Spring naar inhoud

Een nieuw hardloopdoel, en hoe!

Een hardloop doel stellen is fijn, je hebt dan een nieuw stipje aan de horizon waar je naar toe kan werken. Om dat doel te behalen heb je wel ruimte nodig in je hoofd om het te bereiken. Ik had die ruimte het afgelopen jaar niet maar het tij is gekeerd en ik ben helemaal klaar om aan de slag te gaan met een nieuw doel. De laatste twee maanden merk ik dan mijn conditie en vorm terug komen, tijd om vooruit te kijken en dat doel te plannen.

Hardloop doel brooks polar

Met dit in mijn achterhoofd was het helemaal leuk dat ik vorige maand een uitnodiging kreeg van Runner’s World Magazine met als titel “Bereik jouw hardloopdoel”. hoe beter kon er iets op zijn plaats vallen. Vereerd met de uitnodiging antwoord ik met “ja ik ben er graag bij”. Afgelopen donderdag was het zover, de “Bereik jouw hardloopdoel” avond werd gehouden in het Olympisch stadion te Amsterdam en ik was erbij.

In het Olympisch stadion werden we opgewacht in het hoofdkantoor van Brooks. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Brooks heeft als hoofdmotto “Run Happy” en waar kun je dat beter doen dan op deze atletiek baan. Als ik in het stadion ben waar ik mijn eerste marathon liep krijg ik altijd weer een speciaal gevoel, magisch bijna, ook deze avond had ik dat weer.

Op het moment dat alle genodigden aanwezig waren werd het programma uitgelegd. Polar was aanwezig en zou ons alles vertellen over de sporthorloges lijn, uiteraard zou ook Brooks een presentatie geven. Daarnaast was er een spreker die de aftrap zou geven. Niemand minder dan Erben Wennemars vertelde zijn verhaal, de meervoudig kampioen had altijd maar een doel en is er de laatste jaren pas achter gekomen dat de beDOELing vaak veel belangrijker is. Inspirerend en tevens een eye-opener voor velen denk ik.

De groep werd in twee gedeeld en de eerste groep ging buiten op de baan met Erben een interval training doen. De groep waar ik in zat bleef binnen voor een intake gesprek met trainer Rob Veer.

Rob gaat iedereen helpen met zijn persoonlijke doel door middel van een schema op maat te schrijven. Ik heb al eerder met een schema van Rob gewerkt en mijn intake gesprek met hem was daardoor meer bijkletsen dan diep ingaan op mijn hardloop verleden. Zo kwam iedereen aan de beurt en werden ook de doelen besproken. Van 10 kilometer wedstrijden tot aan thriathlons, de doelen waren net zo verschillend als de mensen.

Daarna was het onze beurt om de interval training met Eben te doen. De baan in het Olympisch stadion was inmiddels verlaten. Daar stonden we dan met een een klein groepje in dit inmense stadion, alle lampen aan en wij als kleine poppetjes mochten daar lopen, heel bijzonder.

mari erben polar brooks.jpg

De training was bedoeld om inzicht te krijgen in onze hartslag op sprint niveau met behulp van de Polar Vantage V. Dit horloge is een sporthorloge van het hoogste niveau en gaat ons helpen de doelen te bereiken. De training bestond uit een warming up, 2 x 50 meter sprint op vol vermogen, 2 x 600 meter op een tempo dat je net vol kunt houden, 2 x 50 sprint. Om ons heen dartelde fotograaf Andy Astfalck die voor hele mooi plaatjes zorgde.

Polar Mari Vantage V.jpg

Het sprinten ging lekker en mijn nieuwe Brooks schoenen hadden perfecte grip op de baan. Volle bak over 50 meter is echt superleuk, je hartslag gaat eigenlijk pas echt omhoog als je al over de finish bent. Daarna 2 x 600 meter op een hoog tempo wat je net vol kunt houden. Uiteraard ging ik te snel weg en had ik het echt wel zwaar het laatste stuk, 200 meter wandelen en nog een keer. Poehee, dat was zwaar maar lekker. Even bijkomen en weer 2 x 50 meter spint, dat ging nog steeds lekker maar snelheid van de eerste sessie haalde ik niet meer.

Na deze sessie werden er nog een paar groepsfoto’s gemaakt van ons dit keer Belgische en Nederlandse gezelschap en werd de avond afgesloten. Wat een inspirerende avond was dit en dat ik er bij mocht zijn vond ik meer dan bijzonder.

Welnu, het doel wat ik in het voorjaar wil bereiken is voor mijn een echtte uitdaging. Nee het is geen Marathon, een Marathon in het voorjaar is niet mijn ding. Mijn doel is om op de halve Marathon eindelijk eens een dik PR te lopen. Dat wil zeggen onder de 1:45, dat heb ik echt al vaak geprobeerd en nog nooit is dit gelukt. Nu met de hulp van Runner’s World, Rob Veer, Polar en Brooks moet dat gewoon gaan lukken. De dag dit dit moet gaan gebeuren is 10 maart 2019 tijdens de CPC loop Den Haag.

Het is een nieuw hoofdstuk in mijn hardloopavontuur en ik heb er belachelijk veel zin in. Ik wil jullie de komende maanden mee nemen hoe ik dit doel ga bereiken. Hoe de trainingen zijn, wat een drukke baan voor invloed heeft op je prestatie en nog veel, veel meer.

Als jij nu moeite hebt om in de wintermaanden naar buiten te gaan stel jezelf dan ook een voorjaarsdoel, het helpt.

Keep on running in a free world!

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Een nieuw hardloopdoel, en hoe! Plaats een reactie

  1. Ik merk nu ik al langer loop dat doelen belangrijker zijn dan voorheen. Tijdsdoelen zijn frustrerend als je ouder wordt. Ik doe nu mee met een runningstreak en probeer op zoveel mogelijk verschillende routes en plekken te lopen.

    Succes met jouw doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: