Spring naar inhoud

De Omroep Max Fit 50 plus lijst

Ja het is echt waar, ik ben genomineerd voor de Omroep Max Fit 50 plus lijst! Wat een twijfelachtige eer, nog meer omdat die lijst voor zover ik weet niet bestaat.

Mari Durieux oudje

Maar er zijn wel heel veel andere best wel leeftijdsdiscriminerende fit lijstjes, als je boven een bepaalde leeftijd bent gekomen wordt je gewoon als oud bestempeld en tel je niet meer mee!

Zo was er een korte tijd geleden het Womens Health Sneaker Gala waar er in allerlei categorieën fitte mensen een gouden sneaker konden winnen. Jazeker een eer van jewelste, want als je hier genomineerd bent, dan beteken je echt wat in de wereld van Youtube, instagram als er maar #fitgirl of fitboy achter je naam staat. Waarachtig een prachtige avond op de meer dan voor de hand liggende locatie Body Worlds in Amsterdam.

Mooie en vooral jonge mensen stonden op het podium. De categorieën waren heel divers met klinkende namen als Game Changers, Foodies, Experts, Fitfluencers en uiteraard sporters. Zojuist zat ik de foto’s te kijken van het gala en het viel me op dat de mensen van boven de 40 op één hand te tellen waren en boven de 50 was er waarschijnlijk niemand. Nee er was geen categorie, oudere sporters, zelfs bij de experts zaten geen oudjes, terwijl die toch echt veel kennis hebben.

Is dit allemaal erg, nou ehh… nee en ja. Sporten is niet leeftijdsgebonden, resultaten wellicht wel, maar sporten kun je op alle leeftijden. Ik vraag me namelijk serieus af of alle gasten van het gala, die zijn opgegroeid met social media en ouder worden, over 10 jaar nog op het gala mogen komen. Wat gaan de Womens health, Mens health en andere hippe en jonge bedrijven hier mee doen. Alles wat boven de 50 is negeren?

Ik zag op het Gala hele lieve mensen voorbij komen, Laura Brijde won een categorie en die gun ik dat meer dan van harte. Maar waarom geen lijstje met de net wat oudere sporters die er ook echt toe doen. Oud was je op dat gala al boven de veertig en zet daar dan in dat lijstje eens inspirerende sporters zoals Hedwig Keune of wat te denken van Gerrit Voortman die sportman én voorbeeld is voor velen. Zo zijn er echt nog een heel aantal mensen te vinden die niet alleen in het verleden hun positieve bijdrage leverden maar dat op de dag van vandaag ook doen.

Lig ik hier van wakker, is het een soort van afgunst of jaloezie. Nee zeker niet, ik blog omdat ik het leuk vind niet om ontdekt of beroemd te worden, dat zegt me niks.

Ik denk dat de net iets oudere sporter juist een enorme inspiratiebron kan zijn voor velen. De net niet meer piepjonge facebookers en instagrammers stralen net wat meer rust en verstand uit op hun social media kanalen en zijn daardoor minder vaak geblesseerd. Jonge honden gedrag is heerlijk aanstekend maar voor hardlopers staat dat helaas vaak gelijk aan blessures. Ik volg een aantal oudjes en vind het heerlijk om te zien hoe ze in het midden in het leven staan en sporten gebruiken om jong te blijven, het werkt.

Het valt me gewoon op dat in de ogen van veel media bent afgeschreven boven de 50, behalve bij Omroep Max dan misschien…. Zal ik Jan Slagter dan maar even bellen voor de fit Fifty.

Ik ga even een rondje rennen, houd me jong!

Keep on Running i a free World

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

10 gedachten over “De Omroep Max Fit 50 plus lijst Plaats een reactie

 1. En wat als je zelfs boven de 60 bent en nog sport? Volgens mij is er een een dame op leeftijd die vlogt over cosmstica en dan op de manier zoals jonge meiden vloggen. Erg leuk om te zien maar zouden de jongelui wel in de gaten hebben dat ze een beetje belachelijk gemaakt worden?

 2. Leuk om te lezen en wel herkenbaar. Zelf heb ik het er wel wat moeilijk mee gehad, maar dat raakt steeds meer en meer op de achtergrond…gelukkig. Vooral het competitieve (tov mezelf) afgeven, is niet zo makkelijk.
  Een veel gehoord zinnetje tegenwoordig, krijg ik vaker te horen, is: ‘Je moet ook niet zoveel sporten, je wordt ook ouder, he’.
  Dit vooral van -in mijn geval- collega’s die zelf weinig aan beweging of sport doen en die reageren op mijn huidige sportblessure na mijn verkeerd terechtkomen op een scherpe kei. Voor een groot deel worden zulke reacties uit onwetendheid meegedeeld, dus ik smile, knik dan even en laat het aan me voorbij gaan. Toch knaagt het soms wel wat.
  Wat de media betreft…ik vind het heel motiverend/inspirerend om te lezen wat de…ahum – ‘oudere’ – blogger/instagrammer mee te geven heeft. Neemt niet weg dat ik de jongere generatie aan vloggers/bloggers ook graag volg…

 3. Heerlijk jullie reacties. Ikzelf heb altijd mijn middelvinger. Doe wat ik leuk vind: sporten en dan met name hardlopen (op mijn eigen tempo en zonder blessures) en concerten bezoeken waar ik vaak als 60-er tussen de 20-ers sta. Schijt aan hebben. Ik geniet!! En nu even een lange duurloop 😆😆

  • Gelijk heb je Loes! Ik vind het heerlijk om het altijd te volgen, online en in real life. Zelf vind ik het allemaal prima en loop mijn loopjes hoe ik het wil en trek me daar ook niets van iemand anders aan.

 4. Het is inderdaad soms bijna taboe als je sportambities hebt na je 50e. Je wordt qua resultaten vaak niet voor vol aangezien. Er zijn bij mij een aantal mensen op Instagram die echt meeleven met wat ik doe en me wel begrijpen en aanmoedigen gelukkig. In ieder geval gewoon doorgaan met je sportpassie en hardloopambities. De jonkies komen er vanzelf achter als ze ouder worden.

 5. Ik heb nits met blogs of vlogs of hoe die flauwekul verder mag heten ik noem het een schreeuw om aandacht van mensen die normaal zinken in dr anonimiteit van de grijze massa maar als 66 jarige geeft het mij enorm veel voldoening om o.a de 10 km hard te lopen in 43 min.en zo op te vallen door echte prestaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: