Spring naar inhoud

Review, Jaybird Tarah Pro

De meimaand staat in het teken van hardloopgear, vandaag de review over de Jaybird Tarah Pro. De draadloze sport headphones van het sportieve merk uit Utah.

Jaybird Tarah pro mari durieux

Nu podcasts voor onder het lopen steeds populairder worden is het ook voor de lopers die nooit met muziek lopen opeens interessant om oordopjes te hebben. Ook voor de met muziek lopers is er enorme keuze in headphones. Hele grote waar je hoofd bijna in verdwijnt of juist van die kleintjes die op tandeborstelkopjes lijken. Voor ieder wat wils maar niet voor iedereen iets passends er is tenslotte niets zo verschillend als een mensenlijk oor.

De Tarah Pro speelt daar mooi op in en wordt in zeer fraaie doos geleverd. Die doos donder je waarschijnlijk wel weer weg maar alle extra’s moet je echt goed bewaren. In totaal zes verschillende oorgels in drie verschillende maten worden meegeleverd om een passende vorm te vinden. Om die pasvorm nog meer persoonlijk te maken kun je kiezen of je de draad, ja op de draad kom ik zo nog terug, boven- of onder langs te laten lopen. Ook dit zorgt voor een ander gevoel hoe de dopjes zitten.

Photo_tarah_pro_gray

Blijkbaar heb ik gemiddelde oren want met middelste maat paste de dopjes perfect in mijn oren. Nog even geprobeerd of ik de draad boven mijn oren langs wilde laten lopen maar dat ervaarde ik als minder prettig.

Aan de draad zit ook de bediening om het geluid harder en zachter te zetten, skippen naar een volgend nummer, telefoongesprek aan nemen en nog wat andere functies. Die bediening hangt dan ook in je nek of als je de draad strak en kort houd door het schuifje wat er op zit, tegen je hoofd. De Tarah pro kun je opladen door een klein oplaad stationnetje wat je zo aan de bediening klikt. Als hij is opgeladen zou Kipchoge er bijna 7 marathons mee kunnen lopen zonder dat de accu leeg gaat. Maar liefst 14 uur gaat de accu mee, dat is echt bizar lang.

Het geluid van de Tarah Pro is te beïnvloeden door de Jaybird App, zo kun je een equalizer er op toe passen en worden deze instelling naar jou wens bewaard.

Maar goed nu, hoe bevallen ze in de praktijk? Ik had vrij snel de juiste maat dopjes gevonden en in mijn oren zaten ze echt perfect. Ik was al fan van de Jaybird Run dopjes, maar deze Tarahs zitten echt nog veel beter. Waar ik sceptisch over dacht was het draadje tussen de dopjes. Ik had dat wel eens eerder geprobeerd bij andere dopjes en de draadje bleef dan in mijn nek plakken of was gewoon irritant. De Tarah heeft een stevige snoer die voelt als een geweven koord, door dit materiaal plakt het snoertje niet en voelt erg degelijk aan. Één van de fijne vondsten in deze uitvoerig is dat er in de oordopjes magneten zitten. Ben je klaar met lopen of heb je genoeg van de muziek, dan kun je de draad met doppen om je nek laten hangen en plakken de dopjes stevig tegen elkaar aan, ideaal. Met de bouwkwaliteit van de dopjes zit het wel goed. Een detail nog, ze zijn zweetbestendig en waterdicht.

grid-tarahpro-doubledouble-1

Ik loop vaak met Spotify of gewoon de radio aan en het geluid van de Tarah Pro is gewoon echt GOED. Daar kan ik lang en breed over praten maar het geluid is, ondanks dat de dopjes klein zijn, rijk aan alle tonen. Om dit goed te beluisteren zette ik Tubular Bells van Mike Oldfield aan, een draak van een nummer maar ideaal om de Tarah te testen. Diepe bassen en strakke heldere details in het hoog kwamen uit dit sportieve setje.

Tijdens het lopen heb ik niet een keer gedacht, ohh nu vallen ze uit, nu zitten ze niet meer lekker of erger, ze doen pijn. Als ik een ding zou moeten zeggen wat voor de hardloper een attentie punt is, de dopjes sluiten je oren echt wel af. Dat afsluiten komt het geluid ten goede maar uiteraard hoor je minder van je omgeving. Je kunt het geluid natuurlijk minder hard zetten om zo toch wat van de omgeving mee te krijgen, zeker van belang als je in de stad loopt.

Ik loop nu inmiddels een paar maanden met deze oordopjes en ben echt erg tevreden. De prijs van 159,- euro vind ik gerechtvaardigd door de kwaliteit. Waar de eerste versie Jaybird Run dopjes nog wel eens een kleine onderbreking hadden in de bluetooth verbinding is dit bij de Tarah Pro niet een keer gebeurd, ongeacht waar ik mijn telefoon had.

Mocht je nog vragen hebben over deze headset laat het me weten in de comments.

 

 

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Review, Jaybird Tarah Pro Plaats een reactie

    • Hi Ronald, Ik dacht dat ik het erbij had getypt maar blijkbaar de laatste versie niet opgeslagen. De review is gebaseerd op een paar maanden ervaring, ik heb de headset gekregen om te testen, dat maakt voor mij niets uit overigens. Als ik heb slecht had gevonden had ik dat ook vermeld zonder problemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: