Vestingloop.

Mijn eerste echte wedstrijd was tijdens diezelfde Vestingloop in 2013. Ik geloof dat ik nog nooit zo zenuwachtig was geweest ergens voor. Uiteindelijk kwam het goed hoor en liep ik best oké. Alle jaren daarna was ik trouw aanwezig bij de Vestingloop en langs de zijlijn leverde ik een bijdrage samen met de Running Junkies Den Bosch (ja, je schrijft officieel ‘s-Hertogenbosch maar we noemen het gewoon Den Bosch, ‘s-Gravenhage, Den Haag vergelijkbaar verhaal zeg maar). Met de Junkies zijn we al jaren de begeleiding tijdens de parcoursverkenning en staan we al jaren langs de kant met onze Cheerzone. Op deze manier was ik altijd net wat meer betrokken en nu, nu gaat dat nog veel meer gebeuren.

Mijn meer dan fantastisch werkgever, Artishock Events, is ook de organisator van de Vestingloop en op deze manier ben ik er nu nog meer bij betrokken. Afgelopen week hadden we de eerste brainstorm/bespreking voor editie 2019. Het stichtingsbestuur was hierbij aanwezig, hoofdsponsor BrandLoyalty en nog veel meer andere partijen. En ik, ik zat daarbij, als loper, als creatief medewerker en als mezelf, hoe tof was dat. Na uren praten, ideeën spuien en ambities bespreken zijn er zoveel mooie plannen gemaakt en weet je wat tof is, de passie voor de stad en bewegen voerde de boventoon. Ik ben zo trots dat ik aan dit grootte project mag meewerken.

vestingloop

Ik ga jullie uiteraard op de hoogte houden maar geloof me, De vestingloop 2019 wordt nog sfeervoller dan alle voorgaande edities. Schrijf maar vast in je agenda, 26 mei 2019. Je kunt dan gaan lopen in de stad die zoveel moois heeft en je kunt finishen bij de mooiste finish van het land. De liefde voor hardlopen en mijn stad komen op deze dag helemaal samen!

Ik ben er zeker bij dat staat vast. Japke is er ook bij, dat staat ook alvast en jij, ben jij erbij?

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Hardloop passie, maar dan in het heel erg groot Plaats een reactie

  1. Mooi Mari dat je van je passie tegelijkertijd je werk kunt maken!

    Is Den Bosch Running Tours in wording? 🙂 Zou mooie aanvulling op de reeds bestaande steden in Nederland zijn.

  2. Geweldig dat jouw lopersevaring nu wordt meegenomen bij de vestingloop. Komt de kwaliteit vast ten goede. Heel veel succes in/met de organisatie!👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: