Spring naar inhoud

Wauw, Ik ga naar de New York Marathon!

Zo, Pats, Boem dat is gezegd! Gisteren ontving een mail in mijn inbox waar het echt in staat, ik mag mee met Marathonworld naar de New York Marathon van dit jaar, hoe freaking vet is dat! Hoe dat komt, dat ga ik hieronder helemaal uitleggen.

mari durieux hardloop verslaafd

Als jullie mijn blog vaker lezen dan weten jullie dat ik in 2017 de New York Marathon al heb gelopen en dat dit een fantastisch avontuur was. Daar heb ik zo ontzettend genoten van de stad, de mensen waar ik mee was en het hele traject wat er aan vooraf ging. Die 42 kilometer in NYC was de afsluiting en raakte mij diep van binnen, het waren 42 emotionele onvergetelijke kilometers. De stad maakte diepe indruk op mij en eenmaal thuis was de wens om nog eens naar de city that never sleeps terug te keren groot. Nu gaat dat dus weer gebeuren. Hoe dan en wat ga ik daar doen, lees mee.

Op 5 april werd ik op Instagram getagd in een bericht. Het was Sjoukje (@sjoko.love.running) die mij noemde in de Insta post. Het was een bericht van Marathonworld, een marathon reisorganisatie, die in samenwerking met Activations op zoek waren naar een videoreporter. Nu ben ik al lang bezig met video, eerst als hobby en nu steeds vaker beroeps matig voor mijn werkgever. Video heeft al heel lang mijn interesse en in een ver verleden werkte ik zelfs bij een film/video bedrijf en waar ik meewerkte aan tv programma’s en video’s voor diversen instanties. De oproep was helder, wie wil er met ons mee naar New York om daar en in het voor traject toffe beelden te maken.

new york video marathonworld-2

Voor ik het wist was ik op de website van Marathonworld.nl alle puntjes op de i aan het lezen en stuurde een motivatie inclusief video’s die ik recent heb gemaakt. Daarna bleef het even stil. Totdat gisteren ochtend de telefoon ging. Mijn telefoon gaf aan dat het nummer zich in Veghel bevond en opeens gingen de sensoren in mijn hoofd werken, Veghel, daar zit Marathonworld. De uiterst vriendelijk Stefanie klonk aan de andere kant van de lijn en ging het gesprek aan hoe ik het zou zien als ik mee mocht naar New York. Natuurlijk wist ik dit in mijn hoofd heel goed, ik had het alleen nog niet verteld aan iemand.

mari durieux video drone-2

Het traject naar New York is een bijzonder traject zoals ik het heb ervaren en ik zal daar niet de enige in zijn. Wat ik daar meemaakte vond ik te gek maar heb het ook alleen maar vanuit mijn point of view ervaren. Wat mij enorm tof lijkt is om dat avontuur bij iemand anders te vangen in beeld. De trainingen, het doorzetten en vooral de emotie die deze marathon met zich meebrengt. Buiten de benodigde video skills weet ik als geen ander hoe een loper zich daar voelt. Het vastleggen als verhaal op een manier dat de deelnemers later ook zien hoe bijzonder was, dat lijkt mij fantastisch. Het gesprek aan de telefoon was fijn en op korte termijn zou Stefanie laten weten met wie ze van de vele gegadigden in zee zouden gaan.

Oké dacht ik en vond het opeens best spannend worden. Veel sneller dan verwacht kreeg ik een mail van Stefanie.

Ik wil je graag mededelen dat jij onze gekozen kandidaat bent, gefeliciteerd! We zijn allemaal erg enthousiast en vinden het super leuk als jij met ons mee gaat naar New York om de hele marathonreis vast te leggen en hier een toffe after-movie van te maken.

Ik werd er stil van… die stilte ging al snel over in blijdschap en ik zag mezelf al lopen met mijn camera, rennend achter alle deelnemers aan. Dat dit nieuw avontuur op mijn pad komt vind ik meer dan geweldig, de New York Marathon van dichtbij opnieuw beleven maar nu vanuit een ander perspectief. Zien wat de lopers mee maken en weten hoe het voelt. Take one, staat voor volgende week al gepland op het Kick off hardloopevenement van Marathonworld en Activations: Run your heart out! Jeroen van den Nieuwelaar en Dennis Licht zijn daar aanwezig als gastsprekers om de deelnemers van informatie te voorzien, aansluitend is er een clinic ter voorbereiding voor hun marathon. Ik ben erbij, gewapend met tassen vol filmapparatuur en waarschijnlijk wel op mijn hardloopschoenen, dat dan wel. In november kan ik hardop zeggen, it’s a wrap, na dat moment hoop ik dat ik een mooi verhaal heb, het verhaal van Marahonworld in New York.

Keep on filming in a free world

P.s. dit artikel is ook gepubliceerd op Marathonword.nl
P.p.s. de bovenste foto is gemaakt door Andy Astfalck

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Wauw, Ik ga naar de New York Marathon! Plaats een reactie

  1. Lieve Mari,
    Wat ontzettend gaaf dat je deze kans krijgt!!! Dat gaat zeker weten weer een mooi avontuur worden, met heel veel mooie beelden, dat is jou sowieso toevertrouwd….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: