Spring naar inhoud

Hardlopen in de winter, geen excuus

Het weer vandaag: Nat en onstuimig. Vandaag overheerst de bewolking. In de ochtend trekt een regengebied via het zuidwesten en westen naar de Noordzee. Vanmiddag volgt er een nieuw regengebied, dat van zuid naar noord over het land trekt.

Het is 30 oktober en bovenstaande is het weerbericht van vandaag. De Indian Summer is nu echt voorbij en wat mij betreft is dat jammer. Ik heb genoten van de langste zomer ooit, maar over, voorbij en uit. De winter staat voor de deur en het kwik is in een week tijd meer dan 15 graden lager, brrrr.

 

In mijn hardloopkleding kast lagen de T-shirts, singlets en shorts boven op en dat gaat nu veranderen. Herfst- en winterkleding gaat het vanaf nu weer worden. Ik persoonlijk vind het dan ook altijd leuk om naar de nieuwe collecties te kijken, ik hou nu eenmaal van (hardloop)kleding.

Asics
Zo zet Asics de lijn door van steeds hippere kleding met splitjes en toffe kleuren. Ik weet het niet maar volgens mij hebben ze het afgelopen jaar een paar nieuwe designers in dienst genomen en voor mijn smaak pakt dat heel goed uit. Uiteraard ieder zijn ding maar ik vind het echt tof. De zomer collectie zat al vol met mooie gedetailleerde stoffen, de winter collectie gaat verder met frisse kleuren en ook weer de terugkomende splitjes, coole details en natuurlijk gericht op de kou.

Grooste speerpunt uit de wintercollectie is ieder jaar de lite show collectie, die warmte en zichtbaarheid combineert. De collectie bevat kleding, schoenen en accesoires.

asics

Odlo
De Noren zetten dit jaar weer vol in op super functionaliteit. Zoals we gewend zijn van het Noorse bedrijf gebruiken ze alleen maar kwaliteits materialen. Zo hebben de dit seizoen het Organic Bodymapping-principe ontwikkeld. Uitgangspunt is het menselijk lichaam, waarbij diverse zones op de kleding betere isolatie of juist vochtafvoer realiseren op de plekken waar dat nodig is. In tegenstelling tot de traditionele bodymapping lopen dankzij Odlo’s revolutionaire kennis over breitechnologie de verschillende zones vloeiend in elkaar over, zonder banden, naden of inzetstukken. Dat is een hele mond vol en gelukkig heb ik dat niet zelf bedacht. Het is een nog betere verse van de Blackcomb shirts die ze al hadden en die zijn al super.

Verder is de collectie stijlvol zwart en grijs voor de bovenlagen maar als je in de winkels gaat kijken zie je ook Odlo’s eigentijdse design weer hangen. Voor de dames mooie kleuren en een “net even anders” model bij veel artikelen. Wat ik vaak hoor is dat Odlo zo duur is, maar de prijzen zijn best wel naar beneden gegaan ten aanzien van afgelopen jaren dus zeker de moeite om het nog eens te checken.

odlo.jpgUiteraard zijn er nog veel meer merken die met nieuwigheden komen. De meest opvallende vond ik het betere jatwerk van Perry Sport. Perry met het eigen mer Inq bracht een aantal running jacks op de markt die wel heel erg veel lijken op de Nike Shield Jasjes van een paar jaar geleden. Dat de prijs beduidend lager ligt dan waarvoor de Nike jasjes destijds over de toonbank gingen zal geen verrassing zijn. Links zie je het Nike jack, rechts het opvallend gelijkende kopietje.

nike perry

Anyway, er is weer reuze keuze in de wintertijd aan jasjes, longsleeves en andere verwarmende kleding. Mijn favoriete kleding stuk voor de winter is trouwens een bodywarmer, die zijn er van diverse merken, ideaal met een longsleeve of een dun jasje.

Keep on running in a free world! The cold never bothered me anyway, zou Elsa zeggen, no excuse

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: