Spring naar inhoud

Review 361º Yushan trailschoenen

De keer dat ik Trailschoenen echt goed kan testen komt niet vaak voor maar voor de 361º Yushan had ik de tijd én de locatie gevonden.

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het van oorsprong Chinese merk was ik verrast. De pasvorm van de Meraki schoen, die ik toen beste, was er een die ik ontzettend fijn vond. Die pasvorm is bij de andere 361º schoenen toch net wat anders dus ik was benieuwd naar deze Trail versie met de klinkende naam Yushan.

Via de website was de bestelling snel binnen en vol verwachting maakte ik de doos open. De Yushan is een heel erg kleurrijke schoen en dat is iets wat ik echt tof vind, puur smaak natuurlijk, maar ik vind het leuk. Nu de schoen maar eens aandoen en voelen hoe hij zit. Ja hier in deze schoen voel ik weer het gevoel wat ik ook had bij de Meraki van hetzelfde merk. Hij past perfect en sluit op alle punten comfortabel om mijn voet.

Dat zegt nog niks want er moet op gelopen worden. De schoenen gaan terug in de doos en komen er pas weer uit als ik een paar dagen later in Andalusië, Spanje ben. Ik ben op vakantie en ken het gebied redelijk, bergen, zand, droogstaande rivieren en heel veel hoogte meters. Dit is mijn speeltuin voor deze week en de Yushan’s krijgen hier hun ontgroening.

Mijn eerste run heb ik gepland in de droogstaande rivier die vanuit de bergen naar de zee loopt met de veel belovende naam Rio Torrox. Ik wil vanaf de kust naar boven lopen door de rivier en dan in het boven gelegen dorp weer naar beneden rennen. De felle Yushan schoenen steken af tegen het vulkanische zand waar ik op ren en voelen zich thuis op deze ondergrond. Nog een stukje en dan kom ik bij de rivier die hier inderdaad goed als droog staat. Een heel dun beekje is er maar ik ren er langs over stenen in allerlei formaten. Soms is er wat modder, soms droge kiezels, de schoenen geven grip en dat geeft vertrouwen.

Dat vertrouwen is belangrijk als je gaat trailen, ik heb wel eens op gewone schoenen door de bossen gerend en dat voelt echt anders. Als ik van rots naar rots spring of over een schuine modderachtige heuvel ren wil ik erop kunnen vertrouwen dat de schoenen zich zelf vastpakken aan de grond. Dit doen de Yushans prima en op deze eerste run ben ik blij met wat ik aan mijn voeten voel. De rivier blijkt trouwens steeds minder droog te staan en uiteindelijk is het echt ene pittige run die voor veel verassingen zorgt.

In Spanje maak ik nog een aantal runs en leg een kilometer of 40 af op deze schoenen en ren daarbij op steeds totaal verschillende ondergronden. Van slecht asfalt langs de snelweg tot aan grote rotsen die door de branding kletsnat zijn. Op iedere ondergrond voelen de schoenen meer dan goed.

Twee weken later heb ik dan nog een ultieme test staat. De 23 kilometer lange Koning van Spanje Trail, die gek genoeg gewoon in Nederland is. Het parcours is pittig met flink wat hoogte meters. Alles wat je kunt bedenken kom je tegen en ren je doorheen. Diepe modder, sloten, bossen, grind en als laatste koeienpoep. Dat laatste was trouwens een flinke klus om van de schoenen af te krijgen. Deze test was ook uitermate geslaagd en zelfs toen de schoenen vol stonden met water bleef de pasvorm echt heel fijn.

Zijn er dan geen minpunten aan de schoen, nee eigenlijk niet, al is pasvorm uiteraard iets persoonlijks. 361º heeft mij gewoon weer verrast met een prima schoen, net wat anders dan andere en ze doet niets onder voor de reguliere topmerken.

De technische specificaties kun je uiteraard gewoon op de 361º website lezen maar hieronder noem ik de belangrijkste zaken. De Yushan heeft een drop van 8 mm en weegt 348 gram. Het hele bovenwerk is knitted en je tenen worden extra bescherm door een flinke toebox. Onder de zool is nog een flinke rockplate verwerkt die je tegen scherpe rotspunten beschermd.

Het 361º heeft onlangs twee modellen trailschoenen uitgebracht waar de Yushan wordt bestempeld als het werkpaard.

Ik heb door de Yushan weer net wat extra zin gekregen om de trailpaden op te zoeken.

Keep on Running in A free World

P.s. Deze schoen heb ik van 361º mogen testen de mening is echter geheel van mijzelf.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Review 361º Yushan trailschoenen Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: