Spring naar inhoud

Fit Fest, sportief het theater in

Afgelopen weekend was er in mijn eigen stad iets waanzinnigs leuks te doen op sportief gebied. Zo leuk, dat ik het echt met jullie wil delen. In het Theater aan de Parade werd voor de eerste keer Fit Fest georganiseerd en ik was er twee dagen aanwezig.

fit fest tap mari durieux 02

Wat is Fit Fest, tja dat wist ik ook niet maar daar kwam ik al vrij snel achter. De Time table liet duidelijk zien in welke zaal er wat te doen was. Om 10:00 uur kon je bijvoorbeeld op het podium van de grote theater zaal meeoden aan een work out met niemand minder dan Fajah Lourens. Heel tof om te zien dat het podium nu eens niet werd gebruikt voor een groot toneelstuk maar door miss killerbody zelf, de clinic werd druk bezocht en later hoorde je de deelnemers ook echt wel over hun verzuurde spieren. Tja zo’n killerbody komt niet vanzelf.

Op de tweede verdieping was de hele dag een Fit market waar diverse stands waren met goede info. Daartussen stond ook een stand van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor een Health Check. Goed om te zien dat een serieuze organisatie met een eigen sport medisch centrum op dit evenement aanwezig was. Sporten is goed voor je lijf maar nog belangrijker is omdat lijf regelmatig te laten checken. Bloedruk, cholesterol en suiker werd hier door een aantal verpleegkundige nauwkeurig gemeten, dikke kudo’s voor dit initiatief.

Kort hierna ging ik even kijken bij een hardloopclinic in weer een andere zaal. Daar stond een flinke groep mensen aandachtig te luisteren naar de uitleg over hoe energie in je lichaam zit en hoe het via je voeten naar buiten komt. Dit gevolgd door loopscholing om dit op een goede manier toe te passen, al met al was ook dit een leerzame clinic.

Buiten actief meedoen waren er ook diverse lezingen in de verschillende zalen. Ik noem er een paar waar je allemaal uit kon kiezen, wat dacht je van “goede voornemens de baas” of “de do’s en dont’s van sportvoeding” of de meest leuke “Gezond van mond tot kont, door de poepdokter”. Ook in de lezingen was er een groot aanbod. Ook in de clinics was er op zaterdag meer dan genoeg te kiezen, je kon bijvoorbeeld naar de clinic kickboksen of als je dat te heftig vind een clinic Pilates volgen. Het aanbod was zeer gevarieerd en als je even wilde chillen was daar een mooie ruimte ingericht en haalde je wat gezonde snacks om verstandig toch wat te eten.

fit fest tap mari durieux 04

De volgende ochtend was ik weer in het Theater aanwezig. Het Theater college geluk stond op het programma. In de grote zaal was het podium leeg en de bezoekers zaten voor aan in de zaal. Licht uit spot aan, daar was Guide Weijers, dit was cool. Ik zat hier op een zondag ochtend te kijken naar Guido die echt aan het vertellen was over geluk in al zijn vormen. Op zoek naar geluk en hoe het te vinden, antwoorden of niet, geluk is een lastig begrip maar toch had iedereen aan het einde meer inzicht en een enorme glimlach op zijn gezicht.

fit fest tap mari durieux 03

Hup en door naar de volgende workshop, Yoga! Nou ik zal je eerlijk zeggen, ik deed niet mee maar bekeek het geheel. Dat was een bewuste keus want ook deze workshop was weer op het podium van de grote zaal en de rustige muziek die bij deze yoga hoorde werd life gespeeld. Ik zat in de zaal die donker was en zag de yogi’s op het podium liggen ook in het schemer donker. Het was echt fascinerend om te zien en gek genoeg straalde de rust van het podium door tot aan de laatste stoel in de zo goed als lege zaal. Super bijzonder vond ik dit.

fit fest tap mari durieux 05

Ook vandaag waren er weer veel clinics die ik niet allemaal bijwoonde omdat het er gewoon te veel waren. Van Tai Chi tot dans en beweging samen met het Scapino ballet, ja echt met het Scapino ballet. Hoe vet is dat en wat een buitenkans om dat te kunnen doen. Salsa dansen of een belevingsconcert, de zondag was iets meer op mind gericht terwijl de zaterdag meer body was. Dit was ook te zien in de bezoekers, op zaterdag was de gemiddelde leeftijd iets lager en was het aantal dames ruim in de meerderheid.

fit fest tap mari durieux 01

Twee dagen Fit Fest in een Theater, wat vond ik ervan? Ik kan echt wel wat verbeterpuntjes bedenken voor de eerste versie, maar dat ga ik niet doen want het initiatief is meer dan leuk! De cross-over tussen sport en theater is geniaal, hoe vaak kun jij op een podium in de spotlight je workouts doen. Waarom zou sporten altijd maar in de gym moeten, in een theater kan dus duidelijk ook. De eerste editie vond ik al erg geslaagd en ik verwacht dat de volgende editie alleen maar nog beter kan worden.

Ik hou van dit soort initiatieven en als ze dan ook nog in mijn eigen stad zijn, top!

Overigens sloot ik het Fit Fest wel buiten af om nog een duurloopje van 90 minuten te doen, er moet wel helpen worden natuurlijk.

Keep on Running in a free world

 

 

 

 

 

Workshops

crossover theater en sport

diverse diciplines

lezingen

timetable om keuze te maken in eigen programma

sport markt met jbz voor een health check

 

healthy food

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Fit Fest, sportief het theater in Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: