Spring naar inhoud

Lopen voor Unicef met Imagine Run

Imagine Run, opeens zag ik het voorbij komen en dacht, dat is leuk daar ga ik wat mee doen. Maar wat is precies Imagine Run en waar is de link met Unicef. Ik ga proberen het hieronder aan je uit te leggen en proberen jou in beweging te krijgen voor Unicef op 2 februari.

unicef_foto_2

Imagine Run helpt je je wandel- en hardloopschoenen vaker te pakken. Dit gaat via een app op je mobiele telefoon. Die app heb ik gedownload en ik was blij verbaasd over de functionaliteit. In het verleden heb ik wel vaker hardloop apps en tranings apps op mijn telefoon gehad en gebruikt maar deze is net wat meer door ontwikkeld.

Stel je voor je wil gaan trainen om 5 kilometer aan een stuk te kunnen hardlopen en je hebt werkelijk geen idee hoe je dit moet doen en waar je moet gaan lopen. Je start de app op en geeft aan voor welke afstand je wil trainen, in dit geval dus 5. Dan kun je kiezen hoe lang je daar over wil doen, 4, 8 of 12 weken en of je vandaag of morgen wil starten. Ik kies 4 weken en vandaag, op het scherm zie ik de bevestiging en het schema wordt gemaakt.

De trainingen komen keurig in beeld en als ik de eerste aan klik gaat de magie pas echt in werking. In beeld geef ik aan hoe ik me voel, dat kan van, slecht tot super gaan. Daarna gaat de gps (satelliet bepaling van waar jij bent, in ieder geval je telefoon) aan de gang. Op het beeld verschijnen nu 3 routes waar je uit kan kiezen, vanuit jou start positie. Dit is echt cool, nog nooit gezien in een app. Ik kies nu voor route B en start de training, een vriendelijk stem vertelt mij nu precies wat ik moet doen en helpt me zo door de training heen. De training is daarna te beoordelen en te delen op je eigen social media kanalen.

imagine run mari durieux

De app is helemaal gratis en bevat trainingsschema’s om de conditie rustig op te bouwen. Naast trainingen worden er tips gegeven voor opwarmen, lopen en cooling-down. Deze zijn opgesteld door bewegingsdeskundige en oud-marathonloper Gerard Nijboer.

Een paar punten op een rij.

  • Je bepaalt zelf je startpunt, de afstand en de snelheid waarmee je wilt wandelen of hardlopen.
  • De app zet via gps drie routes voor je uit, hierdoor loop je nooit hetzelfde rondje
  • Waar je begint met lopen, eindig je ook
  • Je kunt de app overal ter wereld gebruiken, ideaal als je in een onbekende omgeving wilt lopen.

Imagine Run en Unicef
UNICEF zet zich deze winter in voor kinderen en hun families in Syrië en buurlanden die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. Door mee te doen aan aan de UNICEF Imagine Run, draag je bij aan het schenken van dekens aan kinderen op de vlucht. Omdat winters ook in Syrië en buurlanden koud kunnen zijn, is hen voorzien van dekens en kledingpakketten een goede manier om te helpen. Zo doe je met de deelname en iets goeds voor jezelf en voor een ander. Je kiest een deelname pakket en krijgt dan een heel pakket thuisgestuurd, super leuk, je eigen hardloopevent met medaille en al.

Om deel te nemen, gebruik je de Imagine Run App. Selecteer je gewenste afstand en route, krijg routebegeleiding vanaf overal waar je bent en weer terug. Nodig je vrienden, familie en buren uit en maak van deze winterloop je persoonlijke evenement voor UNICEF! Doe mee op 2 februari of kies een eigen speciale datum.

Ik ga op 2 februari met een team lopen voor Unicef en het zou tof zijn als jij ook in beweging komt. Doe mee en bekijk de opties door hier te klikken.

Keep on running i a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Lopen voor Unicef met Imagine Run Plaats een reactie

  1. Imagine Run is super handig. Ik gebruik de schema’s niet, want die bak ik zelf wel. Maar afhankelijk van mijn schema, zoek ik er wel een route bij mbv deze app. Niet altijd, aangezien ik mijn omgeving redelijk goed ken, maar zeker 1-2x per maand voor een langere route van 15k of meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: